• Enmsik

    Gravid med Letrozol

    Hej jag hoppar på här. :D Diagnostiserad pcos i april i år och blev lovad ägglossningsstimulerande i höst om det inte tagit sig efter att jag fått provera för att få igång mensen. Sökte hjälp igen i oktober, fick ny läkare som tog ifrån mig ?dealen? jag hade med min tidigare läkare och sa att jag skulle gå ner i vikt (högt BMI) istället och komma åter i april 2019 om det inte hjälp. Fick nog och sökte hjälp på privat gyn och fick letrozol utskrivet direkt då hon såg att mitt BMI inte tydde på övervikt av fett utan muskler. Ska börja med kur på fredag! Äntligen kanske jag får igång ägglossningen och det blir bebis nästa sommar/höst! Hur har det gått för er andra nu? :)

  • Enmsik
    Amne18 skrev 2018-11-07 20:57:15 följande:

    Hej! Välkommen! Det är inte lika spännande som man tror från början... mycket nedstämdhet i väntan på det där plusset... Jag är inne på ÄL+6 idag på kur 2 med enkeldos letrozole. Jag hade tur i oturen att jag reagerar så bra på den. Fick ett moget ägg första gången och två denna gång. Ingen aning dock om jag får ägglossning för min gyn har inte säkerställt detta ännu med blodprov eller liknande utan bara antagit att jag får det. Hoppas du lyckas snabbt!


    Ne fy... vi började verkstaden i september förra året. Sökte hjälp i april för glesa menstruationer. Så är bara glad att jag äntligen fått något som kanske hjälper mina ägglossningar. Tror att jag kan känna av min. I alla fall de två senaste cyklarna utan hjälp har jag haft ont och dagen efter får hag ömma bröstvårtor och tempen steg. Men har så långt imellan varje mens så därför jag får kite hjälp nu. Jag Har inte så höga förhoppningar om att det ska ta sig fort nu, bara skönt att jag kanske slipper vänta 60 dagar utan bara 28 mellan varje. Vore underbart bara det! :) kämpa på! Så skönt att jag hittade denna tråd så man kan diskutera lite. Har inga jag kan prata med om detta då ingen vet att vi försöker eller att vi har detta problem..
  • Enmsik
    Amne18 skrev 2018-11-08 08:10:10 följande:

    Gud jag förstår dig verkligen... Jag har inte heller någon att prata med förutom min sambo då jag är ganska ung och inte vill berätta att vi försöker skaffa barn :( Super jobbigt för det är ju inte alltid som killen förstår vad man går igenom och varför jag är så otroligt ledsen och nere.


    Men precis! Lite jobbigt med då hans sida av familjen väntar på att vi ska ?vilja? skaffa.. jag pluggar nu så jag trycker på det att jag vill bli klar med det först även fast vi försöker för fullt. Det jobbiga är att de började fråga och ta upp det för ett år sedan. Så det kommer ju titt som tätt och vi får spela på att vi inte är redo än.. tyvärr.. orkar inte att folk ska veta känns som ännu mer press då. Ja min sambo verkar förstå men ändå inte. Han är inte stressad och läser inte på så mycket. Jag googlar ju minsta lilla.. haha.. Börjar med tabletterna (enkeldos) imorgon så jag hoppas att jag svarar bra på dem och att det tar sig. Vore lättnad och bara veta att det går, oavsett om det skulle bli missfall eller annat sen. Dumt att säga men så känner jag.. vill bara att NÅGOT ska funka för en gångs skull.
  • Enmsik
    Amne18 skrev 2018-11-08 14:00:20 följande:

    Jag förstår verkligen din frustration... jag vet ju att letrozol funkar på mig och det känns skönt men blir irriterad på min gyn att hon inte kollar att jag får ägglossning. Det är ju inte säkert bara för att man har blåsor. Vill ha ovitrelle sprutan så att det är 100% säkert att jag ägglossar men hon vill att vi ska försöka utan 3 gånger först. Tänk om jag inte ens har ägglossning och går runt och hoppas på att jag är gravid gång på gång...


    Åh ja jag förstår. Jag hoppas jag kommer känna av min ägglossning om jag får av den här dosen. För de senaste cyklerna har jag känt av att jag haft ägglossning och som sagt öm i brösten direkt dagen efter. förmodligen av progesteronet. Så jag är ju på gång lite i alla fall. Nu ska jag bara ha menstruationerna lite tätare eller förhoppningsvis inga alls på 9 månader efter den här omgången. Spännande inför imorgon.. haha :)
  • Enmsik
    Sonali skrev 2018-11-09 00:26:50 följande:

    Jag har också PCOS sen alltid tror jag. Får ingen ägglossning och har konstig mencykel. Andra försöket med pergotime blev jag gravid. Men nu har de ju slutat med pergotime i Sverige:(. Ska träffa Gyn läkare på måndag och berätta om att vi vill skaffa syskon och vilja ha Letrozol utskrivet. Men kommer de bara ge mig eller vill de ta massa tester på mig och mannens sperime? Hur har ni fått Letrozol utskirvet?


    Sökte via landstinget först där de via VUL sa att jag hade pcos. Tog lite blodprover där för att utesluta andra problem som sköldkörteln osv. Men sen sökte jag till privat gyn när jag inte fick letrozol. Då sa jag bara att jag har pcos och blev nekat letrozol för att de tyckte att jag skulle gå ner i vikt först. Privatläkaren gjorde VUL för att kolla läget. Skev ut letrozol direkt och nu 2 dagar senare ska jag börja med första kuren. Hade jag vetat detta hade jag sökt privat för ett halvår sen. Samma för mig som för amne18, börjar de med mig då man antar att min ägglossning är problemet och inte mannens. :)
  • Enmsik
    Mema9 skrev 2018-11-09 10:33:44 följande:

    Hej tjejer, hoppar in här om det är ok. :)

    Jag fick bekräftad pcos i januari i år. Har långa och oregelbundna menscyklar samt de typiska pcos-äggstockarna. Min pcos visade sig via vul och jag fick även lämna blodprov för att kolla hormonnivåerna.

    Började med Letrozol i mars och har sedan dess även hunnit testa sprutor (Puregon) men nu gått tillbaka till där vi startade 1 tablett i 5 dagar och det verkar fungera bättre nu. Tyvärr tog det sig inte denna gång och mensen kom i onsdags. Vi har haft jättesvårt att hitta rätt dos för mig. Ena gången svarar kroppen bra, men nästa gång blir jag antingen överstimmulerad eller så händer det inget alls. Har varit ett frustrerande och orättvist år. Psykiskt påfrestande. Men idag påbörjar jag en ny kur av Letrozol 1 tablett och hoppas så innerligt på denna gång!!


    Åh jag förstår det! Kämpa på! Då kan vi följas åt! :D Började med min första kur med letrozol idag. Enkeldos. Så får se om detta funkar för mig. Hoppas att vi snart har våra plus!
  • Enmsik

    Någon som har koll vad som gäller för letrozol och alkohol? Hittar inget på nätet.. ska nämligen iväg med lite familjemedlemmar i helgen och det kommer bli alkohol. Vill ju helst inte dricka men kommer ta lite då de inte ska börja misstänka något. Hittar inget om att de skulle påverka varandra men tänkte höra med er. :)

  • Enmsik
    Mema9 skrev 2018-11-09 23:37:40 följande:

    Jag har inte heller hittat något om det. Men jag drack lite sist jag åt en Letrozolkur och jag fick ett fint ägg ändå. Så är ganska säker på att de inte ska rubba varann :)


    Tusen tack! Vad bra! Ne jag tänkte för jag hittade inget på varken FASS eller i bipacksedeln. Så det kan ju inte vara så att de rubbar varandra.. Då borde det ju stå någonstans tycker man ju om det är viktigt att känna till om läkemedlet. :)
  • Enmsik

    De gånger ni haft ägglossning efter kuren hur har era känningar varit under tiden ni åt letrozolkuren? Jag började känna av lite i förrgår och igår i äggstocksområdena. Inte ordentlig ägglossningssmärta men lite molvärk runt äggstockarna. Tänkte om det är en vanlig biverkning eller att kroppen redan börjar förbereda sig om nu kuren fungerar. :) tacksam för alla svar och erfarenheter då ju detta är min första kur och några av er är ju mer erfarna :D

  • Enmsik
    becca90 skrev 2018-11-15 08:34:45 följande:

    Är det någon av er som troligtvis har egen äl men ändå fått letrozol och ovitrelle utskrivet?


    Jag har egen ägglossning, i alla fall de två senaste cyklerna då jag tempade och ömma bröstvårtor dagen efter. Men har långt imellan mina menstruationer och blev diagnostiserad med pcos. Fick dock ingen fortsatt hjälp via landstinget så jag sökte privat och fick utskrivet direkt. Bara letrozol dock och inte ovitrelle då man räknar med att jag lossar själv till en början. :)
Svar på tråden Gravid med Letrozol