Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Var det rätt av SVT att ta avstånd mot SD i slutdebatten?

    hipsterpappan skrev 2018-09-08 10:01:07 följande:
    SD får väl tacka och buga för sin bästa nyttiga idiot SR/SVT i vanlig ordning och x antal tusen nya röster.
    Det var nog lika många som satte kaffet i halsen av att SD nu visade sitt verkliga ansikte. Åkessons råa kommentar visade vad SDs politik egentligen handlar om.

    SD är varken mer eller mindre än BSS varKräks 

    Självklart var det rätt att ta avstånd från Åkessons 'öppna rasism'

    samnytt.se/svt-aktuellt-falls-tog-inte-avstand-fran-krankande-uttalande-av-sd-politiker/

    "Inslaget rörde en debatt kring säkerheten i riksdagen då Mattias Karlsson i ett sidospår menade att alliansregeringens politik möjliggjort för ”tiotusentals potentiella sexualförbrytare och terrorister” utan giltiga id-handlingar att komma in i Sverige.

    Dagen därpå kom Aktuellt med en rättelse där man tog avstånd från Karlssons uttalande, som man hävdade var ”en generalisering av gruppen nyanlända flyktingar och asylsökande”, vilket ”strider mot principen om alla människors lika värde”."

    "Rättelsen tycks dock inte ha räckt. I beslutet skriver Granskningsnämnden att uttalandet var ”uppenbart kränkande mot personer som kommit till Sverige utan giltiga ID-handlingar” och att programledaren därför borde ha tagit avstånd från det under pågående sändning.


    Inslaget strider därför mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft, menar nämnden som fäller SVT."

  • Padirac
    SwiftD skrev 2018-09-08 11:42:22 följande:
    Kändes mest som man hängde upp sig med vilje på den inledande meningen och inte på förklaringen som Åkesson presenterade i kommande mening.

    Aftonbladet var självklart snabba med att citera Åkessons första mening i en artikel på sin förstasida. Inte någonstans kunde man läsa ur vilket sammanhang denna meningen kom ifrån.

    1. Det är trams från media.
    2. Åkesson gjorde denna mer aggressiva retorik för att särskilja sig från de andra i denna slutspurt, precis som Ulf K gjorde när han var mer aggressiv mot Stefan.

    Svar:
    Svenska folket behöver ingen censur eller något åsiktsfilter från media för att bilda sina egna uppfattningar om saker och ting. 
    SVT måste förhålla sig till lagen - vill SD ta bort eller ändra lagen för att skydda sina rasistiska uttalanden är pratet om att SD sneglar på ungerns och polens restriktiva medielagar inte tagna ur luften

    www.svt.se/nyheter/inrikes/hanna-stjarne-star-bakom-var-utgivares-bedomning

    "”SVT har att tillämpa Radio- och tv-lagen som säger att uttalanden kan kräva ett bemötande eller avståndstagande. Lagen reglerar all etermedia i Sverige.

    I går kväll gjorde SVT:s ansvariga utgivare bedömningen att ett enskilt uttalande i direktsändning, vägt mot lagen, behövde bemötas.


    Jag står bakom vår utgivares bedömning. Vi har nyligen blivit fällda av Granskningsnämnden för en likartad situation i Aktuellt och vi tar Granskningsnämndens prövningar av våra publiceringar på största allvar. Självklart välkomnar vi en eventuell prövning av vårt agerande också denna gång,” skriver Hanna Stjärne."

  • Padirac
    Feminina skrev 2018-09-08 12:34:43 följande:
    Jag håller dock med det Jan Scherman skriver om uttalandet. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/jan-scherman-hapna...
    Nu gråter JÅ ut hos granskningsnämnden Tomte för att han inte får ge svepande bedömningar om att invandrare inte passar i det svenska samhälletKräks

    sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx&grupp=24115&artikel=7038772

    "SVT hävdar att de inte tog avstånd från partiet utan från ett vad de kallar grovt generaliserande uttalande. De hänvisar också till den så kallade demokratiparagrafen som finns i radio- och tv-lagen.

    I förmiddags hölls ett möte mellan partiet och kanalen och SD:s presschef Henrik Vinge sa efter det att han inte håller med SVT och att de ska anmäla till Granskningsnämnden."

  • Padirac

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/jimmie-akessons-skamtsvar-och-jag-vill-infora-digerdoden/

    "Den så kallade demokratiparagrafen återfinns i radio- och tv-lagen. Så här står det i femte kapitlets första paragraf:


     ”… programverksamheten som helhet präglas av det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet. ” Läs mer här.


    Den proposition som ligger till grund för texten kan förtydliga hur demokratiparagrafen ska tolkas (prop. 2005/06:112  s. 32:


    ”Anknyter till bland annat förhållandet mellan människor, till exempel fördömande av rasism, våld och brutalitet samt hävdande av jämställdhet mellan kvinnor och män. Bestämmelsen anses även innebära en skyldighet att markera avståndstagande från eller bemöta antidemokratiska uttalanden och att verka för att rasistiska fördomar bekämpas."

  • Padirac
    SwiftD skrev 2018-09-08 13:22:30 följande:
    Fakta är inte rasism.
    Allt måste kunna diskuteras, undersökas och mätas.

    Citat som kan anses som rasistiska tagna ur sitt sammanhang som i sig inte är rasistiska är inte rasistiskt. Att SVT tar parti mot SD i detta läge är trams.
    Yes,påståendet att SVT tar parti mot SD är bara trams.

    SVT tog avstånd från Åkessons uttalande om att invandrar inte får jobb för att de inte passar in i det Svenska samhället.

    En av nätapokalypterna påstår med belägg i data från PIAAC att Åkessons inte har koll på fakta. alls

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/jan-scherman-det-ar-hapnadsvackande/

    "Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna skriver tidigt på lördagsmorgonen på Twitter:


    "Nej Jimmie Åkesson, invandrare med lika hög prestation på kunskapsprov som inrikesfödda är anställda i HÖGRE utsträckning än svenskar. Läs data från PIAAC.""


    Har Åkesson tagit till alternativa fakta? Eller menar Åkesson att det är hans och SDs politiska uppfattning att invandrare inte passar in och sedan använder denna politiska uppfattning för att försöka beskriva verkligheten på ett falskt sätt?

    Eller vill Åkesson generalisera och svepande påstå att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor.

    Det senare är helt säkert sant i det samhälle som SD vill skapa och som SD och SDsvansen tillsammans med utrikes påverkanskampanjer vill påskina redan är istället för det öppna, sekulära och tillåtande samhälle Sverige är idag

     
  • Padirac
    SwiftD skrev 2018-09-08 14:17:32 följande:
    Man kan läsa statistik som Satan läser Bibeln om man vill.

    Det är uppenbart att Åkesson talar om flyktingar som kommer till Sverige och inte läkare från Norge som valt att bosätta sig i Sverige.

    De som kommer från ett annat land som inte kan anpassa sig till hur vi gör saker, beter oss, vårt språk och våra värderingar kommer självklart få det svårare att få ett jobb i Sverige.

    Hela diskussionen bygger ju på det utanförskap som finns runt om i landet, så jag förstår inte hur detta är en sak att diskutera.

    Du är redan utanför trådens ämne och fortfarande utan en poäng.
    Lägg ner. 
    Så att backa upp ett påstående med fakta istället för Åkessönernas tyckande gör att inlägg hamnar utanför trådens ämne.Kräks

    Säger det igen

    "Eller vill Åkesson generalisera och svepande påstå att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor.

    Det senare är helt säkert sant i det samhälle som SD vill skapa och som SD och SDsvansen tillsammans med utrikes påverkanskampanjer vill påskina redan är istället för det öppna, sekulära och tillåtande samhälle Sverige är idag"

     Åkesson behöver pudla och förklara vad han egentligen menar - men det är bäst att han inte gör det i radio eller tv då han är lättkränkt. 

    Över lag har Åkesson sett pressad ut och hans tonläge, retlighet och lättkränkthet låter som att han är under hård press. Svårt att dölja de sämsta sidorna i de lägena - det såg vi igår. Död
  • Padirac
    hipsterpappan skrev 2018-09-08 14:46:18 följande:

    Hade Jimmie bara fått avsluta sin replik så hade kommentaren fått en helt annan innebörd än när det tog hus i helvete med gaphalsen Lööf i toppform.


    Det var lite tur för åkesson att han blev avbruten innan han lyckades tala sig varm för strukturell rasism - att invandrare inte får jobb om de inte är svenska nog.

    Åkesson borde tacka AL på sina bara knän från att han slapp avslöjas helt och hållet
  • Padirac
    SwiftD skrev 2018-09-08 15:14:22 följande:
    Varför ska han göra en pudel?
    Det framgår klart och tydligt vad han menar i det han säger efter gaphalsen sagt sitt.

    Därmed är SVT´s agerade trams.
    menar du att Åkesson säger något annat än detta:

    "Eller vill Åkesson generalisera och svepande påstå att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor."
  • Padirac
    SwiftD skrev 2018-09-08 16:03:15 följande:
    Citerar du dig själv?

    Jag ska göra det enkelt för dig, lyssna tills klippet är slut.

    " target="_blank">

    Jag hör Åkesson säga detta:

     Åkesson generaliserar och påstår att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor
  • Padirac
    Xelol skrev 2018-09-08 16:17:35 följande:
    Ännu en handledning till varför Alliansen borde aveckla public service efter valet.

    Särskilt med tanke på att SVT försöker nu påverka valrörelsen till S fördel, 2 dagar innan valet...

    Detta skedde ju även inför Ekots valdebatt där svt/sr försöke kuppa in S vallöften som ett debattämne...

    Varför ska man som en alliansväljare bli tvingad att stödja sossarnas statliga propaganda organ?

    Dessutom skulle ett avskaffande utav public service bli en skattelättnad för de flesta på över 2000 kr/år samtidigt som Sverige skulle bli både mer jämnlikt och demokratiskt.
    Public service är en garanti för att alla medborgare får ta del av nyheter utan att förlita sig på desinformationskampanjer på sociala medier eller prenumerationer på tidningar med olika politisk färg.
Svar på tråden Var det rätt av SVT att ta avstånd mot SD i slutdebatten?