• Alexi

    Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!

    Som ovan skriver, ni måste bestämma er och sen genomföra det och vara konsekventa, lugna och tydliga.

    Vi har alltid suttit med barnen tills de somnat. Men ledsnade så småningom på det. Äldsta (som nu är 9) fasade vi ut detta när hon var typ 6-7 år och började kunna läsa bra. Då läste vi högt för henne och sen fick hon läsa själv i egen bok och släcka själv när hon läst en stund. Funkade jättebra.

    Yngsta (som nu är 7,5) har vi också alltid suttit med. Men vi kände förra sommaren (6,5 år) att vi blev hemskt less på att sitta där hur länge som helst. Så vi berättade helt enkelt att vi nu inte tänkte göra det längre och så gjorde vi det pö om pö. Från början gick det ut på att vi var i rummet utanför och så fick man springa massor fram och tillbaka tills han somnade. Men efter några kvällar gick det bättre och bättre och sen efter ett tag kunde man börja gå ner till nedervåningen.

    Nu i sommar blev det några steg bakåt igen då vi suttit hos honom tills han somnade när vi varit bortresta, så nu fasar vi ut oss själva igen genom att vara på övervåningen men inte i hans rum. Man kan sitta utanför och surfa på mobilen eller gå runt och plocka lite, städa ett badrum osv.

    Ni får ju testa er fram med lite mjuk musik, nattlampor osv.

    Men nej, man måste inte ha det så där. Ni precis som vi har kunnat göra så eftersom ni är två föräldrar och ingen jobbar på kvällarna. Tänk om ni varit ensamstående, då hade det inte varit rimligt. Prata med de två äldsta, dagtid, i lugn och ro, och säg att ni ska förändra detta och diskutera hur de vill göra det.

Svar på tråden Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!