Inlägg från: Anonym (dukting flicka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (dukting flicka)

    När är man för snäll?

    Man är för snäll när ens snällhet mot adnra går ut över en själv. När du själv ständigt avstår något för att göra någon annan glad eller hjälpa någon annan. 

    Jag är för snäll. Jag har altid varit för snäll. Jag säger ständigt till mig själv att inte vara så snäll, jag borde vara mer egoistisk och ta hand om mig själv, men jag ryggar verkligen för den tanken. Egoistisk? Jag? Aldrig! Och så går jag har i livet och vet nåstan inte vem jag är eller om jag ens finns eller om någon ens skulle bry sig om mig om jag inte vore så snäll. Utplånad av min egen snällhet.

  • Anonym (dukting flicka)
    Anonym (Diskutera!) skrev 2018-09-19 14:38:57 följande:
    Bra synpunkter. Varför fortsätter du vara översnäll om du är medveten om problemet? Skuldbelägger dig inte alls nu utan funderar på varför somliga har så svårt att ta sig ur det fast man vet att det är vore det bästa för en. Vill du ge några exempel på när du är snäll mot andra men dom inte ger tillbaka till dig?

    Funderar även på om det är okej att säga nej till att skjutsa en vän till flygplatsen för att man vill slappa den kvällen eller om man borde ta 1-2 timmar och köra fast man inte känner för det? Kan man säga nej till att köpa lotter till deras ungars fotbollsklubb fast man har råd? Bara för att ge ett par exempel.
    Det är svårt att ändra något som sitter i ryggmärgen lärt med modersmjölken. Det är lika självklart för mig att ställa upp och hjälpa till som det är att tala svenska, det är vad jag har lärt mig att man ska göra. Till skillnad från Hulda så vet jag att det inte handlar om att vara korkad. Det handlar om normalisering. Det handlar om att jag har fått lära mig redan från början att alla är viktigare än jag, allas tid är mer värda än min.

    Jag jobbar på att ändra mig men det är inte lätt. För att koppla tillbaka till min egna liknelse så tänk dig att någon släppte av dig i södra Indien och sa: Nu ska du tala Tamil resten av dit liv. Du får bara tala engelska om det är superakut och du får bara tala svenska om det är superviktigt. Varje gång du går ifrån reglerna så får du ont, du blir förvirrad och du hatar och ifrågasätter varför du inte talade Tamil.
Svar på tråden När är man för snäll?