Inlägg från: TrueLove12 |Visa alla inlägg
  • TrueLove12

    För oss som tempar för att bli gravid

    Anonym (T) skrev 2018-09-22 23:00:17 följande:

    Vad använder ni för termometer? Jag kikade på NC först men det känns lite väl att betala så mycket för deras termometer när det finns andra så billiga som 35 kr.. (vet att det ska vara en basaltermometer)


    Hej, jag använder babyplans temp funkar för mig använder flo appen till hjälp
  • TrueLove12
    oshark skrev 2018-09-24 12:45:12 följande:

    Nej vad tråkigt!! Hoppas det går vägen nästa månad 


    Ja de är inget roligt men räknade med de när tempen har sjunkit dessa 3 senaste dagarna tyvärr men hoppas de tar sig men blir nog inte detta året som ja tänker då blir man inte lika besviken heller :)
  • TrueLove12
    saijda skrev 2018-10-04 06:15:21 följande:

    Hej, långe sedan jag skrev i denna tråd. Jag och min man har försökt sedan förra året. Fick ett pluss i slutet sv december 2017 som slutade i missfall i början av januari 2018 :/

    Nu hoppas vi innerligt på att det tog sig denna månad. Om mensen inte har kommit till helgen så ska jag våga testa. Enligt tempen så verkar det vara något men vi får se <3


    Håller tummar att de går vägen.

    Här har vi inte lyckats ännu
  • TrueLove12

    Tempen ligger lågt ännu och vart mensfri typ 3 dagar nu och har äl om 2 dagar enligt app får se hur dw blir detta året

  • TrueLove12

    Imorse hade ja temp 36,69 så får hoppas temp höjer sig snart mens sluta ca för 2 dagar sedan.

    Rätt osäker hur de eg funkar med temp ja testat inte äl tester längre förra månaden räknade appen ut för första gången använder flo

  • TrueLove12
    oshark skrev 2018-10-29 08:53:48 följande:

    Vad är det du känner dig osäker på?

    Jag har för mig att det var lite svårt för dig att tempa samma tid efter lika mycket sömn eftersom fu jobbade skift, kommer jag ihåg rätt? Hur många dagar i veckan vaknar du ungefär samma tid?

    Vet att du inte använder Natural Cycles men har du varit inne i deras Cyclerpedia (FAQ)? Du behöver inte använda dem för att ta del av den, och där finns det mycket bra information om tempning och hur de räknar ut din ÄL och så. Flo borde ju använda en liknande formel tänker man.


    Allting ja har bara tempat snart 2 eller 3 månader och att de verkligen räknar rätt och visar rätt m.m

    Äl e ja osäker på är olika hela tiden och inga tester heller.

    Nä ja går hemma hela dagarna och de va jag som startade denna tråd.

    Ja har därimot svårt och sova helt på nätterna.

    Ingen aning vad de är för något?

    Ja använder bar flo och ladytimer men lägger mer i flo.
  • TrueLove12
    oshark skrev 2018-10-30 09:08:15 följande:

    Natural Cycles är ju en app som Flo eller Fertility Friend eller så, men det är en svensk duo som står bakom och den kan även användas som preventivmedel (där de andra är till för att få barn). Men det kanske du vet?

    Hur som så har de en massa frågor och svar på sin hemsida, och massa detaljerad information om hur man ska mäta sin temperatur. Eftersom det är tänkt att man ska kunna använda appen som preventivmedel är det ju extra viktigt att de förklara bra, så att man inte riskerar att bli gravid.

    www.naturalcycles.com/sv/faqs Här har du några av de vanligaste frågorna, sen kan man klicka sig runt och hitta massa bra information.

    Som Jojjans säger undrar jag också hur mycket du har läst på om hur temperaturen ska bete sig? Den ska ju inte höjas förrän efter ÄL, så en sådär två veckor plus efter mensens första dag, och när temperaturen höjs har ju ägget redan släppt, så då är det (oftast) för sent att börja försöka pricka ÄL. Man ska för bästa resultat ligga dagarna innan tempen höjs. 

    Mäter du med termometern längst bak i munnen, nere i högra eller vänsta hörnet? Gör du det det första du gör när du vaknar - innan du rört på dig för mycket? Har du fått ca 4 timmars sammanhängande sömn innan (eller är det det du menar med att du har svårt att sova helt)? Kan du gå och lägga dig ungefär samma tid på kvällen och vakna ungefär samma tid på morgonen (+/- 2h)? All den här infon finns också på Natural Cycles hemsida - så därför tycker jag att det är värt att läsa igenom alla deras frågor även om man inte använder just deras app, de flesta apparna fungerar ju på samma sätt om man vill bli gravid, enda skillnaden med NC är att de också är certifierade för att skydda dig mot det.

    Jag har för mig att du skrev att du blev stressad av ÄL-tester, vilket förstås inte är bra. Tyvärr kan det ju vara svårt att genom bara tempen se att ÄL kommer, om man inte är väldigt regelbunden. Men det kanske du är? Jag har haft ÄL olika dagar alla mina tre cykler men andra och tredje cykeln hade jag koll på att den skulle komma för att jag gjorde ÄL-tester. Sen har jag märk att min temp dippar väldigt lågt (ca 0.2 grader under min medeltemperatur i innan ÄL) samma dag/dagen innan ägget släpper. (Natural Cycles och Fertility Friend är inte helt överens, men jag tror ägget släpper natten mellan dagarna.) Då kan jag ju se samma dag att jag ska ha ÄL, men då är det ju också ofta lite sent eftersom man vill kunna samla ihop en liten reserv genom att ligga även dagarna innan ÄL.

    Hoppas det här har hjälpt lite och inte bara gjort dig mer förvirrad Men som sagt, mitt bästa tips är att gå in på Natural Cycles hemsida och läsa igenom alla deras informationssidor. Det finns även en tråd här på FL som heter Tråden för oss som använder Natural Cycles. Den är över 1000 sidor lång, men där finns det jättemycket bra information från massa kunniga tjejer. Så om du har tid kan den vara värd en genomkörare också (jag läste igenom hela när jag började tempa).


    Ja hängde inte helt medmen kan inte skaffa NC men läsa om de går iaf.

    Försöker sova hyffsat för att tempen ska va hyffsad men tror ja ska börja ta äl tester iaf kanske är lättast i blrjan med jahar olika lång menstration m.m

    Vi är inte speciellt jätte aktiva jag försöker därimot.

    Ibland känns de som att ja bara sover oroligt en del ggr sover ja bättre det är så himla olika.

    Kan räkna ut genom en sida på hur temp ska va vid den tid jag brukar tempa.

    Ja har den under tungan och ligger ned varje gång innan jag går upp ur sängen
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid