Gräddfil fråga
Den håller ett par månader till hörru...
Den håller ett par månader till hörru...
Cteme fräsch, gräddfil, fet grädde håller huuuur länge som helst i ett kallt kylskåp om det är oöppnat. Datumangivelserna är löjeväckande korta och gjorda för konsumtion...
I morse stekte jag ägg som ?gick ut? första april. Hur fina som helst utan nån rinnig gula.
Folk MÅSTE börja använda sina sinnen istället för datummärkning. Det enda man behöver vara lite försiktig med är köttfärs kyckling och fläskkött.
har du ngn källa på detta? för jag tycker just syrliga mjölkprodukter, som cremefraiche, gräddfil och typ yoghurt är såå svårt att avgöra eftersom dom redan är sura, så drf kör jag med 5dagar efter bäst-före datum på oöppnad produkt i kylen. men kan man verkligen äta de flera veckor efter bäst-före datumet om de varit oöppnat?! fan va jag slängt pengar i sjön då, och vilket matsvinn också, fan!