• LFF

    Ni som har barn som varit ledsna vid lämning på förskolan, en fråga

    Under hur lång tid pågick det att barnet var ledset vid lämning?

    Svar: De var ledsna så länge de såg mig, det blev värre när jag stannade för att lugna ner dem innan jag gick. Inom ett par minuter (ibland innan jag ens hunnit ut genom dörren utan bara var utom synhåll) hade de lugnat ner sig och börjat leka.

    Blev det bättre med tiden eller först värre och sedan bättre?

    Svar: Det blev bättre när vi började lämna i samband med frukosten på förskolan. De distraherades av frukosten och det blev mycket enklare för oss alla.

    Hur gammalt var barnet när det började och slutade?

    Svar: De började på förskolan när de var 1 år och 9 månader. Vi hade problem större delen av första terminen och ibland andra terminen.

    Hur betedde sig barnet när ni hämtade? Ledsen/glad? Kläng/kram/fortsatte leka? Ville gå hem/stanna?

    Svar: Glada. Ibland var det en skrikfest även vid hämtning då de inte ville hem.

    Var det värre efter en helg/på måndagar?

    Svar: Nej

    Hur var barnet på morgonen innan ni kom till förskolan? Glad och ville komma iväg eller ledsen och ville inte gå hemifrån?

    Svar: Glada. Det var just att jag skulle gå iväg som var problemet. Vi hade samma problem hemma när pappan var med barnen och jag skulle iväg.

    Tillägg: När de var 2 år och 9 månader fick de byta förskola pga flytt. Där har vi så gott som aldrig haft problem med lämningar. Även där lämnar vi strax innan de startar frukosten på förskolan men det har mindre betydelse nu.

Svar på tråden Ni som har barn som varit ledsna vid lämning på förskolan, en fråga