Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Cteme fräsch, gräddfil, fet grädde håller huuuur länge som helst i ett kallt kylskåp om det är oöppnat. Datumangivelserna är löjeväckande korta och gjorda för konsumtion...

    I morse stekte jag ägg som ?gick ut? första april. Hur fina som helst utan nån rinnig gula.

    Folk MÅSTE börja använda sina sinnen istället för datummärkning. Det enda man behöver vara lite försiktig med är köttfärs kyckling och fläskkött.

  • Drottningen1970
    rosagubben skrev 2018-08-03 20:45:21 följande:

    har du ngn källa på detta? för jag tycker just syrliga mjölkprodukter, som cremefraiche, gräddfil och typ yoghurt är såå svårt att avgöra eftersom dom redan är sura, så drf kör jag med 5dagar efter bäst-före datum på oöppnad produkt i kylen. men kan man verkligen äta de flera veckor efter bäst-före datumet om de varit oöppnat?! fan va jag slängt pengar i sjön då, och vilket matsvinn också, fan!


    Källa: livet och erfarenhet.

    Absolut ingen som helst fara,

    Om det ser ut och luktar som vanligt är det ok.

    Grädde som stått kan tjockna lite på toppen men det är bara att skaka bort.

    Ja det slängs fullt tjänlig mat till oerhörda summor. Jag blir riktigt provocerad när folk frågar om det går att dricks mjölk som hade utgångsdatum igår.
Svar på tråden Gräddfil fråga