Inlägg från: Anonym (Yttrandefrihet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Yttrandefrihet)

    Varför får man inte säga sina åsikter längre?

    Det är klart att du får uttrycka din åsikt. Du har yttrandefrihet. Alla har det. Det betyder inte att andra inte kan säga emot dig och kalla dina åsikter för rasistiska. Det har man full frihet att tycka och yttra. Bara för att du blir emotsagd och kallad för rasist betyder det inte att du inte får uttrycka din åsikt.

  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:05:59 följande:

    Varför ska jag behöva stå ut med att kallas rasist eller höra att jag har rasistiska åsikter när jag inte är eller har det?


    För att det finns andra som tycker det såklart. De har också yttrandefrihet.
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:23:10 följande:

    Men det är oförskämt att dra rasistkortet direkt när någon säger någonting som inte är positivt om massmigrationen eller mångkultur. Ska jag sänka mig till samma låga nivå då och säga att dem som har andra åsikter än mig är kommunister eller varför inte fascister?


    Det är din rättighet utifrån yttrandefriheten att göra så naturligtvis. Du må tycka att det är oförskämt men det är inte olagligt att uttrycka sin åsikt. Människor tycker olika du vet.
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:46:28 följande:

    Det är just det där med att kalla allt för rasism som gör att många inte vågar prata öppet om problemen som idag finns i vårt land. Vem vill få en rasist stämpel på sig av omgivningen, vänner och familj?


    Ja så kan det vara. Men det ändrar ju inte faktum att man har rätt att uttrycka sina åsikter oavsett.
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:54:19 följande:

    Det är sant men hur ska man komma ifrån att allt kallas för rasism?


    Det kanske man inte kan komma ifrån. Vill man yttra sig om sina åsikter får man räkna med att folk kommer att tycka saker om det. Man får helt enkelt stå ut med det. Så länge du står för det du säger så gör det väl inget? Att vissa anser att det är rasism och andra inte är inget du kan göra något åt.
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 17:53:26 följande:

    Jag vill kanske inte ha de där kulturerna i mitt land. Jag vill kanske inte att våra affärer säljer halalslaktade djur. Jag vill kanske höra svenska språket när jag går ut och äter och när jag hälsar på min gamla släkting på äldreboendet. Varför ska jag påtvingas en mängd kulturer som jag inte har valt att leva i? Om jag vill se den somaliska kulturen så kan jag besöka Somalia. Jag ska inte tvingas på den i mitt land. Förstår du vad jag försöker att säga.


    Fy så tråkigt det där låter. Sån himla tur att Sverige är mångkulturellt och aldrig kommer att bli så som du vill ha det. Sverige är fantastiskt!
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 19:51:58 följande:

    Vi är överens om att Sverige är fantastiskt. Det är inte alls tråkigt att svenskar bor i Sverige och att Australienare bor i Australien precis som att chilenare bor i Chile. Världen är en spännande plats att besöka! Jag vill inte åka till Mexico och känna att allt är precis som i Sverige. Jag älskar kulturskillnader och att olika folk i olika länder lever på olika sätt. Det är spännande att utforska på resor.


    Och jag tycker Sverige är fantastisk med sin mångkultur och att kunna möta många olika slags människor och kulturer inom Sveriges gränser. Så mycket roligare. Är tacksam att det är så.
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Svensk) skrev 2018-09-15 22:35:48 följande:

    Det gör vi. Majoriteten av restaurangerna har husmanskost till lunch och även finare krogar har våra bättre rätter på kvällstid.


    Det skulle inte bli många måltider på vår lista om vi enbart skulle servera typiskt svensk mat. Sverige har influerats av det turkiska och franska köket sen 1600-talet. Tex kåldolmar är turkiskt, kalops är finskt osv. Kvar blir typ saltsill, kolbullar, kroppkakor och falukorv. Är de det enda du äter hemma? Vår ?svenska? husmanskost som serveras på våra restauranger som du pratar om var inte svenskt från början. Den är influerad från andra länder och så fortsätter vår kost att förändras hela tiden. Bara att vänja sig.
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Men det har du inte) skrev 2018-09-15 22:45:19 följande:

    Prova skriva något negativt om urinvånare i Sverige, (Lappen) samen

    Prova skriv varför dom delar sina egna människor i grupper, att dom inte har samma rättigheter på grund av att dom inte är invalda i samebyar trots att dom har samma bakgrund och levt lika länge här,varför dom i samebyar har mer rättigheter än dom som sametinget inte vill ha där ,för dom har inget ren märke, varför har dom inte samma rättigheter, starta en linje om det så blir den borttagen direkt. varför dom är så rasistiska? med sina uttalande om att vi var här först.

    Prova se hur långt ditt yttrande nå?


    Vad är din poäng?
  • Anonym (Yttrandefrihet)
    Anonym (Men det har du inte) skrev 2018-09-15 22:58:03 följande:

    Tacos! har vi massor av mexikanare här ?trots att det är national rätt hos många på fredagar 


    Återigen. Vad är din poäng? Menar du att tacos är svensk husmanskost?
Svar på tråden Varför får man inte säga sina åsikter längre?