Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Mitt ex var "otrogen" mot mig och vet inte om han är i ett rebound och hur jag ska förhålla mig?

    Julia111 skrev 2018-09-04 13:54:59 följande:

    Jag förstår hur du tänker. Jag kan inte riktigt bara ge upp nu, min magkänsla säger att jag ska försöka. Tror jag annars hade ångrat massor sen att jag inte försökte mer. Kan tillägga vid båda är kring 27-28 så vi båda har ju haft längre förhållanden innan där det varit mer seriöst. 

    Jag förstår inte hur mycket man kan tycka om en person man träffat ett par timmar en dag? Klart man kan vara attraherad. Men att han är villig att flytta och känner att han kan gifta sig med henne? Låter ju helt orimligt? Är han i ett rebound? Försöker förstå hur man annars byter personlighet över ett par dagar om man inte ljugit och låtsats ett långt tag. Han säger att det inte varit så, så då har man ju bara bytt hela sitt liv på en vecka. 

    Det kanske låter patetiskt, men jag vill verkligen inte ge upp. Det är därför jag efterfrågar saker jag kan göra, jag vet att de flesta tycker man ska skita i det men det går verkligen inte. Mår sämre av tanken på att mitt liv ska vara utan honom än att han velar hit och dit. Jag älskar honom så mycket att jag inte vet vad jag ska göra.


    Fast du har ju facit på hurdan han är genom vad han GJORDE. Handlingar säger mer än ord, Men eftersom det inte passar med vad du vill att han ska vara så försöker du bortförklara det för dig själv och söker andras medhåll för att rättfärdiga det för dig själv.

    Så vad an man säga.... lycka till?
    Ditt liv, dina val, vill du sabba den genom att envisas med att ha ett förhållande med någon som bevisligen inte går att lita på så är det ju upp till dig. Personligen tycker jag det är en väldigt dum idé, det finns trotts allt pålitliga människor också, känns jävligt dumt att komplicera sitt liv i onödan. Men om det är det du vill så....
  • Anonym (man)
    Julia111 skrev 2018-09-04 14:37:59 följande:

    Självklart vet jag vad han gjorde och vad han har sagt. Jag vet också att han backade på det delvis i ord och i handlingar. 


    Ja, det går inte att lita på honom just nu. Men så kan man lika gärna säga om mig, att jag inte går att lita på heller. Inget av detta hade hänt om jag inte hade varit dum i huvudet till att börja med.


    Som sagt, du försöker hitta sätt att rättfärdiga saker för dig själv.

    1) Du vet att han inte går att lita på för det har han bevisat genom sina handlingar, men du försöker få det att till att det ändå kan gå bra i framtiden. Det är önsketänkande.

    2) Alla ansvarar för sina egna handlingar, du för dina han för sina. Han var otrogen för att han ville det, hade han inte velat det så hade ingenting du gjort spelat någon roll. Så NEJ, du fick inte honom att vara otrogen, han gjorde det av egen fri vilja. Men eftersom det inte passar in i önsketänkandet om att han går säkert att lita på ändå så försöker du komma runt genom att lägga skulden på dig själv. 

    Men som sagt, allt detta vet du innerst inne, du försöker bara hitta sätt att komma runt det Flört Jag tycker fortfarande inte det är en bra idé att slösa bort tid på ett destruktivt förhållande. men det är ju ditt val, jag kan bara säga vad jag tycker.
  • Anonym (man)
    Julia111 skrev 2018-09-04 16:17:15 följande:
    1. Ja det är önsketänkande. Jag må vara dum men jag är inte helt uppe i det blå. Jag förstår vad du menar, jag håller med. Tyvärr gör kärleken en dum och blind samtidigt. 
    2. Tack för att du säger det, jag har kämpat mycket med skulden.  Lägger alltid all skuld på mig själv, oavsett om det är jobb eller privatliv. Går det fel så måste det ha varit mitt fel. Känns ändå bra att höra att det inte var något jag kunde göra, så att jag inte tvingat in honom i en kant där hans enda väg är att såra mig för att bli av med mig.
    Det var inte meningen att låta nedlåtande, jag vet precis hur svårt det är när känslor och logik går åt olika håll och hur svårt det är att försöka förstå att den man älskar inte är den man vill att hen skulle varit. Det ÄR svårt. Men det är också därför jag är brutalt ärlig med dig. För i en sån situation så klänger man sig fast vid minsta lilla anledning för att göra det man egentligen vet är fel.

    Om du inte tvingade honom att ha sex med någon annan under dödshot med en pistol i handen så VAR det helt och hållet hans eget ansvar och att påstå att du hade något med det att göra är inget annat än ett dåligt försök att rättfärdiga hans val Flört

    Mitt förslag är att du släpper den där snubben och fokuserar på att träffa något bättre exemplar, för han lär inte sitta och slösa bort sitt liv på att tråna efter dig, du borde göra detsamma. Släpp, sörj, och gå vidare. 
  • Anonym (man)
    Anonym (Ka) skrev 2018-09-12 12:16:44 följande:

    När man läser här på fl kan jag inte annat än förundras över hur många otrogna, som ändrar/ångrar sig och vill ha tillbaka sitt gamla liv tror, att bara för att man "gjort allt i sin makt"...inte har förändrat förhållandet i grunden.
    Den bedragne skall bara glömma och gå vidare som inget hänt. Sveket är fortfarande gjort och det går inte att göra det ogjort.
    Allt är förändrat i grunden, och hur den bedragne reagerar är helt individuellt.

    Du gjorde rätt i att göra slut med partnern, men frågan är om du hade talat om din otrohet, och viljan att ha tillbaka ditt gamla förhållande, om inte det hade skett så omvälvande saker i ditt liv samtidigt.
    Din undran, ilska och frustration borde egentligen riktas mot dig själv när du ser vad det ställt till för din f.d pojkvän. Han är ju helt förvirrad, super, och kan inte sova.
    Gör slut..Ni kar skadat varandra tillräckligt. Ni behöver inte fortsätta göra det.


    Ja, det där har jag också märkt, man verkar inte riktigt inse konsekvenserna av det man gjort. Man utgår ifrån vad man själv känner kring sina egna handlingar.
    Man anser sig själv vara samma person som bara råkade klanta sig lite men är i grunden samma person men verkar ha svårt för att förstå att ens handlingar kanske fått den andra uppfattning om en.

    Man verkar fatta att den andre vart sur/ledsen/etc, men man verkar inte riktigt greppa att det går mycket djupare än så. Det handlar inte bara om att förlåta ett "misstag" det handlar om att försöka avgöra vafan man ska tycka om den nya bild man fått av sin partner. 
  • Anonym (man)
    Julia111 skrev 2018-09-12 14:33:05 följande:

    Ja man kan anse att det är rättvist nu, att vi båda gjort fel så att man är "even" om man vill se på det så. I slutända så är det fortfarande lika illa oavsett och ja, jag har vänt min ilska 9/10 gånger mot mig själv än honom. Men ibland kan jag inte låta bli och bli arg ändå, det kan väl ändå göra ont i att bli sårad av någon annan även om man nästan i alla fall skyllt på sig själv? Skulle väl inte vara här om jag inte mått dåligt över det och försöker nysta upp vad det är som händer. 
    Det är jäkligt lätt att säga "visste inte vad jag hade tills jag insåg vad jag förlorat" men det är verkligen så. Speciellt efter att min vän gick bort och det var som att få en kalldusch, man börjar ifrågesätta sin tid på jorden och hur man vill spendera det. Jag kan inte svara på hur jag hade känt eller agerat om det inte hade varit så att hen dog, men vem vet? Tror dock att jag sagt sanningen oavsett, förmodligen tidigare men hela dödsfallet tog så mycket energi och kraft ifrån mig att det var svårt att tänka på annat just då. 


    Fast du verkar fortfarande inte ha förstått.... det kan aldrig bli even.... det handlar inte om att bli kvitt....det tankesättet tyder på att du ser ditt "misstag" som något separerat från dig som en egen entitet som man ska förhålla sig till.... det är inte ditt misstag han ska försöka komma över, det är att det var DU som gjorde det som han ska försöka förlika sig med. Det är den nya du som uppstått efter ditt "misstag" som han ska försöka förhålla sig till. Du ÄR inte samma person för honom som du var innan. Ett sånt misstag får en att ändra uppfattning om personen och kan faktiskt döda det man kände för personen, helt eller delvist.
    Så även om man kan förlåta personens misstag så är det inte säkert att man känner likadant för personen längre för det är ju inte längre samma person som man trodde man kände.

    Det spelar alltså ingen jättestor roll varför du gjorde det eller hur mycket du ångrat dig efter det. Människor gör sig en bild av andra människor efter vad de gör. Det är våra handlingar som definierar vem vi är för andra inte vilka vi själva tycker att vi är och vilka förklaringar vi har till våra handlingar. DET är vad många som varit otrogna verkar ha svårt att förstå. Alla snackar om det är mänskligt att fela och att omständigheter kan få en att göra saker och det stämmer kanske.... men det är precis lika mänskligt att helt eller delvist ändra uppfattning om en person efter att personen gjort något dumt. DET är också anledningen till varför det oftast är lögnerna och dubbelspelet som gör mer skada än misstaget i sig.

    Det är betydligt lättare att svälja snacket om "mänskliga misstag" om personen kommer hem och berätta självmant om sitt misstag, för då raseras inte bilden man har av personens ärlighet lika mycket som om personen håller det hemligt och ljuger om det. För frågan som genast ploppar i upp då är ok, det är kanske mänskligt att fela, men hur är det med att stå för sina misstag? Inte nog med att du svek mig, du ljög dessutom om det, varför stod du inte för ditt misstag?
  • Anonym (man)
    Anonym (Ka) skrev 2018-09-12 16:27:33 följande:
    Ja, så funkar majoriteten tror jag....
    Men "MISSTAG" !
    Ofta att den som varit otrogen och blir påkommen eller avslöjas säger att det var ett misstag...Nä nä.
    Det BLEV ett misstag kanske när det inte blev som den otrogne hade förväntat sig. Innan det var det en planerad handling.
    Speciellt i ts fall där hon var otrogen två ggr varav en gång nykter. Så inte ens den dåliga ursäkten kan hon hävda.

    Om man dessutom skall se det som det brukar hävdas här på fl (Vilket jag inte alltid håller med om) så var väl pojkvännen inte ens otrogen...Vad jag förstått var ni inte ihop när han åkte till Japan...eller?
    Det är därför jag skriver det inom citationstecken Flört

    Otrohet är inte ett misstag sådär som att jag halkade på ett bananskal och råkade landa på erigerad kuk... misstaget består nog mer av medvetna beslut som man sen ångrar. 

    Och ska man vara riktigt ärlig så tror jag inte ens många ångrar själva sexet och upplevelsen utan vilka konsekvenser det fick. Kommer man undan med det så tror jag inte man ångrar sig speciellt mycket.
  • Anonym (man)
    Anonym (Ka) skrev 2018-09-12 16:27:33 följande:
    Ja, så funkar majoriteten tror jag....
    Inte så konstigt det är ju så de allra flesta fungerar i alla andra sammanhang med. Om en kompis blåser dig på pengar så är det inte säkert att man vill vara kompis med personen längre eller ge personen en chans att blåsa dig igen.
    Men av någon märklig anledning verkar många tycka att just otrohet är ett undantag och man förväntar sig nästan omänsklig förståelse och förlåtelse från omgivningen. Det naturliga när någon behandlar en illa är att man skyddar sig själv genom att säga upp bekantskapen. Det är också helt naturligt att känna sig sårad, arg och bitter, varför skulle det inte det?

    Men här på FL så verkar vissa vilja få det att framstå som ytterst fult och totalt onormalt och att det är givet att svek och lögner ska bemötas med förståelse, förlåtelse och acceptans. Inte ens utomstående får kritisera för då är man bara så dömande... vilket i sig är ett jävligt märkligt argument... vem dömer INTE handlingar som sårar och skadar andra människor? Är det inte precis det man borde göra så att folk fattar att de är oacceptabelt?
  • Anonym (man)
    Anonym (Ka) skrev 2018-09-12 23:20:45 följande:
    Nä, du har rätt i att folk här på FL har en, enligt mitt sätt att se det, en märklig syn på acceptans och förlåtelse när det gäller otrohet.
    Däremot har jag inte läst så många trådar här om någon kompis som blåst en annan kompis på pengar men det finns säkert.
    Å andra sidan vet jag inte om det är en bra jämförelse. En otrohet, och sveket från den människan man litar på.. kanske mest i världen, går så djupt i själen att det kan få oanade konsekvenser. Pengar är trots allt bara pengar. 
    Se bara på TS fd trolovade...(sug på den...TROLOVADE). Han verkar ju helt under isen...Tagit till flaskan osv.

    TS, jag måste ändå fråga en sak som gnager i skallen på mig..(det konspiratoriska jaget)
    Den vännen som dog...Det var väl inte hen/han som var ditt otros-ligg??
    Absolut, kompis och pengar var bara ett exempel på andra slags svek som vi ser som en självklarhet ska fördömas, kritiseras och ifrågasättas. Men när det gäller otrohet som är ett betydligt värre svek för många så gäller tydligen inte samma principer. Då börjar man genast snacka om anledningar, omständigheter och förlåtelse. Anledningar har vi väl till allt vi gör och det är ingen ursäkt i andra sammanhang, men just vad gäller otrohet så blir sk anledningar helt plötsligt legitima. Det är inte ok att blåsa en polare på pengar för att man har skulder Men det är tydligen klart mer acceptabelt att bedra sin partner för att man har problem i relationen.
Svar på tråden Mitt ex var "otrogen" mot mig och vet inte om han är i ett rebound och hur jag ska förhålla mig?