• OlgaElvira

    FARMOR?

    Din svärmor straffar flickan för att hon är arg på dig. Det är inte ok. Det du/ni kan göra är att berätta för din svärmor att flickan blivit ledsen då hon har sett henne som sin farmor under alla år och inte förstår varför det blivit ändrat.

    Om din svärmor är någorlunda välfungerande så backar hon och behandlar barnen lika, även om hon fortsätter att vara arg på dig.

    Om inte, så vet ni, och får berätta för dottern precis som det är, att hon är arg på dig och att det tyvärr drabbar henne. Och sedan berätta för svärmor att flicka vet varför det blivit så.

    Men försök först att få svärmor förstå och skilja på dig och din dotter.

  • OlgaElvira
    Anonym (Ledsen) skrev 2018-09-11 18:36:12 följande:

    Ok. Tack! Tycker du att min man borde säga något till mamman? Hur säger man det till ett barn? Utan att barnet blir ledsen.


    Det tar kanske bäst om hennes son tar upp det med sin lor och visar att han ser henne som sin dotter.

    Om det blir så att ni måste förklara för dottern kanske bäst att din man berättar för henne att farmor är arg på mamma och därför gör farmor sådär tokigt. Betona att ni båda tycker att farmor är barnslig och gör fel. Men gör inte alltför stor sak av det.
  • OlgaElvira
    Anonym (Ledsen) skrev 2018-09-12 23:18:09 följande:

    Jag har idag pratat med barnen att det blir inga presenter tills farmor skärper sig. Min man vet nu att hans föräldrar inte är mer välkomna.


    Du gör det du känner att du måste för att skydda er familj. Jag förstår att din man har svårighet att hantera situationen med det du berättat om hur det fungerat i hans familj. Var inte arg på honom, han har nog det rätt svårt med hela situationen.

    Det är nog du som måste vara den vuxna här. Det är du som måste försöka hitta en lösning som fungerar för att få till en normaliserad situation med din svärmor. Inte för din skull, inte för hennes skull och inte för din mans skull. Utan för barnens skull, du kan visa hur man i konflikter med människor kan agera för att lösa situationen. En insikt de kommer att ha stor nytta av i livet, vikten av att kunna lösa konflikter ger dem större möjlighet att lyckas bra i sina liv.
Svar på tråden FARMOR?