• Albis

    BIM 29/9 med Rosenrot

    Hallu!

    Hoppar in här med :)

    Vad jobbigt för dig Erika, såg i tråden för bim oktober att vi nästan har samma dag för oktober nu, :) Enligt flo appen bör min nästa äl vara 13 okt, har köpt cb dubbelindikatortest men fick bara blinkande gubbe i 10 dagar förra månaden sen tom ring. Kommer du fortsätta med rosenrot denna månad?

    Hipphurradu, känner igen mig så mycket. Man blir tokig! Testar du med ägglossningstest också?

  • Albis

    Verkligen! Jag slutade med p-piller i augusti i år och haft 2 ägglossningar sedan dess och inget plus, har dock endometrios och haft tuffa hormonbehandlingar senaste åren så ändå glad att krpppen ?ställt om? sig hyfsat snabbt. Men har sådana fruktansvärda menssmärtor nu, sitter ihopvikt här på jobbet :( hur länge har ni försökt?

    Ja! Jag läste om det i annan tråd, varit inne och läst många haha. Kanske också borde försöka med den denna månad! :) hmm undra om jag ska köra rosenroten igen, min mens blev sen med 9 dagar denna månad med mellanblödningar och läste att rosenroten kan orsaka rubbningar, kan ju varit andra anledningar också men vet inte om jag vågar... har du märkt några biverkningar?

  • Albis

    Ah förstår, vad jobbigt. Förstår att det tar upp mycket av ens energi..har du gjort några andra livsförändringar som kan ha orsakat? Har inte själv erfarenhet av så oregelbundet, varit utan mens i nästan 2 år så är enbart haft nu de senaste två månaderna som jag haft :/

    Mm dyrt är det men känt att det varit värt för att ha lite koll när ägglossningen är, men blivit så testberoende att det inte heller är så bra...köpt clearblues ägglossningstest från apoteket, köpt båda ?vanlig? och en med dubbelindikator. Ska finnas billigare på nätet. Jag har börjat testa på dag 10 i cykeln, förra månaden lyckades jag dock aldrig få ngn fast gubbe utan enbart blinkande i 10 dagar och gav sedan upp. Men ska testa åter igen denna månad så man vet när det är dags :)

  • Albis

    Jagerika- håller alla mina tummar för er denna månad! :)

    Ah okej! Skippar nog denna månad och får se om det blir ngn skillnad haha

  • Albis
    Hipphurradu skrev 2018-10-01 20:33:12 följande:

    Hej igen,

    Jag har inte gjort några livsförändringar vad jag kan tänka på, är väl rätt överviktig, men det har jag varit rätt länge utan att mensen varit knepig. Det är de senaste två månaderna den har varit annorlunda, då vi samtidigt börjat försöka bli med barn. Jag skrämmer upp mig själv så att det inte ska gå. Har otroligt svårt för att gå ner i vikt, Men kan det vara det som är boven så får jag väl försöka, men är en sådan där jojobantare att även om jag går ner ett tag så går jag upp desto mer efter ett tag igen.

    Jag funderar på att beställa ägglossningstest på nätet, var inne å kikade lite på Google där många olika alternativ och olika säljare fanns, men hade varit skönt att veta om det är någon sort som någon rekommenderar och har testat som funkar.


    Typiskt att det är så nu då :/ så senast du hade mens var i slutet av augusti?

    Ah finns många olika! Jag föredrar iaf de digitala testerna så man slipper utläsa, lite dyrare dock :) tänkte börja testa i mitten av nästa vecka
  • Albis
    Hipphurradu skrev 2018-10-06 09:28:28 följande:

    Hej vill bara skriva av mina tankar lite.

    Har fortfarande inte fått mens, alltså min senaste mens slutade

    Den 23 augusti. Jag gjorde ännu ett test imorses och fortfarande negativt.

    Jag känner någon slags mensvärk nu så den är kanske på gång.

    Jag har beställt ägglossningstest på nätet nu, så kommer börja testa detta när jag fått dom.

    Kanske har min cykel förändrats.

    Kan tillägga att jag och sambon har fortsatt ha sex alltså hela tiden nu, så tänker att om jag

    Inte är gravid så kanske jag kan bli det då, men måste ju ta redanpå ägglossningen.

    Lördagsmorgon tankar hos en väntande och längtande människa. Ha en fin lördag.


    Hej!

    Vad jobbigt för dig, och länge sedan din senaste mens nu. Har du kontakt med ngn gynkeologmottagning?

    Är själv på dag 8 i cykeln nu och börjat med metoden som JagErika pratade om förut, borde ha ägglossning på lördag enligt mina beräkningar haha. Förra månaden hade jag nog ingen, eller så var den bara väldigt sen.. ska börja testa på onsdag med ägglossningstesterna, har du fått dina än? Vilka beställde du? :)
  • Albis
    Jagerika skrev 2018-10-02 16:35:53 följande:

    Gud vad roligt!! Grattis igen :D blev alldeles lycklig när jag fick in jär i lördags och såg att du var gravid :D

    Jag har ÄL när du skriver in dig, så fuskigt ;)

    Japp har tagit 2 om dagen sedan lördags, plus att jag tar Berocca på morgonen, mest för att jag ska bli piggare :)


    Hur går det för dig nu Jagerika? Har du fått positivt äl-test än? :)
  • Albis
    Jagerika skrev 2018-10-15 07:40:45 följande:

    ÄL skedde i lördags, hade fruktansvärt ont så det kändes verkligen! 2 dagar tidigare än beräknat, hoppas det är rosenroten som kortar ner min cykel lite då jag har mellan 32-36 dagar :) så nu är min BIM ändrad till 28 oktober! Låt dagarna gå lite fortare!!

    Men metoden ?sperm meets the egg? blev inget av denna månaden, vi har båda varit trötta så hade endast sex 5 dagar innan ÄL & några timmar innan jag kände den där fruktansvärda värken! Så jag hoppas vi prickade in bra ändå! Iallafall en dag, snälla låt det räcka!!

    Hur gör det för dig Albis?


    Ah vad skönt med så tydligt för dig!! Håller alla mina tummar för denna gång! Lever du på som vanligt mellan tiden från äl till bim, alltså med alkohol/kaffe osv?

    Jag har ingen aning om hur långa mina cyklar är i dagsläget, första månaden utan p-piller var det 28 andra månaden var det 37 dagar och nu alltså inne på tredje, började med cb äl dubbelindikator förra onsdagen och fick blinkade gubbe på fredag och fortsätter än idag.. förra månaden blinkade gubben i 9 dagar sen bara en rund ring. Hade dock rätt ont i magen igår, vi har kört metoden sen dag 10 denna gång men vet inte hur länge vi orkar?! Vill bara veta om jag har ägglossning eller inte, förra månaden fick jag göra ett vul och då bekräftade läkaren att ägget inte släppt än men att de skulle göra inom 1-2 dagar men fick fortfarande bara blinkade smiley på testet.. gaaaah blir tokig på detta och kanske bara borde strunta i testerna och känna av kroppen ist.. så med andra ord vet jag inte i dagsläget när bim är :(
  • Albis
    Jagerika skrev 2018-10-15 10:40:46 följande:

    Ja vi har ju försökt i 10 månader och då kan man inte hänga upp sig på sånt utan jag lever som vanligt :) i 6 månader drack jah ingen alkohol mellan ÄL och Bim men sen blev det sommar så jag struntade i det tillslut!

    Det lät krångligt! Men jag har läst om andra som inte får utslag på cb. Men eftersom du gjorde ett vul så vet du att du kan få ägglossning kalla fall, det är ett bra tecken :) jag hade ringt till nån mödravård och frågat varför testerna inte funkade!

    Men då borde vi ha Bim ungefär samtidigt, +- några dagar tänker jag!


    Förstår det!! :)

    Ringde nu och fick en tid imorgon, så känns bra!
  • Albis
    Jagerika skrev 2018-10-21 14:05:55 följande:

    Fick härom dagen reda på att jag ska bli faster igen!! :D OM jag är gravid så vore det perfekt då jag kan vara gravid samtidigt som min svägerska! Isåfall bara 2 månader imellan <3 så nu vill jag ju ännu mer att det ska bli plus! Har sedan stickningarna haft molvärk mer och mer, ibland så starkt att det känns som mensen kommer!


    Stort grattis till dig wanderchild!! :)

    Åh så spännande, men inte många dagar kvar nu då innan du kan testa, jagerika! Håller alla mina tummar jag har! Jag har äntligen fått positivt äl-test efter en veckas testande haha, så bim först 5 nov. Hoppas hoppas!
Svar på tråden BIM 29/9 med Rosenrot