• Busan

    Inget över

    Varje månad så får jag inget över. Jag levde själv för många år sedan och drog på mig småskulder som fortfarande finns kvar. Jag har inte pengar till att ta bort dom eller betala in större belopp. Just nu så går det till räkningar och mat. Jag vill inte ta bort lite livsglädje såsom golf och träning som betalas varje månad (du kanske tycker det är lyx) men det är min glädje i livet och träningen måate jag ha för annars går min rygg sönder. Försökt att skrapa bort men det som återkommer varje månad men det är sånt som inte går att ta bort, tandläkare, mobil, försäkringar m.m.

    Jag behöver en plan.

    Hur gör ni? Ingen uppläxning, tack.

  • Svar på tråden Inget över
  • Busan

    Tack för grymma svar. Jag ska redovisa lite för hur det ser ut. Kommer imorgon

    Tipset om att köpa en domän är ju grym har inte ens tänkt tanken. Hur många skriver inte om träning osv. Men inte många om just golf. Får tamigtusan testa det. Tack.

  • Busan

    Inkomster: 
    Lön ca 20000:- (efter skatt)
    Barnbidrag 700:- (delas med exet + att vi har flerbarnstillägg)
    Underhållsstöd: 700:-

    Utgifter: 
    Ellos 50:- (det minsta)
    Klarna ca 800:-/mån
    Ikanobanken 773:- 
    Mobiler: 1500:- (3 pers)
    Tandläkare 109:-
    Storytel: 169:-
    Spotify 149:- (familjeab)
    Bensin 1500:-
    ISK 200:- 
    Bredband 409:-
    A-kassan 110:-
    Personförsäkring 200:-  
    Golf 580:- 
    Gymkort 345:- 
    CSN 1052:-
    Ecster 300:- (Valfritt belopp varje månad)
    Bilförsäkring 450:- 
    Halens 120:- (det minsta)
    IKEA 169:- (minsta) 

    Utöver detta tillkommer överföring så mycket jag kan till sambon som betalar lån och el för boendet + tv-licens och tvabonnemang, lån på bilen som jag kör. Min del är eg. runt 5500:- och då har vi splittat på alla omkostnader vi har tillsammans. Men jag betalar snarare max 3-4000. Han tjänar mer än mig. 

    Vi bor 2 vuxna heltid och 3 barn varannan vecka som är mina. Ett underhållsbidrag betalas för hans barn. Jag betalar det mesta av maten men sambon betalar en del mat också ungefär 2000:- i månaden. Matkostnader och övrig förbrukning står jag för och det ligger på en rimlig nivå om man tittar på vad konsumentverket rekommenderar. Jag lagar maten oftast från grunden, det är vissa veckor som det blir pyttipanna och schnitzel när maten behöver gå fort. Vi äter väldigt sällan köpemat. 

    Skulle vilja lägga undan men just nu så är jag i en dålig snurr där jag handlar på Klarna och betalar av en del varje månad eftersom pengar inte finns att handla för direkt. De två största betalar för det mesta av sina kläder själv. Den minsta behövs det köpas till men blir väldigt lite. Hennes pappa står för mycket och alla barn flyttar på sina kläder fram och tillbaka för att de vill ha med sina favoriter. Dåligt samvete över det. 

    Få över mera pengar så att det kan läggas undan men också till nöjen och andra roligheter. Vi är över 40+ både två och jobbar heltid men har dragit på oss skit. Vill komma ur det NU. 

  • Busan
    Linda5 skrev 2018-09-30 15:23:56 följande:

    Jösses. Du verkar inte dragit ner på speciellt mycket om du verkligen vill förbättra din ekonomi.
    Konsumentverkets norm för matkostnader är ju jättehög om man verkligen själv vill förbättra sin ekonomi. 
    Både Spotify och Storytel är lyxkonsumtion för mig.
    3 pers på mobiler är skyhögt.


    Som jag skrev i starten av tråden. Jag vill inte ha påhopp och inte en massa konstaterande utan konkreta tips och råd eftersom jag behöver hjälp, annars hade jag inte lagt ut detta inlägg. 
  • Busan
    Jamesdio skrev 2018-10-01 19:24:11 följande:

    Det ser ut som om du skulle vinna på att ta ett större lån och baka ihop alla småkrediter till Klarna, Ikea osv. Vad har du för ränta och villkor på Ikanobanken?

    Och som andra redan sagt, byt till billigare mobilabonnemnag, säg upp spotify och storytel. Går det att dra ned på bilresor? Få ned bilförsäkringen? Och matkostnaderna måste gå att få ned rejält om ni idag ligger på konsumentverkets nivå. 


    Kan inte ta lån då jag inte har fast jobb. Bilförsäkring går inte att få ner mer fixade det för ett år sedan. Bilen är ett måste svårt med barnen och aktiviteter + plus att jag är ledare.

    Jag och sambon delar på Storytel och Spotify men absolut kan jag kika över mobilabonnemang. Räknade över maten och den ligger inte så högt som jag trodde. Där i låg kostnaden för förbrukning oxå, typ tvättmedel, toapapper m.m.
  • Busan

    Golfen är varje månad. Gymmet är det billigaste i stan.

    Ellos 26% 1283:-

    Haléns 1.99% 1913:-

    Ecster 13.82% 9800:-

    Svea inkasso ? 769:-

    IKEA 15.45% Lägsta 169:-

    Klarna runt 13% 6000:-

  • Busan
    Linda5 skrev 2018-10-03 09:27:27 följande:

    Vilken stad har inte ett Gym under 4140 kr/år?

    Förstår inte att du måste ha lite glädje och mycket skulder.

    Om du väljer bort allt roligt i 1 år så är du skuldfri och kan leva med mycket glädje återstående liv.

    Vad är 1 ynka år, mot resten av ditt liv?


    Jag tackar för dina åsikter och förstår dina synpunkter. Om du läser i trådstart så behöver jag träna för att min rygg ska hålla. Det funkar inte med att göra hemmaövningar och det billigaste gymmet i min stad är just det jag tränar på. Tro mig jag har tittat.
  • Busan
    Linda5 skrev 2018-10-03 10:14:16 följande:

    Vårdcentralerna brukar ha gym i sjukgymnastiken.

    Kolla det, det brukar vara gratis


    Det kostar 100:- för varje besök.
  • Busan
    Noname00 skrev 2018-10-03 19:13:50 följande:

    Jag antar att detta är summorna du betalar per månad, I så fall vad är de totala skulderna till varje bolag?

    Det du betalar för spotify och storytel borde du lägga på  det som har högst ränta dvs Ellos satsa på det så kommer du få mer pengar över vartefter du betalar av.

    Om jag vorde du så skulle jag dra ned på golfen gå över till ett greenfee medlemskap.


    Totalskulden till varje företag. Golfen blir dyrare om jag blir greenfeemedlem eftersom jag spelar väldigt mycket när säsongen är, så den posten är inte aktuell att ta bort eller ändra. 1 runda kostar 400:- och ja jag vet att det är lyx när min ekonomi är snäv.
  • Busan
    EE2017 skrev 2018-10-04 07:02:19 följande:

    Du verkar ju inte ens vilja göra en förändring.


    Har du förslag så mottages de tacksamt. Andra kommer med konkreta råd. Jag vill förändra. Att säga upp Spotify, storytel och ändra matostnader och ändra mobilabonnemang är väl ändra och att vilja, eller?
Svar på tråden Inget över