Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    [SERIÖS DEBATT] Varför har vänstern minskat trots att klasskillnaderna ökat?

    De som var politiskt medvetna när muren föll såg vilket eländer vänsterpolitiken hade skapat i Östeuropa och borde vara motståndskraftiga mot vänsterns locktoner.

    Iofs finns det en yngre generation som inte har de erfarenheterna men de kan ju ha dragit slutsatser av att (v) hyllade Venezuelas utveckling och nu har vi sett hur det har gått där: Hyperinflation, fattigdom och massflykt ur ett land som borde ha varit ett av jordens rikaste med de tillgångar de har.

  • Mentat
    Visomvet1978 skrev 2018-09-29 23:12:48 följande:

    Många bra svar i tråden. En följdfråga: Vad tror ni vänstern gjort för fel?


    De gör inte nödvändigtvis något fel alls. Deras politik fungerar helt enkelt inte i praktiken och det tror jag går upp för allt fler.
  • Mentat
    Bananböjaren skrev 2018-09-30 19:28:20 följande:
    Vad är deras politik, kan du utveckla ditt påstående?
    Deras politik framgår ur deras partiprogram. Vad gäller att den inte fungerar i verkligheten hänvisar jag till mitt tidigare inlägg, #11, om (v):s vurm för Venezuela.
  • Mentat
    K Kalle skrev 2019-12-19 11:15:33 följande:
    Naturligtvis. Jag håller med om att vi tagit emot för många. Det är det enda SD har rätt i. Fast de har tyckt att vi tagit emot för många långt innan det blev en sanning och de skulle tycka att även 5 invandrare är för mycket.

    I Danmark är vänstern emot stor migration just eftersom de vill skydda välfärden.

    Vi får det inte bättre av att bara minska invandringen (vi måste troligtvis ta emot noll ett antal år för att komma i balans). Vi måste höja en del skatter också. Skatterna, främst för rika, har sänkts mycket de senaste 15 åren. Du har helt rätt i att det behövs en balans i hur många som betalar in till välfärden och hur många som får ut pengar ur systemet, men man kan inte enbart skylla på invandring.

    Det är inte konstigt att C är positiva till helt oreglerad invandring. De vill skrota välfärdssystemet helt.
    TS efterlyste en seriös debatt, låt oss försöka hålla oss till det.
    Kika gärna på (c):s partiprogram, partiprogram.se/centerpartiet, där man kan läsa 
    "Den offentligt finansierade välfärden ska vara av hög kvalitet, jämlik och jämställd samt vara tillgänglig för alla i hela landet"
Svar på tråden [SERIÖS DEBATT] Varför har vänstern minskat trots att klasskillnaderna ökat?