• K Kalle

    M + KD - regering med aktivt stöd från SD - elände som kan föra nåt gott med sig

    Det glunkas om en M + KD-regering med aktivt stöd från SD. Det finns goda chanser att en sådan regering inte fälls,. C och L vill inte regera med SD eller med ett aktivt stöd från SD, men de kan säkert godkänna en annan regering som har aktivt stöd från SD. Så trots att M och KD endast har ett väljarstöd på 26,4% (att jämföra med S 28,7%) så kan det gå igenom.

    Det skulle bli 4 eländiga år med mycket konservativt styre, men det skulle få det goda med sig att:

    1) M och KD skulle marginaliseras
    2) SD kan inte ta på sig offerkoftan utan blir en del av etablissemanget
    3) SD kommer att minska i nästa val
    4) S kommer att gå rejält fram i nästa val
    5) C och L kommer troligtvis också att gå fram i nästa val
    6) Alliansen är bruten så om S inte får majoritet eller "kvalificerad minoritet" i nästa val kan vi få en mittenregering med S + L + C

    Frågan är bara hur stor skada den regeringen kommer att kunna ställa till med. Troligtvis blir det lågkonjungtur under den mandatperioden. Med en regering med "sköt-dig-själv-och-skit-i-andra"-mentalitet blir det väldigt svårt för arbetslösa (som blir fler) och sjuka/handikappade.

  • Svar på tråden M + KD - regering med aktivt stöd från SD - elände som kan föra nåt gott med sig
  • Johan H
    KillBill skrev 2018-09-26 15:10:37 följande:

    Kulturmarxism, av engelskans Cultural Marxism, är en pejorativ politisk term och bygger på en konspirationsteori baserad på föreställningar om att judar och personer runt Frankfurtskolan försöker krossa den västerländska kulturen och kristendomen genom kulturkrig, bland annat genom att etablera politisk korrekthet och multikulturalism som norm. Denna teori framförs och används framförallt av tänkare och opinionsbildare inom den radikala högern och extremhögern i USA och Europa.

    sv.wikipedia.org/wiki/Kulturmarxism


    De spelar väl ingen roll kring ordets betydelse. Sen konspirationsteorier används också bland frimurarna för att i vissa avseende inte bli avslöjande eller den globala eliten. Vissa konspirations teorier kan man avfärda vissa inte då de finns en sanning. Vad jag menar är att de finns globala krafter som försöker stänga ner röster inom alternativmedicin där de avfärdar de som konspirationsteorier eller röster likt Edward Snowden som försöker förvränga sanningen. De finns både sanna och falska konspirationer.

    Men om vi bortser kulturmarxism och pratar om marxism så finns de element och politiska inriktningar som fått fäste. Feminism hämtar mycket av sina idéer kring klasskamp. Denna klasskamp kan vara feminism bryta vissa mansnormer eller patriarkatet eller klasskampen mot borgarna de rika godsägarna som idag de stora globala företagen. Kampen mot religöst tvång tex som kyrkan där Sovjetunionen är ett tydligt exempel. Visst du har säkert rätt att vissa höger krafter använder dessa begrepp. Men vad jag menar med kulturmarxism är politisk vänster kopplat politiskt ihop med media och andra lobby grupper som försöker påverka eller indroktinera svenskarna att tycka som dom både vad gäller åsiktsmässigt och tankemässigt.
  • K Kalle
    Konservativ skrev 2018-09-26 10:02:37 följande:
    Absolut inte. De la sig platt om allting under Reinfeldtåren. Ett totalt meningslöst parti.
    KD och SD har väldigt lika värderingar och mål. Det är båda ytterst värdekonservativa partier.
  • K Kalle
    Konservativ skrev 2018-09-26 12:10:48 följande:
    Kan du förklara för mig på vilket sätt dessa partier är konservativa? När det gäller SD har de en enda fråga och det är invandringen. Visst har de försökt bli konservativa men de fick ju på skallen för det eftersom svenska kvinnor vill ta livet av sina barn (om de är i livmodern). Så om man har följande checklista för konservatism hur stämmer de med dessa tre partier:

    Avskaffa genustjafs i skolan
    Förstärka polisen med 15 miljarder och verkligen straffa förbrytare, även unga
    Öka försvaret till 115 miljarder årligen. Inget genusprat.
    Försvara Konungen mot kriminella ryktesspridare
    Stärka familjer så att inkomstskatten minskas betydligt från dagens horribla 70%
    Förbjuda utländska organisationer att bidra till moskébyggen
    Stänga vänsterorganisationen SVT
    Skattelättnader för tjänstebostäder
    Frihet för skolorna att relegera elever och avskeda lärare och sätta egen läroplan
    Avskaffa all statlig ulandsbistånd
    SD har definitivt mer på sin agenda än invandringen. Att hindra kvinnor från abort är en konservativ åsikt eftersom fostret är en del av hennes kropp innan det kan klara sig själv.

    Om vi tänker tanken att vi förbjuder abort. Hur tänker du då att man löser ofrivilliga graviditeter? Ska vi ha en databas med samtliga män (-niskors) DNA så att man kan hitta barnets far och därmed tvinga honom att vara med att försörja barnet han satt till världen?

    Sambeskattning är en känd kvinnofälla och även det konservativt.

    Du kallar dig själv för konservativ och då borde du veta vad det är.
  • Konservativ
    K Kalle skrev 2018-09-26 16:13:31 följande:
    SD har definitivt mer på sin agenda än invandringen. Att hindra kvinnor från abort är en konservativ åsikt eftersom fostret är en del av hennes kropp innan det kan klara sig själv.

    Om vi tänker tanken att vi förbjuder abort. Hur tänker du då att man löser ofrivilliga graviditeter? Ska vi ha en databas med samtliga män (-niskors) DNA så att man kan hitta barnets far och därmed tvinga honom att vara med att försörja barnet han satt till världen?

    Sambeskattning är en känd kvinnofälla och även det konservativt.

    Du kallar dig själv för konservativ och då borde du veta vad det är.
    Jag vet vad konservatism är och jag vet också att SD:s konservatism är väldigt ny. Därför litar jag inte på att SD kommer att behålla den. Och efter debaclet med deras abortpolitik tror jag att det är tveksamt. Visst har de annat på agendan men min uppfattning är att invandringsfrågan är deras absolut viktigaste punkt.
  • Konservativ
    Johan H skrev 2018-09-26 13:50:05 följande:
    Jag tycker de har många frågor som de är konservativa kring. Genus prat är ju klassiska kulturmarxistiska frågor som ofta V, FI och MP driver. Ebba Bush Thor har inte velat kalla sig feminist utantycker genus politiken omyndigförklarar kvinnor. Hon vill inte heller att man ska kvotera in kvinnor och även att underlätt för de kvinnor som vill kombinera arbete med vara hemma med barn. Familjen först och individen har rätt bestämma. Ett starkt försvar, polis och familj är viktiga ur ett konservativt tänk. Därför USA lägger mycket resurser på försvaret för att sända signal utåt att vi skyddar vårt folk. Klassisk konservatism landet, kungen och folket. Där kan man se att SD med de nationalistiska tänket förenar M ambitioner om starkt försvar och KD har pratat om viktiga svenska värderingar som enar folket. Kristen etik och moral eller västerländsk värderingar de vävs ofta samman i dessa begrepp. Att SD vill stänga ner SVT är väl dom ensamma kring jag tror de är pga de blir smutskastade eller bespottade av alla V och MP journalister. Stänga ner moskeer vill nog SD göra, KD tror jag vill försvara kristendomen och dess värderingar. SD och KD kan enas kring detta den ena utifrån ett nationalistisk synsätt den andre ur religöst. Avskaffa utlandsbistånd är väl också SD förslag tror M köper viss resonemang men då vad gäller bidrag i Sverige. M vill att man ska arbeta före bidrag. De andra frågorna du nämnde är jag för dålig insatt var de står kring. Däremot kanske M och SD kan enas kring en sakfråga men KD och M i en annan.

    Tror de blir som alliansen man får diskutera fram en gemensam politik ge och ta. Men jag tycker de finns mycket mer gemensamt kring M, SD och KS än vad de gör mellan allians idag.

    Framför allt Äldreomsorgen, försvaret, familjefrågor, skattefrågor, viss företagspolitik, vissa delar inom integration(samlat motstånd mot Islam), jämställdhet, viss miljöpolitik, vissa bostadsfrågor och sjukvård mycket, skola ganska mycket.
    Men varför arbetade inte både M och KD för dessa frågor förra gången de var i regering? I praktiken är de inte alls konservativa vad de än säger. De tänker uteslutande på marginalväljarna. Nuvarande partiledningarna var med redan då så man kan inte skylla allt på Reinfeldt.

    M+SD+KD når inte upp till hälften av riksdagens ledamöter. De måste alltså ha passivt stöd av C och folkpartiet (Bara folkpartiet räcker inte). Jag tror inte alls på denna kombination.

    M+S+Mp är nog det troligaste alternativet. M och S är nästan samma parti och Mp är vana att vara stödparti åt bådadera.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-09-26 15:10:37 följande:
    Kulturmarxism, av engelskans Cultural Marxism, är en pejorativ politisk term och bygger på en konspirationsteori baserad på föreställningar om att judar och personer runt Frankfurtskolan försöker krossa den västerländska kulturen och kristendomen genom kulturkrig, bland annat genom att etablera politisk korrekthet och multikulturalism som norm. Denna teori framförs och används framförallt av tänkare och opinionsbildare inom den radikala högern och extremhögern i USA och Europa.sv.wikipedia.org/wiki/Kulturmarxism
    Vi bläddrar vidare på Wikipedia och hittar då ett mer användbart begrepp:

    sv.wikipedia.org/wiki/Den_l%C3%A5nga_marschen_genom_institutionerna

    Sedan 1990-talet används begreppet den långa marschen genom institutionerna i samhällsdebatten ofta i samband med tesen att den av Dutschke skisserade strategin faktiskt har genomförts - eller åtminstone att målet uppnåtts. 1968-vänstern i form av en blandning av den radikala studentrörelsen, den utomparlamentariska oppositionen och 1970-talets olika sociala rörelser (kvinnorörelsen, HBT-rörelsen, djurrättsrörelsen, miljörörelsen med flera) marscherade rakt in i makten och besätter numera de avgörande funktionerna i offentlig förvaltning, media och universitet, menar den tyske journalisten Jürgen Busche. Därigenom har de problemformuleringsprivilegiet i samhället.
  • Johan H
    Konservativ skrev 2018-09-26 16:36:18 följande:
    Men varför arbetade inte både M och KD för dessa frågor förra gången de var i regering? I praktiken är de inte alls konservativa vad de än säger. De tänker uteslutande på marginalväljarna. Nuvarande partiledningarna var med redan då så man kan inte skylla allt på Reinfeldt.

    M+SD+KD når inte upp till hälften av riksdagens ledamöter. De måste alltså ha passivt stöd av C och folkpartiet (Bara folkpartiet räcker inte). Jag tror inte alls på denna kombination.

    M+S+Mp är nog det troligaste alternativet. M och S är nästan samma parti och Mp är vana att vara stödparti åt bådadera.
    Jag kan hålla med dig om att i vissa sakfrågor så kan KD, M och SD vara liberala eller socialistiska. SD kring välfärden, KD kring friheten att bestämma själv, liberalism och M har säker något liberal ståndpunkt i något sammanhang. Men huvuddelen är höger/konservativ. S har vissa företagsfrågor kring skatt som M förslagit som de drivit igenom och de invandringen till EU nivå vilket var SD:s förslag ifrån början men som S inte vill erkänna. Som Löfven sa vi bygger inga murar för att sedan tre månader senare sänka invandringen till EU nivå. Så alla partier kan svänga lite till höger eller vänster och mitten men jag tror till 80% av deras partiprogram så är SD, M och KD höger och konservativa.
  • Johan H
    K Markatta skrev 2018-09-26 17:28:57 följande:
    Vi bläddrar vidare på Wikipedia och hittar då ett mer användbart begrepp:

    sv.wikipedia.org/wiki/Den_l%C3%A5nga_marschen_genom_institutionerna

    Sedan 1990-talet används begreppet den långa marschen genom institutionerna i samhällsdebatten ofta i samband med tesen att den av Dutschke skisserade strategin faktiskt har genomförts - eller åtminstone att målet uppnåtts. 1968-vänstern i form av en blandning av den radikala studentrörelsen, den utomparlamentariska oppositionen och 1970-talets olika sociala rörelser (kvinnorörelsen, HBT-rörelsen, djurrättsrörelsen, miljörörelsen med flera) marscherade rakt in i makten och besätter numera de avgörande funktionerna i offentlig förvaltning, media och universitet, menar den tyske journalisten Jürgen Busche. Därigenom har de problemformuleringsprivilegiet i samhället.
    Intressant läsning. De finns många inom media vänster såsom Jan Guillou och Jan Scherman som erkänt att vänstern besitter många viktiga poster speciellt de du nämner och media är oerhört många politiskt MP eller V. Många anser att Sverige är ledande i kultur marxistisk avseende. Tänk själv. Hur mycket konservativa värderingar har vi. Är vi religösa= nej. Är abort viktigt och inget vi ska slarva med=Nej, Värnar vi om svensk kultur och vår historia= Nej, Är kärnfamiljen viktig=Nej. Tänk på vilka frågor som om och om igen diskuteras. Feminism, HBTQ frågor, miljö, dessa är klassiska vänster eller kulturmarxistiska frågor. Jämför Sverige med Polen eller Ungern så ser du konservativa frågor mycket mer. Varför tror du Ungern slängde ut Geoge Soros(Rik bankfinans man som vill sprida kulturmarxism) just för högern/nationalister vill inte att Ungern ska bli som Sverige. Många länder varnar att Sverige är illa ute. Är man vänster eller socialist så är ju Sverige toppen. Men jag som konservativ nationalist hatar Sverige jävla mycket. Ibland blir jag förbannad över svenska folket och vad som pågår i mitt land. Jag gillar inte att Sverige är ett stort kulturmarxistiskt projekt.
  • KillBill

    Spöke Konspirationsteorierna flödar verkligen i den här tråden.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • K Kalle
    Konservativ skrev 2018-09-26 16:30:19 följande:
    Jag vet vad konservatism är och jag vet också att SD:s konservatism är väldigt ny. Därför litar jag inte på att SD kommer att behålla den. Och efter debaclet med deras abortpolitik tror jag att det är tveksamt. Visst har de annat på agendan men min uppfattning är att invandringsfrågan är deras absolut viktigaste punkt.
    Invandrarfrågan är en av de viktigaste, men de vill förändra Sverige i grunden. De gillar inget som hänt efter 1968, dvs allt det som gör Sverige så unik (och varför jag älskar Sverige så mycket). Vill man ha det som det var på 50-60-talet kan man ju flytta till Polen eller Ungern, eller valfritt muslimskt land.
Svar på tråden M + KD - regering med aktivt stöd från SD - elände som kan föra nåt gott med sig