Inlägg från: jrockyracoon |Visa alla inlägg
  • jrockyracoon

    Har SD-killar liten kuk?

    Anonym (Pillesnoppar...) skrev 2018-08-31 20:41:06 följande:

    Ngn som vet? Bittra killar med små pillesnoppar röstar på SD?


    Tror inte det stämmer. Men de har möjligen ett mindervärdeskomplex som de behöver ta ut på någon, helst en subkultur med låg status - typ invandrare, homosexuella, kvinnor, etc.

    Kanske deras empaticentrum i hjärnan är betydligt mindre än människor i gemen.

    Tror inte att de har en trygg anknytning, och tror att de har en högre tendens att ta till våld. Tror de misshandlar sin fru i högre grad än genomsnittet, och har en ökad kriminell belastning jämfört med genomsnittet.

    De har även möjligen ett betydligt fattigare och dystrare liv än normalsvenssons som gör att de finner stort nöje i gemensamheten i sitt självpåtagna utanförskap, och går igång på att slänga på sig offerkoftan i all situationer och skylla alla sina egna tillkortakommanden på andra.
  • jrockyracoon
    Anonym (ballsofsteel) skrev 2018-09-01 22:07:35 följande:

    tvärtom, de har stake nog att säga som det är, till skillnad från de övriga partierna (och deras anhängare), de påminner mest om lille skutt och nasse, lite ängsliga sådär, mesiga, och liten kuk


    "Säga som det är"? Tillåt mig småle!

    De här nationalistiska partierna använder ju lögner som en genomgående strategi. Donald Trump är ju ett bra exempel på det. Men samma gäller för SD. SD påstår att invandrarna ska stoppas för att de är våldtäktsmän när 96% av invandrarna inte begår våldtäkter. De säger att invandrare kostar väldigt mycket pengar samtidigt som de länder som tagit emot invandrare går allra bäst ekonomiskt. De påstår att miljöhoten är överdrivna, när i princip samtliga forskare pekar på att vi bara har ett fåtal år kvar att försöka minska koldioxidutsläppen innan det är försent. De är emot homosexuellas rättigheter och de är emot jämlikhet. 

    Lögner, förenklingar av verkligheten, populism och förslag som inte är förankrade i verkligheten verkar vara det som deras politik går ut på.

    Den som inte ser det, behöver nog skaffa sig lite bättre kunskap om verkligheten.

    (Tips: Den som är lite mer ängslig och fundersam kanske är det för att hen funderar över om det han säger stämmer. Det är Jimmy Åkesson sällan - för han bryr sig inte om det han säger stämmer eller inte.)
  • jrockyracoon
    Anonym (xl) skrev 2018-09-02 18:09:12 följande:
    Sverige har ju sett till egen befolkning tagit emot flest invandrare av alla.

    Säg mig, var är pengarna?
    Sverige går otroligt bra ekonomiskt just nu! 

    Tyvärr ser du kanske inte så mycket pengar, och det beror delvis på att företagens vinster inte längre hamnar i arbetarnas fickor. Så var finns pengarna - jo, i företagsledarnas banker. 

    Men även om det är en skev fördelning där vilket inte är så bra - så kommer ändå en viss del av dessa pengar oss alla tillgodo i form av skatter (som SD vill sänka). 

    Skulle vara intressant att se din syn (gissar att du är SD-anhängare) på Sveriges ekonomi. På vilket sätt menar du att ekonomin skulle bli bättre av att rösta på SD, som t.ex. vill gå ur EU. Det skulle försämra Sveriges ekonomi rejält om något. För att inte tala om vad som riskerar hända när alla jönsarna i SD ska sitta på ministerposter och bestämma saker de inte vet ett jota om. 
  • jrockyracoon
    Anonym (Eko) skrev 2018-09-02 20:40:06 följande:
    Sverige går dåligt ekonomiskt för att vara i en högkonjunktur. Sossar och hobby-ekonomer får för sig att bara för att det är rörelse d.v.s. vi har nollränta för hushållen, staten pumpar ut pengar i projekt där migration är en gigantisk post. Det dopar BNP men vad som är intressant är BNP per person. Tar vi in 200 000 människor till eller under några år eller allmänt får stora barnkullar så får staten fortsätta fördela ut pengar och det höjer som sagt BNP (ett mått på den totala ekonomiska aktiviteten).

    Vi har sämst tillväxt i EU per person av 28 länder, som ett brev på posten har kronan tappat över 20% gentemot Euron.

    Om vi inte kan ha bra tillväxt per person i en högkonjunktur med minimal ränta i hushållen så när ska vi då ha det?

    I medier går det otroligt bra mest för att de inte har grundläggande kunskaper och dom sväljer politisk propaganda rakt av. Frågar du forskare/nationalekonomer så kommer du få ett annat svar.

    www.e55.se/artiklar/forskare-varnar-finansministern-har-fel-om-sveriges-ekonomi/

    www.breakit.se/artikel/14829/experter-slar-larm-om-sveriges-ekonomi-hur-kan-ni-pasta-att-det-gar-bra

    Nej SD är inte lösningen eftersom SD är konservativa sossar som frigör sig från det gamla. De vill återigen införa nationalismen och folkhemmet a la S 1930-tal.

    Jag är opolitisk, inte domedagsprofet eftersom det går att vända trenden men att påstå att ekonomin går bra är totalt fel. Vill ni fortsätta tro att ekonomin går lysande och fortsätta svälja omdömen från sittande regering som talar i egen sak och Expressen, DN och AB som går i ledband så varsågod. Däremot kommer ni få ett rejält plågsamt uppvaknande den dagen riksbanken tvingas höja räntorna och konjunkturen går ner. Först då kommer allt upp till ytan.   
    Tja, allt är relativt! 2017 var vi på 12:e plats välståndsligan, se länk nedan. En dålig prestation, anser de baserat på att vi varit på bättre plats tidigare. Samtidigt så var Tyskland på 10:e plats - och det säger ju en del. Vi kanske inte är bäst, men vi är väldigt bra!

    www.ekonomifakta.se/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/Sverige-i-valstandsligan/

    Om vi skulle mäta vinsterna vi gör nu och vinsterna vi gjorde för 40 år sedan och ta hänsyn till inflationen, så skulle det visa en annan bild. Vi har större vinster i Sverige än vi hade då. Vi skulle kunna ha använt en del av dessa medel till att genomföra fantastiska politiska reformer, men som jag nämnde tidigare går numer en oproportionellt stor andel av pengarna till ägarna.

    Hur kommer det sig att Sverige är ett så stort välfärdsland trots att vi tagit emot invandrare under så lång tid, jämfört med t.ex. Finland som inte har tagit emot några invandrare men vars ekonomi jämförelsevis är så skröplig? Räknar man kronorna som en invandrare kostar staten och vad invandraren ger tillbaka till staten så räknar de flesta med att invandraren ändå blir skyldig staten en del. Men de räknar inte med vad invandrarens barn och barnbarn och barnbarnsbarn bidrar med till samhället eller de positiva BNP-effekter som uppstår när invandraren köper och säljer varor i Sverige.

    Jag menar inte att effekterna av att Sverige har tagit emot många syriska flyktingar de senaste åren kommer att generera en god ekonomi idag. Men långsiktigt kommer det bli en god affär för Sverige, när barnen och barnbarnen och barnbarnsbarnen konsumerar och säljer och betalar skatt i Sverige. 

    Så det innebär att man både kan handla etiskt och medkännande mot en medmänniska i nöd samtidigt som man tjänar pengar på det på lång sikt. Det är en win-win som man sällan tar upp i debatten.

Svar på tråden Har SD-killar liten kuk?