Inlägg från: Griseknoen35 |Visa alla inlägg
  • Griseknoen35

    Ur&Skur till en 2-åring? Vad tycker ni?

    En riktigt I ur och skur förskola är inte ute i ur och skur. De bedriver en utomhuspedagogik. De lyssnar på barnen och som ovanstående skriver ser till barnen behov. Tar förskolan där mina egna går. Till exempel är det 10 minus ute så är det inte ute mer än kanske någon timme på förmiddagen och kanske en stund på eftermiddagen. Blåser det samtidigt det är så kallt är de inte ute alls. Regnar det ihållande en hel dag så tar barnen på sig kläder för detta och så hittar de på regnlekar och går sedan in efter ettag för att barnen inte ska bli kalla, blöta och frysa. Är det soligt och varmt så går de in en sväng på dagen och äter lunch och vilar på grund av solen. Det handlar om att sätta en del av verksamheten och vad som fungerar utomhus. Är det massor av snö kan de tillexempel måla med vattenfärgen på snös för att utveckla barnen kreativitet. De går ut i skogen och bedriver en del av sin verksamhet osv. På min förskola om vädret tillåter så är barnen ute 8-10.30/12 (beroende på ålder), äter lunch vid 13 och tur ut igen vid 14/14.30 beroende på ålder. Oftast äter de mellanmål vid deras grillplats det har på gården eller så går de in i ett varmt förråd (ompysslat) som de har på gården och fikar.  

    Det går att läsa mer på friluftfrämjandet vad en I ur och skur förskola är.
     www.friluftsframjandet.se/detta-gor-vi/forskolor-och-skolor/i-ur-och-skur/     

    Vet inte om länken fungerar men bara att kopiera in i sökfältet. 

  • Griseknoen35
    Lilla Gs mamma skrev 2018-08-09 15:39:54 följande:
    Jag skulle gärna vilja läsa den undersökningen - kan du länka? Kan tänka att det finns olika typer av Ur och Skur-förskolor. Vi har vår son på en och han stormtrivs. De är bara fem barn i hans grupp (totalt 20 på hela förskolan, fördelat på tre avdelningar) och om det är väldigt dåligt väder är de inne. Inget konstigt, hard core, alltså.
    Det är bara riktigt I ur och skur om de är kopplade till Friluftfrämjandet annars är det bara en förskola som kallar sig för det och då kan det vara lite häpp som haver. 
  • Griseknoen35
    Lilla Gs mamma skrev 2018-08-10 18:29:26 följande:
    Det är en riktig Ur och Skur-förskola kopplad till Friluftsfrämjandet som han går i...
    Ja, jag sa inget annat. Svarade mer på det du skrev om att det fanns olika typer av I ur och skur. Att är det en riktig så är de kopplade dit.  
Svar på tråden Ur&Skur till en 2-åring? Vad tycker ni?