Inlägg från: Anonym (KS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (KS)

    Sköldkörtelprov - resultat

    Har du kopparspiral så kan det ha att göra med den. Googla på kopparförgiftning och kopparspiral om du vill läsa på om det.

    I våras hade jag en stressig period blandat med starka mediciner som slet på kroppen samt kopparspiral. Fick helt plötsligt en knöl på sköldkörteln. Gick till läkaren men proverna såg bra ut och knölen var ofarlig. Innan jag fick knölen hade jag endast känt mig lite trött pga pressen jag hade på mig för tillfället. En vecka efter att jag fått knölen började jag må väldigt dåligt och symtomen för hyper/hypotyreos stämde in rätt bra. Jag litade dock på proverna läkaren tagit och försökte skylla på stressen. För medicinen jag tog stämmer inte överens med tiden då jag fick mina symtom så det uteslöt jag. 

    Men efter en månads vila utan måsten och krav så mådde jag fortfarande inte bättre och det var då jag bestämde mig för att testa att ta ut spiralen. Ville utesluta all slags "valfri" påverkan på kroppen. Redan några dagar efter uttaget mådde jag bättre och har successivt blivit ännu bättre, känner lycka i livet som jag förlorat någonstans där på vägen. Allt det psykiska försvann. Sedan uttag har det gått lite i vågor, men har läst att det är normalt.

    Misstänkte kopparspiralen rätt länge men trodde inte tillräckligt mycket på att en hormonfri spiral kunde påverka kroppen på det sättet. I efterhand har jag lärt mig att koppar går hand i hand med förhöjda östrogennivåer, vilket i sin tur bidrar till låga progesteronnivåer. Jag har också lärt mig att med den obalansen i kroppen så är man mindre stresstålig och att stress kan trigga igång biverkningarna. Det var med största sannolikhet stress som triggade igång min sköldkörtel exempelvis. Då är det värt att nämna att jag aldrig haft något problem med stress och högt tempo tidigare. Märkte också direkt efter uttag att mina bröst blev väldigt ömma och svullna (som innan mens och vid graviditet) vilket bara styrker kopparspiralens påverkan på hormonerna i kroppen. 

Svar på tråden Sköldkörtelprov - resultat