Inlägg från: Anonym (Hatar min mage) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hatar min mage)

    Vad är det för fel på min jävla mage?

    Jag har länge (många år) haft problem med magkatarr till och från. Under våren blev det värre så jag tog ett test för helicobacter pylori som var positivt. Gick till vc och fick antibiotikabehandling för det. Efter det har magkatarren försvunnit. Dock har jag fått andra problem som känns ännu värre, skulle hellre ha magkatarren och den smärtan tillbaka än det här helvetet!

    Min mage har trots smärta alltid fungerat, och det som en klocka. Gått på toaletten varje morgon och sen inget mer. Nu under hela sommaren har den inte gått att lita på alls, växlat mellan diarre och förstoppning, gassmärtor från helvetet, och nu har den börjat låta konstant, från morgon till kväll tjuter den oavsett om jag ätit eller ej och oavsett vad jag ätit. Jag har blivit rädd att gå ut för att jag inte kan lita på magen och har ibland tagit imodium förebyggande för att komma iväg någonstans. Får dock ont i många dagar av dem och sväller upp som en ballong. Har iofs ont oavsett, jämt. Äter dimetikon för att bli av med gaserna och kurrandet, men det hjälper inte mycket. Äter probiotika och har gjort hela tiden. Provar nu att dubbla dosen för att få ordning på magen. Provar också vi-siblin. Ingen effekt än.

    Känns som ibs-symptom alltihop, ingen ordning på maghelvetet nånsin, och det gör mig bitter eftersom jag inte haft såna problem innan. Blir så stressad och ledsen av det här, känner mig stressad jämt innan jag ska iväg, mår dåligt hela dagarna på jobbet och velar mellan att ta imodium så att jag kan vara säker på att inte drabbas av diarre iallafall, och inte. Får ju ont av dem och det hjälper inte i längden. Vill ha tillbaka min gamla mage, även om jag även då hade ont jämt. Den smärtan var lättare att hantera, plus som sagt så kunde jag lita på den och jobba, dejta, komma ut och göra saker etc.

    Nån som har nåt tips och råd på vad jag mer kan göra? Nån som varit med om nåt liknande? Har jag fått ibs nu istället för helicobacter? (jävla dåligt utbyte isåfall)

  • Svar på tråden Vad är det för fel på min jävla mage?
  • Anonym (Hatar min mage)

    Jag har aldrig haft problem med gluten innan så det verkar konstigt.

    Äter probimage just nu.

  • Anonym (Hatar min mage)

    Kan man få ibs bara sådär, efter en qntibio

  • Anonym (Hatar min mage)

    Kan man få ibs bara sådär efter en antibiotikakur?

    Aldrig haft problem innan och kunnat äta allt. Varit försiktig med kaffe och choklad för att jag fått magkatarr av det.

    Nu kan jag inte äta nånting alls. Jag äter varken lök eller vitlök, inga starka kryddor, väldigt lite gluten, äter på regelbundna tider, ingen skräpmat, mest fisk, potatis och grönsaker, och frukt och yoghurt. Det spelar ingen roll vad jag äter och inte äter för maghelvetet beter sig dumt ändå.

  • Anonym (Hatar min mage)

    Jag ska gå tillbaka till vårdcentralen om det inte vänder snart. Så bittert att jag lagt ut typ 600 på mediciner för att få bort helicobactern och så får man det så här istället :(

  • Anonym (Hatar min mage)

    Tack för alla svar. Kör probiotika morgon och kväll nu, Vi-siblin på morgonen, dimetikon några gånger om dan. Provat vara utan mjölkprodukter och gluten. Det börjar kännas lite bättre. Men tror boven är antibiotikakuren, och sen imodium som jag tagit. Är så rädd dock att vara utan imodium, har utvecklat nån fobi. Men tar jag det kommer jag svälla upp som en ballong igen och vara så i en vecka. Så tröttsamt :(

  • Anonym (Hatar min mage)
    Canvas skrev 2018-08-24 12:54:10 följande:

    TS - hur har det gått?


    Jag har tagit bort både gluten och mjölkprodukter, äter probiotika, vi-siblin, gaviscon, dimetikon. Men inget hjälper! Nu är det mest smärta i magen, gas som kör runt. Blir galen. Känner mig stressad av den eviga smärtan och fått bröstsmärtor, vet inte om det har med magen att göra också.
  • Anonym (Hatar min mage)
    Canvas skrev 2018-08-24 21:26:45 följande:

    Och läkare har du inte sökt förmodar jag?


    Nej inte än. Det är så lång väntetid på läkare att man lika gärna kan låta bli, och prova sig fram själv istället.
  • Anonym (Hatar min mage)
    Tow2Mater skrev 2018-08-24 23:11:53 följande:

    Sittre det strax vid nedersta revbenen kan det vara reflux iallafall... kanske kan ge smartor aven hogre upp (?)


    Högt upp sitter det, strålar ut i nyckelbenen och armarna.
Svar på tråden Vad är det för fel på min jävla mage?