Inlägg från: Vattumankillen |Visa alla inlägg
  • Vattumankillen

    Vad tycker ni om Basinkomstpartiet?

    Basinkomst, , tidigare även kallat medborgarlön eller grundinkomst, är i sin typiska form en regelbunden utbetalad summa pengar, från staten till medborgare eller invånare i landet. Basinkomst är i denna typiska form ett förslag på ett nytt välfärdssystem där alla ges en ekonomisk grundtrygghet. Debatten om basinkomst är levande i många länder. Det finns också en akademisk diskussion om förslaget och många framstående ekonomer världen över har uttalat stöd för idén.


    Basinkomst är inte ett färdigt förslag, utan det finns en rad olika modeller för hur ett system med basinkomst skulle kunna utformas, till exempel genom negativ inkomstskatt (omvänd inkomstskatt). Dessa basinkomstmodeller har genom åren stöttats av nio ekonomipristagare till Nobels minne, samt fredspristagaren Desmond Tutu och litteraturpristagaren Bertrand Russell

  • Svar på tråden Vad tycker ni om Basinkomstpartiet?
  • Vattumankillen

    Det står inget på Internet om att partiet enhet skulle ha direktdemokrati vad jag läst på Internet.

    Var någonstans har du läst det?

  • Vattumankillen

    Bra att det finns intesse för direktdemokrati men jag tror inte det är bra om rösterna spridda på många olika partier om något av partierna ska kunna komma in i riksdagen.

Svar på tråden Vad tycker ni om Basinkomstpartiet?