• K Kalle

    M + KD - regering med aktivt stöd från SD - elände som kan föra nåt gott med sig

    Det glunkas om en M + KD-regering med aktivt stöd från SD. Det finns goda chanser att en sådan regering inte fälls,. C och L vill inte regera med SD eller med ett aktivt stöd från SD, men de kan säkert godkänna en annan regering som har aktivt stöd från SD. Så trots att M och KD endast har ett väljarstöd på 26,4% (att jämföra med S 28,7%) så kan det gå igenom.

    Det skulle bli 4 eländiga år med mycket konservativt styre, men det skulle få det goda med sig att:

    1) M och KD skulle marginaliseras
    2) SD kan inte ta på sig offerkoftan utan blir en del av etablissemanget
    3) SD kommer att minska i nästa val
    4) S kommer att gå rejält fram i nästa val
    5) C och L kommer troligtvis också att gå fram i nästa val
    6) Alliansen är bruten så om S inte får majoritet eller "kvalificerad minoritet" i nästa val kan vi få en mittenregering med S + L + C

    Frågan är bara hur stor skada den regeringen kommer att kunna ställa till med. Troligtvis blir det lågkonjungtur under den mandatperioden. Med en regering med "sköt-dig-själv-och-skit-i-andra"-mentalitet blir det väldigt svårt för arbetslösa (som blir fler) och sjuka/handikappade.

  • Svar på tråden M + KD - regering med aktivt stöd från SD - elände som kan föra nåt gott med sig
  • K Kalle
    Konservativ skrev 2018-09-26 16:36:18 följande:
    Men varför arbetade inte både M och KD för dessa frågor förra gången de var i regering? I praktiken är de inte alls konservativa vad de än säger. De tänker uteslutande på marginalväljarna. Nuvarande partiledningarna var med redan då så man kan inte skylla allt på Reinfeldt.

    M+SD+KD når inte upp till hälften av riksdagens ledamöter. De måste alltså ha passivt stöd av C och folkpartiet (Bara folkpartiet räcker inte). Jag tror inte alls på denna kombination.

    M+S+Mp är nog det troligaste alternativet. M och S är nästan samma parti och Mp är vana att vara stödparti åt bådadera.
    Jag tror snarare M + S + L. Jag vill verkligen inte se MP i regeringsställning fler gånger (trots att jag gillade dem när jag var yngre) och C är för extrema när det gäller LAS och invandring. L är aningen större än MP också och kan vara en brygga mellan M och S ibland eftersom de har en socialliberal ådra. Nu tycker jag att Björklund är söt, men jag hade nog föredragit Cecilia Malmström som statsminister.
  • Johan H
    K Kalle skrev 2018-09-27 08:45:24 följande:

    Invandrarfrågan är en av de viktigaste, men de vill förändra Sverige i grunden. De gillar inget som hänt efter 1968, dvs allt det som gör Sverige så unik (och varför jag älskar Sverige så mycket). Vill man ha det som det var på 50-60-talet kan man ju flytta till Polen eller Ungern, eller valfritt muslimskt land.


    De som många inte tänker på är att Sverige och EU är bundna under Barcelona avtalet. Jag tror att om 20-30 år så kommer Polen, Finland och Danmark gå om Sverige pga de motsätter sig Barcelona avtalet. Sverige har sedan 1975 viljat gå i fronten kring mångkultur. Problemet är att Sverige börjar göra snart samma misstag som Frankrike stryka muslimerna medhårs bygga moskeer. Tackvare Frankrikes ställning till arabvärlden där dom ville ha säker oljetillgångar, arbetskraft i gengäld ställde de motkrav de ville ha deras teknik och att Islam skulle få spridas fritt med moskébyggen och kulturcenter med islamsk inriktning. Islam var mer sekulär under 1950-1960 talet men allt vände under 1980 talet via revolutionen i Iran. Därefter har en annan form av extrem islamism tagit fart. De som många svenskar inte förstår är Barcelonas föredragit konsekvenser. Sen är de många muslimska föräldrar som är oroliga att deras barn skall bli försvenskade. Många muslimer vill ta del välfärden och arbetsmarknaden men deras kultur och religion ändrar dom inte på. Just denna biten tror jag många är inte införstådda i. Vi svenskar pratar om att de ska integreras och bli som oss. De kommer 40-50% aldrig bli. Tänk dig skälv du flyttar till Saudiarabien eller Egypten blir du muslim och anammar deras levnadssätt, svar nej. Tror du vi kan påverka inbitna muslimska män att se kvinnan som jämställd 50% nej. Vi svenskar tror på utbildning dom skiter i det. Islam är så djupt inrotad i deras levnadssätt. Vi bör göra som Polen eller Ryssland. Du kan jobba här, få bidrag men kom inte kräv moskeer, separat tider på badhus eller muslimska religösa skolor. Kan de inte acceptera det då får de åka till ett annat land. Behandla dom med respekt men låt dom inte diktera villkoren i vårat land. Fortsätter Sverige i denna utveckling så kommer vi snart ha stora problem. Svenska Socialister och liberaler ni är de största problemet för Sverige inte muslimerna.
  • K Kalle
    Konservativ skrev 2018-09-27 10:18:50 följande:

    Familjeliv är en jävla fittsite.


    Kul med en kvinnohatare...
  • Progressiv
    KillBill skrev 2018-09-25 21:30:36 följande:

    Nej. Den rödgröna regeringen har haft en splittrad opposition emot sig och har därför klarat att regera i 4 år.

    Nu har vi en splittrad allians som möter en mer samlad opposition. Ingen tror väl på allvar att alliansen skulle klara av att regera tillsammans.


    Nej, men det beror ju på mandatfördelningen. SÅ splittrade vill jag inte påstå att Alliansen varit de senaste åren. Vi får nog gå tillbaka till Carl Bildts tid innan vi hittar en borgerlighet med diametralt olika åsikter (är dock inte Allians-väljare själv, men tycker att vi ska vara ärliga med historiebeskrivningen).

    Så, fakta kvarstår: Ett historiskt svagt S måste finna nya lösningar för att bryta en tydlig högermajoritet i riksdagen.
  • Progressiv
    KillBill skrev 2018-09-25 21:30:36 följande:

    Nu har vi en splittrad allians som möter en mer samlad opposition.


    Att räkna bort V i regeringsunderlaget är inte seriöst och tyder tvärtom INTE på en samlad opposition.
  • Progressiv
    Johan H skrev 2018-09-25 22:10:49 följande:

    Ebba har nu sträckt ut handen till SD. M kommer snart följa efter. C och L kommer närma sig S och MP. V kommer bli uteslutet. Detta förutsätte jag skulle hända. Såg man på Ebbas och Ulf instagram konto var de oerhört många besvikna M och KD väljare som hellre söker stöd hos SD. Alla dessa tre partier är konservativa i någon grund och tycker nationalistiska och vissa kristna värden är viktiga. KD och M är inte liberala. Socialister är närmare liberaler och konservativa, kristna och nationalister är närmare varandra. Därför är de naturligt att de blir nya bildningar.


    Varför var det då S som genomdrev Sveriges genom tiderna största migrationsåtstramning?
  • Progressiv
    K Kalle skrev 2018-09-26 08:36:43 följande:

    De är mer positiva till SD. KD och SD är båda värdekonservativa partier och det finns en del i M som också har dragning åt det hållet. Tror jag såg detta i ktuellt.


    Det är allmänt känt. Nu var det procentfördelningen mellan V och SD jag var ute efter.
  • Progressiv
    K Kalle skrev 2018-09-26 08:49:06 följande:

    Vi får inte heller glömma "Öppna era hjärtan"


    Jag tycker att det var ett bra tal och det hedrar Fredrik Reinfeldt.
  • Progressiv
    K Kalle skrev 2018-09-26 08:54:45 följande:

    L (då FP) var väl starka under Westerberg. Då var partiet mer socialliberalt.


    Det är dit de ska igen. Det är det enda sättet att överleva.
Svar på tråden M + KD - regering med aktivt stöd från SD - elände som kan föra nåt gott med sig