• isa94

    Tråden för oss med MF i bagaget/BF juni 2019

    Hej, och åh, hoppas att dins känsla är rätt! 
    Jag plussade igår, och får olika i två olika appar, men jag är i v. 4+1 eller 4+6. 
    Jag fick ett utomkvedshavandeskap och opererade bort ena äggledaren slutet på augusti. 
    Jag hoppas verkligen att detta sitter rätt nu, fick inga gav.symtom förra gången utan märkte det då jag hade långvarig blödning. 
    Nu har jag båda smått illamående vissa kvällar samt att brösten ömmar. 
    Men kan inte riktigt sluta tänka på ifall detta också skulle vara ett utomkvedes. Men försöker tänkte positivt och ställa mig in på att allt är bra. 

  • isa94
    Sofia1986 skrev 2018-10-07 08:59:10 följande:

    Hej

    Jag plussade i fredags, går missfallsutredning och fick lutinus utskrivet så började med dom direkt när jag plussade, hoppas verkligen det går vägen denna gång men jag har en bra känsla i kroppen. Förra året fick jag sent missfall i vecka 17. Samt tidigt missfall på hösten, ett utomkvedshavandeskap i januari där de opererade bort ena äggledaren, sen dess har det vart kämpigt men nu äntligen :) är glad men samtidigt LIVRÄDD.


    Då är vi två med endast en äggledare. För min del blev jag gravid direkt efter första mensen efter operation.

    Jag har dock känt av smärta på höger sida och åkte in akut igår till gyn. Blev högst prioriterad fick jag veta efter att jag var påväg att lämna men blev stoppad i dörren. Var galet mycket folk och sköterskan bad alla att gå som inte hade något verkligen akut. Jag hade ju ändå inte så pass ont tänkte jag. Men glad över att de höll kvar och prioriterade mig. De tyckte att allt såg bra ut, och de såg verkligen ut som att det växte på rätt ställe, men som att det är så tidigt ännu och man inte kan se varken foster eller gulesäcken så kommer de att följa mig tills att de är säkra. Mitt ägg, eller vad det KU heter bär det hamnar i livmoderns var 7 mm, och man kan börja se säcken tisigast vid 10 mm.

    Så nu ska de ha koll på mig tills att de är 100 och ska tillbaka dit på tisdag.

    Det känns så otroligt skönt.
  • isa94
    Goingen skrev 2018-10-14 00:39:51 följande:

    Hej!

    Jag har genomgått IVF och har nu äntligen plussat igen. Är i 6+3 idag söndag men varit en lång bergochdalbana denna IVF. Först överstimulering och inlagd en vecka, sedan positivt gravtest men dagen efter meddelade dem att hcg?t var för lågt så troligtvis avstannat. Men Hcg höjdes och dubblades och sen fyrdubblades... Överstimuleringen hänger kvar med stora äggstockar men beror på troligtvis graviditeteshormonerna. Inga gravsymtom och orolig att inget hjärta/levande foster ska finnas... Var igår på VUL 6+2. Hinnsäck och början till gulesäck fanns men inget foster. Nytt VUL på torsdag 7+0.

    Någon annan som inte sett foster i 6+2 om ni någon gång fått tidigt VUL? Hinnsäcken var 8mm och läkaren sa att allt såg normalt ut för tiden men jag läser att hinnsäcken borde varit större???? Lycka till alla andra i väntans tider på hoppet??

    2 barn sedan tidigare. 3mf och 2 försök som inte blev något plus. 1 ägg dog vid upptining.

    Så 9gången för oss nu.


    Jag gjorde VUL i 4+6 och då såg man endast hinnsäck på 7 mm men inget mer. Ska tillbaka på tisdag 5+5 för att se hur det ser ut då. Man följer tills att man ser gulesäcken eller ett foster.
  • isa94
    Goingen skrev 2018-10-14 10:07:17 följande:
    Med andra ord så är min hinnsäck för/väldigt liten... maken sa att den var 9,7tydligen men om din var 7mm i 4+6 så är 9,7 väldigt litet ju????
    Har ingen direkt koll alls, på hur stor den ska vara eller hur mycket den växer, till mig sa de att det kan vara så att jag hade ägglossning senare än vad vi tror för hon tyckte att min skulle ha varit större annars också satt :/
  • isa94
    Sandell skrev 2018-10-14 10:58:12 följande:

    Hej

    Jag har nyligen fått reda på att jag är gravid efter två missfall.

    Jag är nu i V 5+4 och är livrädd för ett tredje missfall!

    Självklart försöker jag tänka positivt men någonstans i huvudet sitter oron att det bara är en tidsfråga innan nästa missfall kommer.

    Det enda jag känner är väldigt ömma bröst, mensvärk i magen och mensvärk i höger svank som ibland går bak till vänster, men oftast sitter den i höger.. det gör liksom inte ont men det är en känsla där hela tiden, ibland strålar det även ner i benen... vet att ont i svanken kan va tecken på MF samtidigt som jag läst att ibland kan man ha det tidigt i graviditeten utan att det behöver betyda något. Är det någon annan som har/haft det? Som inte fått mf än?


    Grattis och välkommen hit. Håller tummarna för dig.
    Jag har haft ont i svanken, och när jag var inne så sa de att det kan vara vanligt att ha det. 
  • isa94
    Sandell skrev 2018-10-15 18:43:18 följande:

    Tack vad härligt att höra att det gått bra för dig fast du känt liknande! Undrar dock när man ska släppa oron!


    Ja du, känns som att den aldrig kommer släppa.

    Jag tycker idag att jag inte har haft några symtom alls.. börjar oroa mig över att allt har avstannat... är grymt orolig nu.

    Har återbesök hos gyn imorgonbitti, försöker nästan på nått sätt ställa in mig på att det inte står rätt till för att inte få en allt för stor chock. Men hoppas så mycket att allt är bra att det känns omöjligt att förbereda sig på..
  • isa94
    Sandell skrev 2018-10-15 20:06:59 följande:

    Förstår verkligen din oro! Ska hålla tummarna för dig imorgon!!

    Vilken vecka är du i? Har läst att symptom kan försvinna och att det är normalt.

    Kan du inte berätta hur det gått för dig imorn!

    Lycka till!!!!


    Mådde sjuuukt illa hela morgonen..

    kom in till gyn som såg att allt låg rätt och hjärtat som slog. Är så lättad och lycklig.

    Enligt apparna är jag i v. 6 (5+4) gyn sa att jag ligger ca en vecka tillbaka. Så är isf i v 5
  • isa94

    Men sen talar ju alla på olika sätt känns det som när det gäller veckornoch dagar osv.. och hjärtat börjar ju inte slå förrän i v. 6 så måste vara 5+4 :)

  • isa94
    Sandell skrev 2018-10-16 16:40:26 följande:

    Vad kul för dig!!!! Grattis! Vilken lättnad

    Jag var hos gyn v 5+2 å det enda hon såg var en hinnsäck så har en tid om två veckor igen så hoppas allt går bra och att fröet håller sig kvar!


    Ja verkligen. Visst, allt kan fortfarande hända med MF osv, men kag behöver inte oroa mig kring att bli av med andra äggledaren. Glädjer mig över det just nu iaf :)

    Åh, håller tummarna för dig att du också får se hjärtslag om två veckor sen!
  • isa94
    Sofia1986 skrev 2018-10-17 08:24:44 följande:

    Det vart ett till utomkvedshavandeskap för mig ????blev opererad igår, så nu är vänster äggledare också borta. Känns så jädra tungt :(


    Men neej!! :( fy faaan!! Men gud tårarna börja rinna på mig när jag löste det och ländes som ett slag i hjärtat.. fy stackare, förstår att det känns tungt..:(

    Hur ställer man sin nu då i ditt läge, får man nå ivf gratis eller så via landstinget? Hoppas du har mycket stöt omkring dig, även om jag vet att det kan kännas meningslöst i stundens hetta..
Svar på tråden Tråden för oss med MF i bagaget/BF juni 2019