• Anonym (Nej)

    Kopplas socialen in vid kontakt med bup?

    Det är inte automatiskt så att en orosanmälan görs. Det görs precis vid samma tillfälle som när skola, förskola, grannar eller andra människor anmäler oro. Dvs, enbart om det finns en oro för att barnet far illa. De allra flesta som söker hjälp hos BUP anmäls inte.

    Du bör inte låta din oro för anmälan hindra dig från att söka hjälp när den behövs. Det är snarare så att om ni har stora problem med barnets beteende ökar såklart risken att någon annan anmäler till soc. I så fall är det positivt om ni kan visa att ni själva tar problemen på allvar och sökt hjälp/redan träffar någon på BUP. Det är alltså enbart bra att ni visar att ni vill ert barn det bästa.

    Lycka till!

  • Anonym (Nej)

    Det kan nog vara en bra idé att berätta för BUP om omhändertagandet, fosterfamiljen osv. Jag vet ju inte hur länge sedan det var, men borde ha påverkat dottern. Har hon PTSD?
    En annan fundering är om du lever med hennes pappa, eller med en ny man (jobbig eller "lätt" skilsmässa?). Jag såg i en annan tråd att ni skall ha en ny bebis snart. Annat jobbigt hon varit med om? Allt sådant påverkar ju också. Det kommer inte få dem att anmäla er igen, utan snarare ge dem hjälp att tolka barnet bättre.

Svar på tråden Kopplas socialen in vid kontakt med bup?