• Svar på tråden Mansfria festivaler, bra eller dåligt?
  • Anonym (A)

    Kul om man gillar pirogfester och allehanda avvikande människor som blivit förvirrade kring sitt kön eller som vill vara unika snöflingor. Inget steg i rätt riktning för ett jämställt samhälle dock.

  • KlunsSmurfen
    Anonym (cisman) skrev 2018-09-08 22:32:14 följande:

    Jag tycker att en alkoholfri festival hade varit ett bättre alternativ, då alkohol ligger grund till en stor del av både våldtäkter och annat våld. Men folk går  i allmänhet med skygglappar och vill inte veta av det. En mansfri festival kommer inte lösa något.


    KlunsSmurfen skrev 2018-09-08 23:38:13 följande:
    jag trodde att det var en massa annat som låg bakom och att alkohol kan bidra som en utlösande faktor.
    Anonym (cisman) skrev 2018-09-08 23:55:12 följande:
    Spelar det nån roll? Ta bort alkohol ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.
    Om det är flera faktorer om påverkar så lägger man inte hela skulden på bara en faktor, det är en förenkling av problemet precis som festivalen är.
    Ta bort män ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort invandrare ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort kass uppväxt ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort missbrukande föräldrar ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort droger ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort dåliga föräldrar ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort dåligt umgänge ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort män med genetiskt anlag för våldstendenser ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    Ta bort kriminella män ur bilden och du har förmodligen betydligt färre våldtäkter och andra våldsrelaterade händelser. Det säger ju sig självt.

    "Spelar det nån roll?"
    Vad tycker du själv?
  • Anonym (....)
    Dr Nail skrev 2018-09-08 10:24:31 följande:

    När kommer den invandrarfria festivalen? Jag garanterar, kommer inte heller vara ett enda brott. Har verkligen ingen tänkt tanken?


    Nej, nu generaliserar du lite väl hårt. Var det inte invandrare som stod för 65-85% av våldtäkter som uppdrag granskning kom fram till...
  • Akira Öken

    Utmärkt initiativ!

    Fedtivalen lägger fokus på problemet (män som inte kan uppföra sig och män som.begår brott mot kvinnor). Det borde fler göra, särskilt män. Hur ska det bli förändring om "svenska" män fortsätter att skylla ifrån sig på andra?


  • Dr Nail
    Anonym (....) skrev 2018-09-09 07:08:42 följande:

    Nej, nu generaliserar du lite väl hårt. Var det inte invandrare som stod för 65-85% av våldtäkter som uppdrag granskning kom fram till...


    Ok, jag ber om ursäkt. Invandrare står inte för ALLA våldtäkter; bara 85% av våldtäkter.

    ...så att ingen råkar tro att jag är en såndär RASIST.
  • Akira Öken
    Dr Nail skrev 2018-09-09 08:03:54 följande:

    Ok, jag ber om ursäkt. Invandrare står inte för ALLA våldtäkter; bara 85% av våldtäkter.

    ...så att ingen råkar tro att jag är en såndär RASIST.


    Gissar att du är ute efter något annat än en seriös diskussion om detta. Annars hade du väl nämnt att det handlat om domar och ett visst antal granskade sådana? Undrar var du fått siffran "85"% ifrån?

    Gissar även att du är medveten om att huvudparten av alla våldtäkter inte anmäls och att det av de anmälda endast är ett fåtal som leder till fällande dom.
  • Anonym (Realist)
    Dr Nail skrev 2018-09-09 08:03:54 följande:

    Ok, jag ber om ursäkt. Invandrare står inte för ALLA våldtäkter; bara 85% av våldtäkter.

    ...så att ingen råkar tro att jag är en såndär RASIST.


    Om jag som kvinna får välja mellan INGA våldtäkter eller FÄRRE våldtäkter så väljer jag självklart första alternativet. För mig är det ingen skillnad om det är Niklas, Noah, Ahmed eller Cristobal som våldtar mig.

    Så tummen upp för mansfri festival tills ALLA män lärt sig tygla sig och ge fan i att våldta.
  • Vinterankan

    Så länge det är ett privat initiativ utan finansiering av det offentliga tycker jag det är ok. Precis som jag tycker det är ok med rid- och dansgrupper bara för killar i privat verksamhet. Och motsatsen att det inte är ok med skilda badtider i offentligt finansierade badhus.

    Är egentligen emot en könsseparering rent generellt men om det finns en marknad för vissa könsseparerade aktiviteter så är det väl upp till respektive näringsidkare att ta vara på den möjligheten.

  • Vinterankan
    Iarwain skrev 2018-09-08 14:52:12 följande:

    Ja och nej.

    Jag syftar på de kommunala badhus som hade speciella tider som endast var till för kvinnor. Mig veterligen så hade de ingen motsvarighet för män.

    I min personliga sfär var det många som hurrade för mansfri festival, men buade mot kvinnotider på badhus. Det ställningstagandet förstår jag inte.


    Skillnaden är att det ena är offentligt finansierat och då ska man inte stänca hälften ute. En offentligt finasierad mansfri festival är inte ok heller.
  • Mimosa86
    Anonym (cisman) skrev 2018-09-08 02:36:47 följande:

    Det har nyligen varit en mansfri festival i Göteborg.

    Läs mer här:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/inte-ett-enda-brott-anmalt-fran-mansfri-festival%3Afb%3A20180907%3Ainte-ett-enda-brott-anmalt-fran-mansfri-festival%3Anyh%3Alp

    Vad tycker ni om att ha mansfria festivaler? 


    Jag tycker det är skittrist. Det ska inte behöva vara så.. men hur ska vi annars lösa det kortsiktigt? Kvinnor ska ju inte behöva sitta hemma
Svar på tråden Mansfria festivaler, bra eller dåligt?