Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Varför får man inte säga sina åsikter längre?

    Man får uttrycka vilka åsikter man vill dock så får man välja var man uttrycker åsikter som kan uppröra andra. Inte ställer sig någon utanför ICA och använder megafon för att ge uttryck för att kvinnor bör välja snälla ensamma skötsamma och kommer tids nog att ångra sig när männen gör revolt.Inte tror fungerande människor att när man uttrycker sig hatiskt Facebook mot enskild person, grupp av människor eller en arbetsplats att detta inte kan få konsekvenser, det är ju inte så att de är 3-4 som ser detta utan kanske 50 000 och då ett antal som blir upprörda.

  • Anonym (anonym)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:09:58 följande:
    Det kan det visst göra. Det som är mitt Sverige kan försvinna om vi ska ha en enorm mångkultur och mängder av religioner och utländska traditioner som inte hör till det traditionella Sverige. Vad är så fel på vårt Sverige att det ska förändras på alla sätt?
    Inte behöver du delta i andra kulturers högtidsfirande och fira deras religiösa helger. Vill du följa svenska traditioner och religiösa traditioner så är det väl bara att bli flitig kyrkobesökare åtminstone på de viktigaste söndagarna och fortsätt med svenska traditioner som midsommarfirande, gammeldans, camping, långfärdsskridskor, gå på bandy, äta kräftor och surströmming på rätt dag. Går ju tom, att endast se på äldre tv-program från arkiv som Nygammalt och Hyland så att amerikanska influenser inte kommer in och förstör 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:53:26 följande:
    Jag vill kanske inte ha de där kulturerna i mitt land. Jag vill kanske inte att våra affärer säljer halalslaktade djur. Jag vill kanske höra svenska språket när jag går ut och äter och när jag hälsar på min gamla släkting på äldreboendet. Varför ska jag påtvingas en mängd kulturer som jag inte har valt att leva i? Om jag vill se den somaliska kulturen så kan jag besöka Somalia. Jag ska inte tvingas på den i mitt land. Förstår du vad jag försöker att säga.
    Om du vill gå ut och äta bli det oerhört lite att välja på om alla matställen ska vara som de var förr mjölkbarer och stadshotellets matsal med kåldolmar och stekt fläsk med löksås.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (ifrågasättande) skrev 2018-09-16 11:35:45 följande:
    Okej, vi säger väl så. Du har fortfarande glömt saker som sjukvård, psykiatri, skolor, förskolor och poliser.

    Du anser inte att det är problematiskt när poliser måste sortera bort våldtäkter i förmån för mord? Vi har alltså möjlighet att låta poliserna prioritera bort ännu fler brott?

    Du säger att de har det bättre än på gatan. Det finns inga andra länder som har mer bostäder tillgängligt och är bättre länder för flyktingarna att placeras i än Sverige? Du anser alltså att vi ska ta in fler trots dessa brister? Vad tror du resultatet blir då eftersom det redan kommer ta lång tid innan de som redan kommit hit får tillgång till bostäder? För att inte tala om alla ungdomar som redan for bo hemma längre tid.

    Vad anser du om detta t.ex?
    www.sydsvenskan.se/2018-09-15/manga-ensamkomm...
    Våldtäkter sorteras inte bort men med enbart diffusa vittnesuppgifter, inga bevis så läggs ju självklart energi på sådant som ett mord där det är är någon som uppenbarligen kan döda som finns på fri fot och som man kanske står beredd att döda igen.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (ifrågasättande) skrev 2018-09-16 15:20:04 följande:
    Det må ha ändrats i så fall, finns det några nya uppgifter om det?.
    Det var i alla fall inte så det formulerades i Aftonbladet för 1 år sedan.

    Citat ur texten " Det är polisen själva som uppger att anmälningarna om sexualbrott prioriteras bort när polisens få resurser läggs på mord och mordförsök. Anledningen är att det finns för få anställda för att hinna utreda ärenden som rör våldtäkter och sexuella övergrepp, vilket resulterar i att de blir liggande i många veckor trots att det ibland finns en namngiven misstänkt."

     


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/q0xv0/polisen-hi...
    Det är väl fullständigt självklart att prioritera brott enligt en skala mord går först och sist exempelvis cykelstöld. Man ska också veta att det inte är samma poliser som sysslar med mordutredningar som sysslar blottare i parker
  • Anonym (anonym)
    Anonym (ifrågasättande) skrev 2018-09-16 16:56:59 följande:
    Glömde fråga vad du menade med blottare i parker? Artikeln handlade om våldtäkter inte blottare i parker. Det känns som en rätt stor skillnad mellan dessa.

    Om du försöker förminska våldtäkter eller bara är ute efter att provocera, så ser jag ingen mening med att ta detta vidare med dig. 

    "Med den situationen som är i dag finns det dock ingen möjlighet att hinna med både mord och våldtäkter, menar han. En del av problemet beror på att det ofta är samma utredare som har hand om dessa grova brott. I flera fall handlar det om utredare som tidigare bara hade sexualbrott på sitt bord, men på grund av resursbrist nu måste jobba med annat också."

    www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-hinner-int...
    Det du la in sa våldtäkt och sexuella övergrepp, i begreppet sexuella övergrepp ingår blottning och tafsande
Svar på tråden Varför får man inte säga sina åsikter längre?