• Almina

    Månadspeng

    Är det inte smartare att ni ger veckopeng? Den pengen kan ju då ges i början av veckan när de kommer till er. På så sätt kommer de ju alltid ha pengar hos er. Men om de har pengar kvar när "er" vecka är slut tycker jag de bör få avgöra själva om de vill spara pengarna eller ta med till mamman. Det är ju meningen att barnen också ska få göra sina egna "misstag" med pengarna, för att lära sig. Så jag tycker det blir lite fel om man styr alltför mycket.

    Gällande summan så kan ni ju testa. Det beror ju mycket på vad pengarna ska räcka till. Om de skulle kännas som att det blir för lite kan ni ju höja lite. Eller ge barnen chans att "tjäna" extrapengar genom tex hushållssysslor som är lite utöver det vanliga.

  • Almina
    Sharper skrev 2018-08-20 05:23:37 följande:

    Gillar inte systemet med veckopeng. Dessutom är tanken att om de inte städar sina rum blir det avdrag på summan och de städar onsdag eller torsdag då det är byte på fredagar. Dom ska absolut få göra sina misstag men grejen är inte att vi är oroliga för det utan snarare mamman ärligt talat. Därför är det sagt så att pengarna stannar här till en början. Det har gått så långt att mamman vägrar betala reparation på 10-åringens telefon för det är inte mammans telefon (det är pappan som köpt den) fast den gått sönder på hennes vecka. Utan det ska min man stå.för punkt. Trots att vi har betalat själva för en ny skärm för kanske 2 månader sen. Och pga det funderar pappan på att helt enkelt enbart låta dottern ha telefonen här hemma och sen får mamman lösa mobil på sina veckor. Anledningen till att dottern har telefon är för att hon ska ringa när.hon går hem från skolan och är.hos sina kompisar, i annat fall behövs den inte.


    Avdraget på summan går ju iofs ordna ändå, att man drar av på nästa veckas veckopeng. Men jag håller med om att månadspeng egentligen känns bättre. Men i början, när de är små och ovana att handskas med egna pengar kan det ju underlätta lite. Och särskilt i en situation som er tänker jag. Ur barnens perspektiv blir det ju kanske lite ologiskt med pengar de bara kommer åt varannan vecka. Men de lär ju vänja sig vid det med!

    Gällande mobilen, är det något båda föräldrar tyckte barnet skulle ha, eller är det på pappans initiativ? Om det är pappan som köpt den, och som anser att hon behöver den, så är det ju inte orimligt att hon bara har den era veckor. Samarbetet mellan föräldrarna verkar ju tyvärr dåligt, och det känns bara så tråkigt bär det går ut över barnen, som för leva dubbla liv. Ett ordentligt skal till mobilen eller en enklare mobil som inte går sönder lika lätt kanske är en bättre lösning.
Svar på tråden Månadspeng