• Anonym (MS)

    Kan man kräva barnfritt vid bröllop långt bort?

    Skulle inte kommit: låter helt enkelt krångligt, dyrt och mindre kul för mig. Tycker också att det är rätt oskönt av brudparet att ta med sina egna barn men be andra att lämna barnen hemma - särskilt om bröllopet kräver en resa.

  • Anonym (MS)
    Physalis skrev 2018-08-21 09:50:21 följande:

    Har man långväga gäster brukar man mig veterligen vara medveten om det extra besväret försöka hjälpa sina gäster att kunna delta. Exempelvis genom att kompromissa med sin vilja att ha barnfritt, om detta hade gjort det svårare för gästerna att komma.


    Exakt detta! Vi hade vårt bröllop så att hälften fick resa rätt långt eftersom vi kommer från olika länder. Sån tur är så kommer min man från ett jättefint ?turistvänligt? ställe. Som kompensation för att alla från Sverige reste och sov över iallafall 2 dagar så ville vi så klart göra det så enkelt och kul som möjligt för dem; inga komplicerade klädkoder, undanbad oss presenter, hela familjen välkommen, hjälpte till att hitta på/tipsa om roliga/mysiga grejor att göra förutom att komma på vårt bröllop, etc.

    Tycker att hela det där tänket som går lite ?vår dag, vi ska ha det EXAKT som vi vill? är lite självcentrerat och något ohövligt. Vi gifte oss ju, så vi hade så klart en fantastisk dag nästan oavsett. Sen ville vi bjuda våra vänner på en fantastisk fest så att de skulle vara lika lyckliga som vi (även om det så klart är lite högt siktat då de inte gifte sig), och då fick vi ju fundera på hur de olika gästerna trivs bäst istället för på hur vi trivs bäst.
Svar på tråden Kan man kräva barnfritt vid bröllop långt bort?