Inlägg från: Cila86 |Visa alla inlägg
  • Cila86

    Förskollärare/barnskötare som är gravida..

    Jag jobba som barnskötare på en småbarnsavdelning. Ansökte om graviditetspenning å fick det. Gick hem v 32(tror jag de va). Va tungt på slutet me städningen, plocka upp barnen från madrasserna efter vilan.

    Satt oxå ofta på stol/pall för att lättare förflytta mig. Jag vart större mot sommaren, så va skönt att skor å kläder vart lättare allt eftersom.. annars va de lite jobbigt å. Försökte undvika lyft men de gick inte alltid. Barn som inte kan klättra på stegen till skötbordet eller upp för stolen. Eller helt enkelt vägrade...

    Men jobbigast var nog juat att ta upp barnen efter vilan, ända från golvet liksom.

    Tycker absolut du kan söka gravpenning. Får du det beviljat så kan du ändå jobba längre om du orkar det.

    Å prata med dina kollegor, som du jobbar närmast. Om det är vissa moment som är tuffare, om de istället kan ta dem i den mån det går.

  • Cila86
    Sininen83 skrev 2018-08-18 19:30:47 följande:

    Precis lite såhär jag tänkt mig.. Hoppas på att kunna gå till vecka 32 åtminstone och sedan får vi se hur länge mina fogar håller. Hade så fruktansvärt ont av foglossning förra graviditeten (men då studerade jag) så orolig för hur det ska gå denna gången.

    Chefen verkade väldigt förstående när jag pratade med henne så jag får väl försöka ta det som det kommer. Ska man söka grav peng långt innan hemgång? Behövs intyg?


    Ja det ska du göra ett tag innan. Så att det är klart, om du får beviljat, när du går hem. Tror de har 30 dagars handläggningstid. Du fyller i en å din arbetsgivare fyller i en å skickar in. Gå in på fk s hemsida å kika runt. Står ganska bra me info där tyckte jag.

    Hade oxå lite problem me fogarna ett tag.. hoppas de går bra för dig så du orkar jobba så länge du vill.
Svar på tråden Förskollärare/barnskötare som är gravida..