• Loviisa89

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Nu är jag också ruvare! Så häftigt, men jag kan inte låta bli att vara så töntig att jag tror den ska ramla ur om jag råkar göra ett hopp ;)

  • Loviisa89
    122221 skrev 2018-11-06 22:24:50 följande:

    Ok:( det lät ju som ett väldigt stort antal ägg som plockats ut, så förstår om du är besviken... på oss gjorde de microinjektion på alla 6 ägg, men bara två lverlevde. Ett ruvar jag nu och ett är ev i frys - eller inte. Kikar i brevlådan med klump i magen då vi får besked om det överlevt eller inte via brev...


    Går ni också i Linköping? Känns som att vi har lite samma procedurer, jag väntar också brev på att se om de fryst någon :)
  • Loviisa89
    122221 skrev 2018-11-07 08:08:15 följande:

    Nej vi går på Sahlgrenska i Göteborg! Åh, hur känner du inför det? Hur många ägg fick ni ut och hur många blev befruktade? :D


    Ahh, okej :)

    Vi fick ut 10 ägg och alla blev befruktade. Men efter det har vi ju ingen aning om vad som hänt, bara att den vi fick tillbaka utvecklade sig bra. Så är lite smånervöst :)
  • Loviisa89
    Längtanefterplus skrev 2018-11-09 06:10:42 följande:

    Ja jag tog ett digigalt nu på morgonen. Gravid 1-2 stod det. Jag hade rosa på pappret igår och lite ljust ljust rosa i Lutinus nu idag. Mensvärk men hoppas på att plusset håller i sig!!! Har läst att man kan ha rosa av Lutinus och om man är gravid.


    Grattis!!! Ja, lite rosa flytningar ska ju vara vanligt, så sålänge det inte kommer rött blod skulle jag ha försökt att inte oroa mig :)
  • Loviisa89
    H@llon skrev 2018-11-09 12:54:24 följande:

    Idag kom mensen så nu känns allt skit. :(


    Fy vad tråkigt:( Vilken ruvardag kom den på?
  • Loviisa89
    tossaliten skrev 2018-11-14 11:46:45 följande:

    RD 11.

    Dag 13 sedan ÄL.

    Cykeldag 28. Inte haft så lång cykel sedan i juli och inte haft mer än 28 dagar sedan mars (har oregelbunden cykel).

    Testade negativt igår...

    Borde ju få mens i dag eller i morgon om det ska vara ?som vanligt?, senast!!

    Men testade ju negativt igår!!

    Beror det på lutinus att jag är ?sen? tro???


    Jag är på ruvardag 9, 14 dagar efter äggplock. Jag brukar få mens 12 dagar efter ÄL i vanliga fall. Jag tjuvtestade också igår morse, var helt blankt. Men jag ger inte upp hoppet än, kan ju helt enkelt vara för tidigt att se.

    Ja, lutinus skjuter upp mensen, så det är svårt att veta om du och jag är sena pga lutinus eller graviditet :/
  • Loviisa89
    tossaliten skrev 2018-11-14 13:15:59 följande:

    Så du menar att man inte kommer få mens förrän man slutar med lutinus oavsett?


    Vad jag har läst är det lite olika. De flesta får nog sin mens fastän de tar lutinus, men den kommer kanske senare än vanligt. Sen verkar det vara vissa som inte får sin mens föränn 1-2 dagar efter man slutar med lutinus.
  • Loviisa89

    Jag testade imorse på ruvardag 10 (15 dagar efter äggplock) och var fortfarande helt blankt. Så nu tror jag att detta har misslyckats, blir så frustrerad, att det ska vara så svårt! :(

  • Loviisa89
    122221 skrev 2018-11-15 15:38:46 följande:

    Åh, när har du TD egentligen? Jag har på söndag och har inte testat ännu


    Jag har inte testdag föränn 21a, där jag går har de alltid testdag 21 dagar efter äggplock, så jag har ju ett tag kvar med lutinus.

    21 dagar är ju otroligt långt, och jag har konferens med jobbet fredag till lördag. Så jag vill inte bli överraskad av mens från misslyckad ivf under konferensen, utan bryter hellre ihop hemma idag. Dag 15 borde ju ge rättvisande resultat.

    Jag hade nog inte heller tjuvtestat om jag inte haft konferensen :/
  • Loviisa89
    vill2017 skrev 2018-11-21 12:33:10 följande:

    Åh vad tråkigt! Vi är ett gäng som måste vänta till januari och det känns ju jättetungt även om tiden säkert går fort. Mitt projekt under tiden är att göra ordning i källaren.

    Kram till dig!


    Jag hade också kontakt med kliniken idag, och vi måste också vänta till januari (kanske tom början av februari beroende på hur min cykel fungerar med deras julstängt). Vi ska flytta nu i december så vi försöker fokusera på det :)
  • Loviisa89
    vill2017 skrev 2018-11-21 16:24:03 följande:

    Ja jag har typ en svag panikångestattack för att jag inte vet hur jag ska planera den här väntetiden. Plötsligt känns det helt okej att vänta och plötsligt mår jag skit över det.

    Vad kul med flytt! Det är ju jättebra distraktion! Vart ska ni flytta?


    Vad jobbigt :/ Ja hela den här processen med ivf är ju mycket väntande, det tar på en och ena dagen känns allt bra medans nästa känns som skit.

    Ja jättekul! Vi ska flytta inom samma stad, men vi har köpt en bostadsrätt i ett grönt och fint område. Nu bor vi i en hyresrätt på stans mest trafikerade gata. Så ska bli hur skönt som helst :)
  • Loviisa89
    vill2017 skrev 2019-01-30 13:05:22 följande:

    Vi går på Sophiahemmet i Sthlm. Däremot fick jag inte starta denna cykel eftersom kliniken sa att det var fullt. Jag bröt ihop totalt.. Har ju redan väntat i tre månader pga julstängt och nu måste vi vänta ytterligare en månad.


    Men fy vad segt för er :/ Vi har också väntat i tre månader, ska göra FET nästa vecka, jag hade ju också brutit ihop fullständigt om vi inte fått köra nu. Om min ägglossning hade kommit en dag senare förra cykeln hade vi kunnat köra då, men julstängt gjorde att den dagen sköt fram allt en månad.
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-02-08 07:37:46 följande:

    BIM +4 idag. Ruvardag 11 med en 3dagars. Vågar inte testa. Innan har jag känt att det varit ?lättare? att se ett negativt test än att upptäcka att mensen kommit men nu är jag livrädd för båda. Har en hel vecka kvar till testdag så kanske ska vänta.. fy fan nu börjar det snurra i skallen av alla tankar och känslor. Tänk om det är vår tur efter all denna tid. Kan inte riktigt få den tanken att fastna.

    Är det någon kvar i tråden som ruvar?


    Jag ruvar på vår första FET, bara ruvdag 4 med en blasto än så länge dock. Har BIM på måndag eller tisdag, så hoppas mensen håller sig borta :)
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-02-08 08:13:55 följande:

    Åh spännande! När har du testdag? Har ni fler i frysen?


    Jag har testdag 18/2 :) Yes, vi har två kvar i frysen, så det känns skönt :)

    Kör ni färskförsök eller frysförsök nu?:)
  • Loviisa89
    MiMaMi82 skrev 2019-02-14 16:10:20 följande:

    Jahopp, då har mensen kommit igång igen efter tredje landstingsförsöket... Så jäkla deppigt... Har verkligen försökt vara positiv och trott på försöket denna gång och har haft en bra känslan redan från äggplocket. Vi fick tillbaka en 2-dagars som var 9-cellig (bara det kändes som ett bra tecken att den delat sig så snabbt).

    Testdag är inte förrän om en vecka men har bett om ett tidigare datum. Känns som ett hån att stoppa upp Lutinus när man blöder för fullt. Plus alla jobbiga tankar, diskussioner och beslut som måste tas framöver. När, om, hur vi vill gå vidare. Vi vill ju självklart ha barn och självklart kommer all påfrestning vara värt det när det väl lyckas. Men det tar ju så mycket tid och energi. Att inte kunna planera helgaktiviteter eftersom det eventuellt kan va aktuellt med äggplock eller man är osäker hur man kommer må efteråt osv. Det är så väldigt mycket mer än bara det psykiska.


    Nej fy vad tråkigt, sänder styrkekramar <3
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Carinrebecca skrev 2019-04-13 09:35:27 följande:

    Totalt livrädd för att skriva det här, men vi har precis plussat! Jag är gravid!


    Grattis, så kul!! :D
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Carinrebecca skrev 2019-04-13 21:15:42 följande:

    Tack! Jag har fortfarande inte smält det här, och jag känner mig så orolig. Men jag måste ändå glädjas och känna att det här är helt fantastiskt. Det är första gången som vi har lyckats bli gravida och det tänker jag glädjas åt oavsett! Sen hoppas jag så klart av hela mitt hjärta att det här kommer ta oss hela vägen.


    Förstår att du är orolig, det vore ju nästan konstigt om man inte var det efter sånt här kämpande. Jag håller tummarna att allt ska gå bra :)
    Insta: Ivfskafunka
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF