• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    SofieElise skrev 2018-11-06 07:00:10 följande:

    Lustigt att det är samma sak för er. De måste som ni säger ha olika ekvationer. Jag litar nog mer på NC för FF sätter ut ÄL samma dag som positivt ÄL-test, dag 2 av positivt, och vad jag förstår så kmr ÄL 12-48 h efter. Så förstår inte riktigt hur de tänker där. Men de kanske baserar mer på temp då..?


    NC går egentligen enbart på temp vad jag förstått. Lägger du in ett positivt ÄL-test kan ju dagen för förutspådd ÄL ändras, men deras hemsida säger atr de inte egentligen räknar in testen.

    För mig sätter FF ut samma dag som mitt första negativa ÄL-test igen, och NC dagen efter. Så jag tror kanske egentligen mer på FF, för om man går på aty man även är fertil på ÄL dagen är jag ju inte det på NC:s dag eftersom jag vaknar med en stängd tapp.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-11-06 19:27:22 följande:

    Haha ja precis :)

    Svårt att acceptera att ingen kan berätta för mig när på sekunden jag har ägglossning hhe, hade varit praktiskt.


    Tänk om man kunde få ett sms från äggstockarna, *ping* nu släppte ditt ägg
  • oshark
    becca90 skrev 2018-11-08 09:33:11 följande:

    Kan jag snälla få hjälp av någon som kan tempning??

    Enligt vul och temp (då) hade jag äl 24/10 men nu har FF ändrat min äl?! Jag hade bim igår och är idag på cd 31.

    Vad tror ni?


    Om du vet säkert att du hade ÄL 24 okt skulle jag försöka mig på att avaktivera den höga tempen den 20 okt och se om de flyttar tillbaka ÄL. Har du en temp med 2 decimaler? Det ser ju nämligen inte ut så oxh då kan skillnaderna i temperatur bli större (eller mindre) än de egentligen är, vilket kan göra det svårt för algoritmen eller formulan FF använder att analysera korrekt.
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-11-08 10:01:09 följande:

    Hej allihopa! Nyss tillbaka från vul nu och allt såg jättebra ut! 7,28mm lång och ett litet hjärta som pickade på! Storleken stämde precis på dagen med när jag kände äl, men av någon anledning så verkar vårdpersonalen inte riktigt ta en seriöst när man säger att man vet exakt när man hade äl :P. Som *tur var* så sa jag innan att enligt mig så är jag i 6+5, men enligt senaste mensen 6+6, o måtten stämde så klart med 6+5 ;). Himla nice, fick veta att vi har fri tillgång till vul varje torsdag, det är bara att ringa o boka! Kostnadsfritt! Tänker nog göra det nån gång till innan KUB, runt vecka 10.


    Åh vad härligt <3
  • oshark
    becca90 skrev 2018-11-08 17:36:45 följande:

    Nu la jag till ?äggviteflytningar? i FF och då satte den tillbaka äl!

    Ser det ut som ja kan va gravid eller borde ja vänta mig en sen mens?


    Nu har ju nåt helt annat hänt för din baslinje har flyttats ner under alla temperaturer förutom 24 okt. Innan ÄL ska ju tempen i regel ligga under baslinjen.

    Om vi inte vet din lutealfas kan vi inte gissa tyvärr. Du kan förstås vara det. Men om du inte är det skulle jag säga köp en temp med två decimaler och eventuellt, om du inte redan är det idag, bli lite mer rigorös i ditt tempande. Samma tid, samma sömn, samma ställe i munnen, etc. Jag brukar känna att det för mig är bättre att avaktivera en temp om den avviker och se hur tempen beter sig de kommande dagarna. Ser den jag avaktiverade då ganska normal ut aktiverar jag den bara igen.
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-08 06:45:35 följande:

    Hej, hur går det för alla? Själv ligger min temp efter ÄL lågt jämfört m vanligt...


    Jag vet inte riktigt hur jag ligger till. CD7 idag och hoppas på ÄL CD17/18. Var bortrest CD1-4 så har avaktiverat de temperaturerna då de togs ca 1h45 senare än normalt och kändes höga. CD5 var jag magsjuk så tempade inte. Igår hade jag en temp på 36.35 och idag 36.06! Har haft några såna dippar förut, först två dagar innan ÄL + ÄL dagen, sen fem dagar innan ÄL + ÄL dagen. Hoppas inte jag får ÄL om fem dagar, det är alldeles fel timing! CD17/18 (som förra cykeln) vore perfekt!

    Förra cykeln tyckte jag också jag låg lägre i början, nästan 0.1 grad lägre. Sen efter ÄL+5 tog det lite fart igen och kom upp närmre den tidigare kurvan. Tyvärr blev det ju inget, men det behöver ju inte betyda nåt för dig, alla är vi ju olika och vissa jag har sett här har varit gravida när de plötsligt legat lägre efter ÄL. Så är det någ jag lärt mig är det att man aldrig kan gissa
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-08 20:24:55 följande:

    Har också såna dippar/höjningar ibland i folikulärfasen, det är säkert inget konstigt. Vad är din normala temp i den perioden? Mitt genomsnitt är 36.05! Håll koll på flytningar etc, man känner ju på sig när den verkligen är på g. Håller tummarna för att den kmr när du vill!

    Den här månaden ska jag inte analysera tänker jag (åtminstone försöka), som du säger - man kan aldrig gissa!


    Min medeltemp i follikulärfasen är 36.25 och jag har bara haft en dipp innan ÄL varje cykel. Men på olika dagar i cyklerna.

    Tycker inte jag har riktigt fått så olika flytningar än, tror det är för att jag gått på p-piller. Har definitivt inte haft något äggviteaktigt, men vattnigt tror jag. Tappen tycker jag jag kan känna ganska bra på och idag var den helt stängd. Men eftersom jag fortfarande verkar hålla på att hitta tillbaka till min normala fertilitet efter p-pillrena, så vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig i varje cykel eftersom jag haft olika långa follikulär- och lutealfaser varje gång (även olika långa cykler då).
  • oshark

    Plus att jag i förra cykeln började få ÄL-värk flera dagar innan jag fick det i cykeln innan för att jag åt munkpeppar (vilket jag även gör nu).

  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-08 22:21:07 följande:

    Det där med tappen har jag inte fått kläm på. Har testat att känna några ggr men får lite ångest över att bakterier ska hamna fel. Jag hoppas du hittar din cykel snart och att den blir mer regelbunden. Jag slutade med ppiller i slutet av juni, i sept kändes det som allt var återställt, så gick nog rätt fort. Åt ppiller i tre år. När slutade du m dina? Vattniga flytningar är väl också sk fertila?


    Ja, vattniga är ganska fertila och äggvite väldigt.

    Slutade i början av augusti. Men ÄL CD17/18 passar mig alldeles utmärkt den här cykeln så har inga problem om det kvarstår så
  • oshark
    SofieElise skrev 2018-11-09 07:28:36 följande:
    Jag beklagar! Då förstår jag verkligen din rädsla, man ska nog vara försiktig. De ggr jag har känt på tappen har jag typ börjat nojja efter och få för mig att det känns konstigt och det säkert är någon bakterie
    Ja, det är ju förstås jätteviktigt att man har tvättat händerna ordentligt innan och är försiktig. Sen gör jag det bara på morgonen, vilket innebär att jag iaf reducerat antalet potentiella bakteriefyllda ytor jag vidrört eftersom jag precis har vaknat och bara rört min telefon, NC-termometer, täcket och sovrums- och toadörrarna innan jag tvättat händerna för att känna på den.

    Ska man på bästa sätt analysera flytnigar ska man ju egentligen "samla in" dem där uppe kring också, så känner att jag får två-i-en av det (plus att jag inte är så skraj för bakterier - men jag har ju haft turen att aldrig ha en anledning till att bli det heller!).
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid