Inlägg från: Zinken |Visa alla inlägg
  • Zinken

    Matkostnader

    Jag lägger inte mer än 1000kr/vecka de veckorna barnen är här, så mat/hygien/städ/tvätt-kostnaden ligger mellan 2-3000kr/månad.

    Vi fyller ut med mycket grönt, det är den avdelningen i affären som kostar mest i vår matbudget, mycket frukt och grönsaker mellan måltiderna och till måltiderna.

    Sen utnyttjar jag allt, tex ska jag äta något med lite purjolök/ 1 dl grädde/liknande så ser jag till att det finns något annat i matlistan som utnyttjar resterna av grädden eller vad det är annars fryser jag allt möjligt och har restdagar då vi äter olika maträtter, även om det bara är en kotlett, en gräddskvätt, lite örter kvar så hamnar det i frysen eller torkas. Allt kommer till användning förr eller senare.

    Hygien och tvätt/städ brukar jag fylla på någon gång ibland på billighetsaffärer typ dollarstore. De har dessutom billigt godis till helger.

    Kollar alltid erbjudanden och anpassar mig lite till det, på olika affärer också för ibland passar en affärs erbjudanden oss bättre, då handlar vi där. Bunkrar när det är fler för mindre pris på sådant vi använder ofta, kollar alltid varor med kort datum osv.

    Veckorna barnen inte är här så äter jag sällan annat än någon yoghurt eller så hemma men äter rester/lådor eller så på lunchen.

    Men jag har levt mycket knapert tidvis så då lär man sig såna där småsaker som gör liten skillnad i sig men tillsammans blir en del pengar. Dessutom är vi inte så stora i maten, det gör ju sin del.

    Men jag tycker inte 2000 låter så där jättemycket per vecka på fyra personer där lunch och tvätt/städ är inräknat. Låter ju helt normalt.

Svar på tråden Matkostnader