Inlägg från: tvillingmammaVastmanland |Visa alla inlägg
  • tvillingmammaVastmanland

    liten i växten

    Mitt ena syskonbarn växte dåligt trots god aptit, efter flera år kom man fram till att hon har celiaki. Jag skulle kräva ytterligare utredningar. Jag skulle också försöka se till att sonen går upp i vikt. Vikt driver längd brukar barnläkarna säga. Förstärk kosten med mer detta tex rapsolja. Det finns också näringsdrycker på apoteket som är jättebra som komplement, kan man köpa själv men det blir billigare med recept.

  • tvillingmammaVastmanland

    Det är inget fel att vara kort.

    Men man bör ju självklart hjälpa alla barn att få en så frisk och hälsosam barndom som möjligt, det ger också möjlighet för barnet att nå sin maximala genetiska längd.

    Utöver att kolla hormoner skulle jag också vara uppmärksam på möjligheten till allergi eller intolerans.

    Det missas ofta av läkare i flera år för vissa barn, kan göra att barnet tappar i längd. Finns inga tecken på allergier? Magont, eksem, utslag någonstans?

    Vikten är den tillräcklig? Att gå upp lite i vikt kan underlätta för barnets kropp att våga växa, kan ni få hjälp av en dietist?

    Psykosociala faktorer som mobbing och annan stress påverkar också den fysiska hälsan och därmed även tillväxten, är självklart viktigt att komma till rätta med.

    Det är ni som ser ert barn hela tiden som känner det bäst, inte en läkare som träffar barnet korta stunder.

  • tvillingmammaVastmanland
    fredda76 skrev 2018-09-11 15:44:54 följande:

    Han äter varierad kost och han äter väldigt mkt men det bara rinner av honom


    Äter han mellanmål också? Viktigt i denna ålder.
Svar på tråden liten i växten