Inlägg från: SwiftD |Visa alla inlägg
  • SwiftD

    Var det rätt av SVT att ta avstånd mot SD i slutdebatten?

    Kändes mest som man hängde upp sig med vilje på den inledande meningen och inte på förklaringen som Åkesson presenterade i kommande mening.

    Aftonbladet var självklart snabba med att citera Åkessons första mening i en artikel på sin förstasida. Inte någonstans kunde man läsa ur vilket sammanhang denna meningen kom ifrån.

    1. Det är trams från media.
    2. Åkesson gjorde denna mer aggressiva retorik för att särskilja sig från de andra i denna slutspurt, precis som Ulf K gjorde när han var mer aggressiv mot Stefan.

    Svar:
    Svenska folket behöver ingen censur eller något åsiktsfilter från media för att bilda sina egna uppfattningar om saker och ting. 

  • SwiftD
    Padirac skrev 2018-09-08 12:20:44 följande:
    SVT måste förhålla sig till lagen - vill SD ta bort eller ändra lagen för att skydda sina rasistiska uttalanden är pratet om att SD sneglar på ungerns och polens restriktiva medielagar inte tagna ur luften

    www.svt.se/nyheter/inrikes/hanna-stjarne-star-bakom-var-utgivares-bedomning

    "?SVT har att tillämpa Radio- och tv-lagen som säger att uttalanden kan kräva ett bemötande eller avståndstagande. Lagen reglerar all etermedia i Sverige.

    I går kväll gjorde SVT:s ansvariga utgivare bedömningen att ett enskilt uttalande i direktsändning, vägt mot lagen, behövde bemötas.


    Jag står bakom vår utgivares bedömning. Vi har nyligen blivit fällda av Granskningsnämnden för en likartad situation i Aktuellt och vi tar Granskningsnämndens prövningar av våra publiceringar på största allvar. Självklart välkomnar vi en eventuell prövning av vårt agerande också denna gång,? skriver Hanna Stjärne."


    Fakta är inte rasism.
    Allt måste kunna diskuteras, undersökas och mätas.

    Citat som kan anses som rasistiska tagna ur sitt sammanhang som i sig inte är rasistiska är inte rasistiskt. Att SVT tar parti mot SD i detta läge är trams.
  • SwiftD
    Padirac skrev 2018-09-08 13:51:29 följande:
    Yes,påståendet att SVT tar parti mot SD är bara trams.

    SVT tog avstånd från Åkessons uttalande om att invandrar inte får jobb för att de inte passar in i det Svenska samhället.

    En av nätapokalypterna påstår med belägg i data från PIAAC att Åkessons inte har koll på fakta. alls

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/jan-scherman-det-ar-hapnadsvackande/

    "Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna skriver tidigt på lördagsmorgonen på Twitter:


    "Nej Jimmie Åkesson, invandrare med lika hög prestation på kunskapsprov som inrikesfödda är anställda i HÖGRE utsträckning än svenskar. Läs data från PIAAC.""


    Har Åkesson tagit till alternativa fakta? Eller menar Åkesson att det är hans och SDs politiska uppfattning att invandrare inte passar in och sedan använder denna politiska uppfattning för att försöka beskriva verkligheten på ett falskt sätt?

    Eller vill Åkesson generalisera och svepande påstå att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor.

    Det senare är helt säkert sant i det samhälle som SD vill skapa och som SD och SDsvansen tillsammans med utrikes påverkanskampanjer vill påskina redan är istället för det öppna, sekulära och tillåtande samhälle Sverige är idag

     
    Man kan läsa statistik som Satan läser Bibeln om man vill.

    Det är uppenbart att Åkesson talar om flyktingar som kommer till Sverige och inte läkare från Norge som valt att bosätta sig i Sverige.

    De som kommer från ett annat land som inte kan anpassa sig till hur vi gör saker, beter oss, vårt språk och våra värderingar kommer självklart få det svårare att få ett jobb i Sverige.

    Hela diskussionen bygger ju på det utanförskap som finns runt om i landet, så jag förstår inte hur detta är en sak att diskutera.

    Du är redan utanför trådens ämne och fortfarande utan en poäng.
    Lägg ner. 
  • SwiftD
    Padirac skrev 2018-09-08 14:26:41 följande:
    Så att backa upp ett påstående med fakta istället för Åkessönernas tyckande gör att inlägg hamnar utanför trådens ämne.Kräks

    Säger det igen

    "Eller vill Åkesson generalisera och svepande påstå att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor.

    Det senare är helt säkert sant i det samhälle som SD vill skapa och som SD och SDsvansen tillsammans med utrikes påverkanskampanjer vill påskina redan är istället för det öppna, sekulära och tillåtande samhälle Sverige är idag"

     Åkesson behöver pudla och förklara vad han egentligen menar - men det är bäst att han inte gör det i radio eller tv då han är lättkränkt. 

    Över lag har Åkesson sett pressad ut och hans tonläge, retlighet och lättkränkthet låter som att han är under hård press. Svårt att dölja de sämsta sidorna i de lägena - det såg vi igår. Död
    Varför ska han göra en pudel?
    Det framgår klart och tydligt vad han menar i det han säger efter gaphalsen sagt sitt.

    Därmed är SVT´s agerade trams.
  • SwiftD
    Padirac skrev 2018-09-08 15:48:45 följande:
    menar du att Åkesson säger något annat än detta:

    "Eller vill Åkesson generalisera och svepande påstå att invandrare som grupp inte kan ha de kunskaper och skickligheter som krävs för att få ett arbete i Sverige pga att de inte har svenska värderingar och sedvänjor."
    Citerar du dig själv?

    Jag ska göra det enkelt för dig, lyssna tills klippet är slut.


  • SwiftD
    hipsterpappan skrev 2018-09-08 18:11:03 följande:

    Bara jag som reagerade på inslaget i Rapport nyss där dom spelade upp bara början på Jimmies uttalande? Att han förtydligade sig efter det hade dom i vanlig ordning tagit bort från inslaget för att smutskasta honom.


    Hur tror du Trump blir behandlad av media?
    Han är ett hot mot globalisterna eller vad man än vill kalla dem.
    Åkesson är också ett hot.
    Det är dessa tillfällen som de rätta färgerna kommer fram.
    SVT är politiskt styrt, kanske ingen nyhet men dock en tydligt markering.

    Ni skulle inte tro på vad jag vet.
    Detta går djupt, världen är inte som ni tror.
Svar på tråden Var det rätt av SVT att ta avstånd mot SD i slutdebatten?