• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    cassandra92 skrev 2018-11-11 10:03:34 följande:

    Fråga. Varför sätter natural cycles ut ÄL trots en serie av negativa test?


    Som Jojjans säger - NC går på temperatur. Alla kan inte få utslag på ÄL-test, ibland kanske man bara mäter vid fel tid på dagen och missar peaken. Men tre dagars förhöjd temp som inte markeras som avvikande = ÄL.
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-11-11 11:58:29 följande:

    Okej det är jättekonstigt för jag fick fast gubbe förra månaden på test så borde ju få det nu också i sånna fall. Plus att min andra app som mäter temp hela natten säger ÄL på onsdag... Hmm får vänta och se vad den säger! Jag har bara tempat i typ tre veckor med NC så kan det vara så att den gör "fel"? Ja ja om jag hade ÄL igår har jag i alla fall haft sex på den dagen hahah Jag tänkte börja ta progesterall men vet inte om jag vågar än??


    Tempar du samma tid på morgonen, efter lika mycket sömn, samma ställe i munnen? Ingen alkohol? Inte vaknat och gått på toa under natten?
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-11-11 11:58:29 följande:

    Okej det är jättekonstigt för jag fick fast gubbe förra månaden på test så borde ju få det nu också i sånna fall. Plus att min andra app som mäter temp hela natten säger ÄL på onsdag... Hmm får vänta och se vad den säger! Jag har bara tempat i typ tre veckor med NC så kan det vara så att den gör "fel"? Ja ja om jag hade ÄL igår har jag i alla fall haft sex på den dagen hahah Jag tänkte börja ta progesterall men vet inte om jag vågar än??


    Plus, jag fick inget helt positivt test förra cykeln för jag testade på 3-timmarskiss istället för 4-timmarskiss Men hade ÄL ändå.

    Är du osäker kan du ju fortsätta med ÄL-testerna, men som du säger så peogesteronkräm bör du kanske vänta med om du tror att du tempat lite fel för det kan ju fördröja ÄL.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-11 12:30:13 följande:

    Ja om du bara tempat i 3 veckor så gör NC garanterat fel. Efter en hel cykel brukar dom kunna sätt ut äl rätt, men för att kunna förutspå när nästa ägglossning kommer bli så krävs det att man tempat i flera månader och har ganska konsekvent data.

    Jag tycker inte om NC som app för dens algoritmer är väldigt avancerade och den flyttar runt äl för minsta förändring. Jag vill hellre hålla koll själv så använder mest NC för att läsa av temperaturkurvan, så att jag själv kan räkna ut när äl var.


    Nja, om NC har satt ut att du redan haft ÄL är det bara fel om du tempar fel. Och som jag förstått det har NC satt ut att hon redan haft ÄL?
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-11-11 13:14:09 följande:

    Nej. Så jag kanske bara ska sluta med NC för det är det jag inte gillar haha. Så jag ska nog bara hålla mig till mitt armband och ÄL-tester. Anledningen att jag lite trodde på det är att jag hade älflytningar i torsdags, men det kan man väl ha långt innan?


    Om du inte tempar rätt kan ju inte NC veta. Det är därför man måste markera alla temperaturer som inte följer mönstret som avvikande.

    Jag tempar 06:45 varje måndag - fredag. Då har jag också gårt och lagt mig ca 22:30-23 kvällen innan. Vaknar jag senare på helgen tar jag antingen inte tempen alls, eller så markerar jag den som avvikande. Gör man inte det blir det fel i algoritmen.

    Det finns jättemycket information om hur viktigt det är att vara konsekvent på deras hemsida - och massa tips. Tempar man rätt 5 dagar i veckan ska 2 saknade eller strukna temperaturer inte göra för mycket för helheten. Men om du har två höga temperaturer varje vecka som du inte markerar som avvikande gör det ganska stor skillnad.

    Har du ett annat sätt som du tycker är bättre verkar det ju som att du borde hålla dig till det istället? Jag använder ju både NC och FF, men basen i båda är samma temperaturmätning på morgonen, bara atr man kan fylla i mer info runtom i FF.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-11 13:49:23 följande:

    Ja såklart, så kan det ju vara. Menar mest att det kan dröja iallafall en cykel innan NC hittar rätt osv. Men finns en tydlig höjning så har ju ägglossning skett, det har du helt rätt i (om man tempat konsekvent).


    Ja exakt, är man inte superregelbunden kan de ju ha lite svårt att förutse nästa ordentligt.

    Min NC säger just nu att jag ska ha ÄL mellan CD18 och 23, så ett ganska stort glapp, vilket ju beror på att jag haft ÄL CD27, 21, och 18
  • oshark
    DaniellaCal skrev 2018-11-11 16:03:28 följande:

    Hej:) Kan någon hjälpa mig att tyda min kurva? Har tempat sen 2015 men aldrig varit med om att mensen är såhär försenad. Brukar ha 26-29 dagar men är nu på dag 33, ÄL+19 enligt FF appen. Testet var helt blankt imorse..suck :(

    Hur brukar kurvan se ut om ÄL uteblir??

    Kan det vara det som hänt?

    Testar att bifogar bild:


    För det första skulle jag tipsa om att köpa en termometer med två decimaler.

    För det andra, tempar du samma tid på morgonen? Du har flera tempar markerade som tomma ringar, vilket innebär att de är tagna vid en annan tid än normalt.

    För det tredje känns din kurva väldigt hoppig och vanligtvis ska man ju ligga under badlinjen innan ÄL och över baslinjen efter, vilket du inte riktigt gör. Eftersom det hoppar så mycket.

    Hur ser dina andra kurvor ut? (Om du inte släpper ett ägg ska du inte få någon temphöjning.)
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-12 08:48:17 följande:

    Enl NC är det bara ÄL+8 idag, känns så tråkigt om det inte tagit sig den här mån heller..


    Du är ju fortfarande högt över baslinjen. Brukar du dippa så när du ska ha mens? Dvs inte hela vägen ner och sen ner under?
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-12 11:14:07 följande:

    Kanske syns bättre på den här. Det är liksom för tidigt för dipp och mens


    Hm, ja, du har ju ett mönster där. Dock har du ju tidigare dippat lite runt +6/7 så det kanske bara är en sen sån dipp om du har tur. Håller tummarna!
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-12 11:43:32 följande:

    Tack, hoppas det! Tyckte ändå den här mån såg annorlunda ut först, hoppas det är en sån dipp. Sov också dåligt i natt, 8 h men vaknade 3 ggr så kan ju påverkat


    Min erfarenhet av dålig sömn är dock att temperaturen blir högre.. Om jag bara vaknar och domnar om, dvs inte kliver upp, bruksr det dock inte röra dig om en tillräckligt stor skillnad för att det dka vara en avvikande temperatur.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid