• mammamagi

    Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!

    Vi har tre barn 8, 5 och 2 år. Jag och min man spenderar stora delar av våra kvällar till att sitta bredvid när barnen ska sova, i tysthet, i mörker, i olika rum. Jag undrar om detta är normalt?

    Den äldsta är väldigt mörkrädd och vill absolut inte sova i eget rum utan vill i princip bara somna med oss föräldrar. Ibland kan det blir undantag men hon och de andra två ?kräver? att vi sitter med bredvid hela läggningen tills de har somnat. Och då hon är så, så har vi vant de två mindre vid att det är så vi gör. Men eftersom vi lägger barnen ca 20 som tidigast och de somnar lite olika tider så blir det i praktiken att vi sitter och väntar på att barn ska somna HELA kvällen. Och jag och min man är i två olika sovrum för barnen kan inte somna ihop. Utan först 2-åringen och sedan tar vi varsitt barn i varsitt rum.

    Har alla det så här? Eller kan ni säga till era barn ?sådär nu säger vi godnatt? och sedan gå ut och så somnar de själva?

    Jag är helt slut, dränerad på energi, vid ca 22 när jag då ska börja städa och förbereda diverse saker. Och jag hade verkligen velat ha en timme 21-22 till att titta på en film med min man t ex. Hade läggningarna varit givande hela vägen t ex att vi hade pratat med barnen eller läst böcker osv så hade det ju känns som mysig tid, men nu gör vi bara det i början och sedan sitter vi i princip bara i ett tyst mörkt rum och väntar på att barnet ska somna. Inte så riktigt faktiskt, kväll efter kväll. Jag älskar förstås att umgås med barnen men inte på detta sätt under läggningarna.

    Ja ni hör ju - vi är vana vid att det är så här och alla kanske har det så här men det gör inte vårt vardagsliv speciellt spännande eller härligt faktiskt.... Jag undrar bara hur andra gör och vad som är normalt.

    Till saken hör att vi stökar runt lite med sängplatser, hittar inget som funkar. Äldsta har eget rum men sover inte där. Vi har pga mörkrädd lagt alla barn i en säng så de sover på rad och vi tänker att de ska vara trygga i det.

    Tacksam för svar och berättelser hur ni gör som har liknande åldrar på barnen. Gärna handfasta tips! Tack tack tack!

  • Svar på tråden Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!
  • mammamagi

    Tusen tusen tack för alla bra svar och tips och råd! Jag uppskattar det så mycket - verkligen bra grejer! Och det som också känns bra är att ni har bekräftat att det inte behöver vara på detta sätt, att vi skulle kunna ha mysiga kvällar med barnen men liksom utan att sitta fast i mörka rum år ut och år in.

    Tack och kram!

Svar på tråden Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!