• scanmia

    Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!

    En grej jag gjorde när det kändes som om nattningarna varade i evighet var att göra någon lugn och tråkig syssla precis bredvid. Vika tvätt, yoga, läsa, jobba... Visst tog läggningen fortfarande 2 timmar, men jag blev inte stressad av att sitta fast hela kvällen.

    Ett annat trick jag tog till från att barnen var typ 3 år var att efter gonattsagan fråga om jag fick stanna och gosa en liten stund. Om de kände att det var deras val så var de mycket mindre busiga och rastlösa utan ganska fokuserade på att ligga stilla och nära. Ville de inte ligga stilla utan bara spralla runt så var det också mer ok för mig att gå och göra något annat eftersom det inte erbjöds något gos. Ville de leka stilla i sängen en stund var det ok för mig.

    Ett annat tips är att komma på ärenden som du måste göra. Du ska bara på toa, vattna blommorna, mata katten... sedan kommer du tillbaka. Ibland är det lättare att vänta på att någon ska komma tillbaka än att bli lämnad ensam. För det mesta somnade barnen under något av ärendena och jag kände mig mindre fast.

    För ditt större barn kan du se om du kan hitta någon bra sömnmeditation. Min 9-åring lyssnar ibland på Michael Sealey på youtube, men de är på engelska. Väldigt effektivt dock..

Svar på tråden Hjälp vi nattar bara barn hela kvällarna, tips sökes!