Inlägg från: scanmia |Visa alla inlägg
  • scanmia

    Hur tillaga lövbiff?

    Jag älskar rullader. Du fyller med favoritfyllning rullar ihop. Steker till fin färg och kokar sedan i sås eller sky ca 20 minuter.
    Färskost eller grönmögelost är gott som fyllning. Grönsaksröra med lite hetta. Dijonsenap och parmaskinka. Surkålsfyllning med ölsås. Absoluta favoritfyllningen är en röra på sardeller, inlagd gurka och lök, med gräddsås (gör extra för det finns aldrig tillräckligt!). 

  • scanmia
    Nymphaea skrev 2018-09-20 22:46:44 följande:
    My god, har du några recept på surkålsfyllningen med ölsås och sardellröran, de låter fantastiska?!

    Jag höftar alltid så recepten är ungefärliga. De är alla försök till att kopiera min pappas rätter?


     


    Fyll rulladerna generöst med surkål och bryn till fin färg. Choppa upp en gullök och fräs i lite smör. Pudra över lite mjöl mot slutet och späd sedan med ca 2 dl ljust öl och någon dl buljong. Krydda med timjan, salt och peppar, persilja är också gott. Ploppa i rulladerna. Gillar du mer surkål kan du slänga ner lite till här. Låt puttra i 20 minuter. Servera med extra surkål, potatis och någon tomatsallad.


     


    Mecka ihop sardeller, någon dl finhackad saltgurka och finhackad lök. Bred ut på lövbiffarna och rulla ihop. Salta och peppra och bryn till vacker färg i en panna med lite högre kanter (alternativ flytta över till en ugnssäker form) och häll på ett par dl grädde och ungefär lika mycket buljong. Låt puttra i 20 minuter. Servera med potatis.


     
Svar på tråden Hur tillaga lövbiff?