Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Inget över

    Busan skrev 2018-09-28 07:23:15 följande:

    Varje månad så får jag inget över. Jag levde själv för många år sedan och drog på mig småskulder som fortfarande finns kvar. Jag har inte pengar till att ta bort dom eller betala in större belopp. Just nu så går det till räkningar och mat. Jag vill inte ta bort lite livsglädje såsom golf och träning som betalas varje månad (du kanske tycker det är lyx) men det är min glädje i livet och träningen måate jag ha för annars går min rygg sönder. Försökt att skrapa bort men det som återkommer varje månad men det är sånt som inte går att ta bort, tandläkare, mobil, försäkringar m.m.

    Jag behöver en plan.

    Hur gör ni? Ingen uppläxning, tack.


    träningen behöver inte vara dyr, det finns gym som har billiga månadsavgifter. Golfen kan vara dyr, men jag har förstått så finns det billiga klubbar också. Där kan du se över om det finns alternativ.
    Eftersom du väljer att lägga de pengarna du har över på golf och träning, så räcker det inte till annat, bara att bita i det sura äpplet.
    Har man bra tänder så kan man glesa ut tandläkarbesöken när man har det lite tuffare, mobil, där kan man se över olika abonnemang.
    Äta billigare, säsongens råvaror, långkok, matlådor kan också minska utgifterna. Försäkringar kan man också se över. Om det är lån, så kanske man har något att sälja och lösa in något lån med (du kanske har fler golfklubbor än du behöver).

    Sedan kan du försöka fokusera på ett lån i taget, betala det minsta på de övriga lånen och fokusera på det lån som har högst ränta och amortera av det snabbare.

Svar på tråden Inget över