Inlägg från: Loppan84 |Visa alla inlägg
  • Loppan84

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    AstridA skrev 2018-08-05 21:24:35 följande:

    Hänger gärna med här.

    Är kort ca 158 cm och väger för mycket tror jag väger 70 kg, men har problem med att jag inte kan träna som jag vill då jag har en skadad fot, har brutit den och väntar nu på operation för att ta bort alla plattor och skruvar då dessa hindrar mig i vardagen.

    Kommer från imorgon tänka på vad jag äter samt träna det jag kan, har ett träningsprogram från min PT som hjälpt mig tillbaka då läkaren trodde jag inte skulle kunna gå igen! Kommer även träna med PT 1 ggr/vecka för att komma igång ordentligt (maken sponsrar) och lära mig vad som fungerar och inte.


    Hej! Typiskt med skada. Så himla bra med PT som hjälper dig jobba runt det. Hoppas också på sån hjälp när jag ska testa med PT idag då jag haft ont i bäckenbotten sen graviditeten och därför sliter mes löpningen tex
  • Loppan84

    Blev en PTt timme idag. Om jag inte visste innan dålig form jag är i så vet jag det nu. Här gäller det att jobba med att hålla motivationen uppe tror jag, för det kommer bli tufft att komma helt tillbaka. Dessutom första dagen efter semestern och märker att energibehovet går upp, cyklar iof till och från jobb (ca 5 km enkel väg, bara uppförsbackar hemåt - bor i Norge halvvägs på en topp så ganska bra stigning) men stillasittande jobb så fattar inte varför jag blir så sjukt hungrig och trött. Hamnade på 2200 kcal så det är inte bra, med träning och cykling borde jag kanske hamnat på 1700-1800 nånstans.

    Otroligt spännande träning du håller på med asdfg, aldrig hört om detta förut

  • Loppan84

    Aha gud vad bra upplägg, hade gått relativt lätt för mig då jag inte är frukostmänniska. Ska kolla upp det.

    Här går det sådär med sockret, småätit lite choklad och annat sista dagarna. Loggar dock alltid och håller mig innanför mitt dagliga kcal-mål ändå pga jag tränat stort varje dag det hänt och att jag ätit lite kcal i måltiden efter. Så påverkar väl kanske inte viktnedgången så mkt men däremot blir jag ju inte av med sockerberoendet cilket var etr av målen här. Och så känns det spm jag binder att av socker men vet inte om jag inbillar mig

  • Loppan84
    ESEP skrev 2018-08-08 14:35:11 följande:

    Oj vad duktiga alla här är, känns knappt som jag passar in men tänker att det får sporra mig lite extra ;)

    Bakrund:

    Har i flera år ätit socker nästan varje dag. Har en son på 10 månader. Har tidigare tränat väldigt aktivt men på några år inget alls (dock aktivt jobb).

    Vikt:

    180 cm 95 kg

    Mål:

    Första delmål (mycket viktigt med delmål hörrni:)) 89 till slutet av september

    Andra 83 till slutet av december

    Mål 79 till slutet av mars

    Kost:

    Strikt lchf.

    Träning:

    7 km powerpromenad 5 dagar i veckan.

    30 min styrketräning 6 dagar i veckan.


    Är absolut inte duktig så känn ingen press! Har ju tom trillat dit på choklad flera gånger hehe

    Ser ut som vi har ungefär samma delmål till slutet av september, jag ska ner 5 kg till dess om jag tänker att det är halvvägs.

    Har du erfarenhet av LCHF från innan? Jag åt det för ganska många år sen och då varjag redan smal så var inte pga vikt, men ville bara testa och det var ju så inne då hehe Men iaf så höll jag mig smal men fick en chock på ett vanligt läkarbesök då jag plötsligt hade Höganäs kolesterolvärden. eftee det har jag lärt mig om mig själv att mitt blodsocker är ganska lågt och rör sig väldigt lite upp när jag äter så jag behöver kolhydrater och ska absolut inte ta bort det helt, men äe väldigt känslig för fett särskilt animaliskt. Medan alla andra jag känner har mått jättebra av den kosten. Intressant att man är så olika ändå.
  • Loppan84

    2 veckor sen jag startade idag så har vägt och mätt.

    Totalt ner 1,8 kg och 12 cm i midjan vid, Överraskad över så många cm så fort men nu blrjar det svåra jobbet ;)

    Hur går det för er?

  • Loppan84
    Myrali skrev 2018-08-11 11:29:39 följande:

    Grattis! 12 cm var inte dåligt! Keep up the good work! :)

    Själv ska jag väga och mäta på måndag, jag har hållt mig till minst 10.000 steg varje dag men slarvat lite med kosten, så jag har inga superförväntningar. Men nu blir det skärpning :D


    Smart att hålla nere förväntningarna, värsta är att bli negativt överraskad då blir jag så demotiverqd och vill bara hen upp hela grejen hehe Tack, som sagt tror mest det är pga jag varit svullen och samlat vätska pga allt socker -kan knappast varit fett som gått ner 12 cm på bara 2 veckor? Därför jag tänker att det är nu der svåra jobbet börjar hehe
  • Loppan84
    sobrio88 skrev 2018-08-11 11:50:14 följande:

    Hänger gärna på Drog igång igen för några dagar sen men vägde och mätte mig första gången igår.

    Bakgrund:

    Vägde ca 75 kg innan första graviditeten men gick upp 25 kg varav jag endast gick ner några kilon efter. Andra graviditeten gick jag jag upp från 96 kg till 110 och jag gick ner till 100 efteråt (barnen är 3 och 1 år nu). I vintras gjorde jag slag i saken och gick faktiskt ner till 84 men tappade helt plötsligt motivationen och ramlade tillbaka i gamla synder och när jag vägde mig igår vägde jag 90 igen.. Drog igång träningen igen för nån månad sen men åkte på både ryggskott och en segdragen förkylning så det blev uppehåll på drygt en vecka men har börjat igång lite försiktigt nu igen så ryggen hänger med.

    Vikt/mått

    Väger 90 kg till mina 174 cm. Midjemått 96 cm

    Mål:

    73 kg. Midjemått under 80 cm,

    Kost:

    LCHF

    Träning:

    Promenader varje dag varav 3 ggr i veckan med inslag av jogg. Tabata minst 1 ggr per vecka.


    Heja dig! Bra jobbat första rundan, lätt att trilla dit efter ett tag - denna gång går det säkert hela vägen!
  • Loppan84
    Myrali skrev 2018-08-14 09:20:46 följande:

    Nu har en vecka gått sen jag startade. -1 kg visade vågen i morse. Även om det är mest vätska är jag supernöjd, det händer grejer i kroppen och jag är på väg åt rätt håll :)

    Hur går det för er?


    Bra jobbat!!! Så skönt stt man märker resultat så man får lire bekräftelse :)
  • Loppan84
    ermaaz skrev 2018-08-15 17:19:42 följande:

    Nu va det ett tag sen jag uppdaterade här, har börjat med styrketräning sedan 10/8 och har gått ner totalt 12kg hittills!  


    Wow!! Så himla bra. Väldigt inspirerande att höra om alla framsteg.

    Hur går det för alla med maten? Jag håller mig till mina kcal men har fortfarande sockersug och trillat dit på socker flera gånger.
  • Loppan84
    Ingapapper skrev 2018-08-15 21:40:53 följande:

    Hej! 

    Hoppar gärna med här om jag får

    Jag vägde 76 kg från början och har sedan i slutet av juli gått ner två.

    Mitt mål är att väga 60 kg, att få bättre kondition och orka leka med mina barn.

    Det yngsta barnet är fem år. Sedan han var ett år har jag drabbats av skador som har försvårat för mig att träna, men nu hoppas jag dels att skadeproblemen ska vara över och dels att jag ska få (ta mig) lite mer tid för mig själv när barnen börjar bli större. 

    Försöker just nu att äta lite mer protein, lite mindre kolhydrater och framför allt minska ner på onödiga kalorier i form av godis, chips, glass mm. Försöker också röra mig lite tillsammans med mina barn varje kväll.


    Hej och välkommen :) Låter som du är på rätt väg. 2 kg på ett par veckor är ju toppen.
Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?