• Loviisa89

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Lulu1980 skrev 2018-09-18 07:41:48 följande:

    Här var det väldigt tyst! Förstår att många följer andra trådar där det är lite mer action, jag med...

    Själv väntar jag med spänning på första mötet. Inväntar också svar på blodprov så jag får veta om mitt tsh-värde har gått ner med Levaxin-behandlingen. Vill ju att det ska vara optimalt innan IVF-start. Någon annan som behövt äta Levaxin?

    Hur går det för er andra?


    Hej, ja det är mest väntan för mig så jag följer mest andra trådar just nu. Kommer ha sprutstart om ganska precis en månad :)
  • Loviisa89
    Kawi skrev 2018-09-18 10:38:51 följande:

    Vi hade sprutstart i fredags och ikväll tillkommer spruta nummer två.. ska göra första ultraljudet imorgon bitti och äggplock blir måndag, tisdag eller onsdag nästa vecka.. nervös för det  men så skönt att komma igång! Vi går ju privat och jag ringde dem för att boka en tid första dagen de hade öppet efter semestern (29 juli), och fick deras första lediga tid den 3/9. Så jag tycker dagarna har passerat i snigelfart... men nu är vi snart igång!


    Vad spännande! Härligt med äggplock nästa vecka, men förstår att det är nervöst, man vet ju inte riktigt vad man ska förvänta sig när man aldrig gjort det tidigare. Hur känner du dig med sprutorna? Funkar det bra?
  • Loviisa89

    Åh vad härligt att ni får starta så snabbt inpå, bara två veckor till sprutstart då :)

    Jag har berättat för min chef, känner att det är skönt att berätta så hon vet varför jag kanske inte mår så bra eller varför jag måste gå ifrån på läkarbesök:)

  • Loviisa89
    Kawi skrev 2018-09-23 21:03:36 följande:

    Vi hade uppstartsmöte 3/9 och fick genomgång av allting, sprutor utskrivna osv, korta protokollet med Gonal F. Började spruta 13/9, och ett första VUL 17/9. Tydligen hade jag så mycket äggblåsor att vi kunde avboka nästa VUL, skulle varit i fredags. 14 äggblåsor räknade hon till.

    Äggplock imorgon bitti! Jättenervös men försöker hålla mig lugn..

    Kram till er alla!


    Åh vad härligt, lycka till! :)
  • Loviisa89
    vill2017 skrev 2018-10-30 14:57:43 följande:

    Åh vad skönt!! Grattis!

    Kan vara bra att komma ihåg då att man kanske kan blöda lite allmänt efter äggplock då. Jag ska göra mitt i morgon nämligen.


    Jag ska också göra mitt första äggplock imorrn, nervöst! :)
  • Loviisa89

    Nu har jag gjort mitt första äggplock :)

    Det gick jättebra tycker jag, var så fullproppad med smärtstillande att det knappt kändes :) De punkterade 13 äggblåsor och fick ut 10 ägg! Känns så skönt att detta steget är klart, så får vi se vad som händer nu :)

  • Loviisa89
    122221 skrev 2018-11-02 06:14:44 följande:

    Härligt att höra! Nu får du vänta med spänning på vidare besked då helt enkelt :) har du fått preliminärt datum för återföring? :) 10 ägg superbra!


    Ja, blir återföring på måndag förhoppningsvis :) Alla 10 ägg blev befruktade så de ville långtidsodla. Jag har läst att bara 20-30% av alla befruktade ägg utvecklas till blastocyster i labb, och jag har en känsla av att det är i delningen som vårat problem ligger. Så jag försöker vara beredd på risken att ingen klarar sig till insättning.

    Får du reda på idag hur det gått för era ägg, och när planerad återföring blir?:)
  • Loviisa89
    122221 skrev 2018-11-02 20:19:02 följande:

    Wow ok, det är ju helt otroligt om alla blev befruktade?! Men visste inte att det endast vad 20-30% som klarade sig till det stadiet... jasså tror du? Jodå med så många befruktade ägg ska du nog se att det går bra <3 vi ska återföra imorgon, det innebär alltså att 5 st eller färre av mina ägg blivit befruktade. Skulle fått ett samtal i förmiddags om fler än 5 hade befruktats... Men jsg försöker att inte stressa upp mig utsn tänker att jag får ta det som det kommer.


    Ja, helt galet, började gråta i telefon när dom meddelade det, haha.

    Ja, tror att det var nån kliniks hemsida jag läste det på dock, så kanske bara var deras egen kliniks statistik, och detta var ju bara labbembryon. Läste nån forskning nånannanstans att det är fler ägg från samma äggplock som blir graviditeter när de återförs på dag 2-3 än om de långodlas, så äggen verkar utvecklas bättre i livmodern.

    Ja, vi får hoppas det :)

    Lycka till idag! :)
  • Loviisa89
    carola18 skrev 2018-11-03 12:27:06 följande:

    Men jag tar inte Lutinus...hade återföring i måndags


    Jag tror att det är rätt så vanligt att man kör utan lutinus vid ostimulerad fet, för då sköter ju kroppen själv hormonerna. Vid en hel ivf med äggplock osv så tillsätter man ju massa hormoner i form av lutinus pga att det inte är kroppen själv som har satt igång ägglossningen, utan det är en spruta. Så jag tror inte du behöver vara orolig för det :)
  • Loviisa89
    122221 skrev 2018-11-03 19:08:40 följande:

    Hej! Åh, ok.. då förstår jag. Men va glad jsg blir av att läsa det! Hoppas att det stämmer!! Idag satte de tillbaka ett litet, litet embryo i mig. Två dagar efter äggplock, så vi får hoppas att den forskningen stämmer ;) hur går det för dig?


    Ja, vi får hoppas det! Vad spännande för dig att vara ruvare nu, måste kännas häftigt. När är testdag? :)

    Jag blir förhoppningsvis ruvare imorrn, längtar så :)
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF