Inlägg från: tankfull |Visa alla inlägg
  • tankfull

    Till människor som kallar sig troende/kristna.

    Vad är det du upplevt som gör att du känner så då?

  • tankfull
    Trollet345 skrev 2018-10-09 20:19:25 följande:
    Skilsmässa och massa andra saker.. vill inte ta upp det här. Undrade om någon annan upplevt liknande. Men inte så många troende på familjeliv kanske? Annars vågar man kanske inte säga sanningen..
    Sent svar, men jag är troende fast tvivlande. Jag har upplevt både och, en del troende är helt fantastiska människor som vill gott, men det finns också en del människor som vänder sig till kyrkan enbart för att få och inte för att ge. Då kan de kanske mötas av en viss skepsis - säger inte att du är sådan, men det existerar. Du kanske behöver en terapeut istället för kyrkan? Kanske behöver du en annan typ av hjälp en kyrkan kan ge dig, där finns säkert folk som kan lyssna men kanske ger de inte den feedbacken du är i behov av.
  • tankfull
    Trollet345 skrev 2018-10-11 13:36:50 följande:
    Jag har allaredan kuratorshjälp. Handlar inte om det alls. Jag är ingen person som ber om hjälp och stöd i första taget. Jag är en mycket stark person och jag är handlingskraftig. Om man är det och speciellt inom frikyrkans värld så tar människor inte en på allvar när man mår dåligt. De klappar en på axeln och säger " Gud är din styrka". Ja det är han men det betyder inte att man inte behöver människor. Jag drar inte alla troende över en kam.. finns såklart väldigt godhjärtade troende också.
    Men vilken typ av hjälp vill du få av folk i kyrkan då?
Svar på tråden Till människor som kallar sig troende/kristna.