Inlägg från: villbusa |Visa alla inlägg
  • villbusa

    Det här med mitt och ditt och allas lika värde

    Anonym (H) skrev 2018-10-09 07:22:43 följande:

    När man pratar om mäniskor lika värde är det normalt kopplat till de mänskliga rättigheterna. Konventionen om de mänskliga rättigheterna är det staterna som skrivit på och det är de som ansvarar för att se till att de upprätthålls.

    Om man tar ditt exempel med rätten till en levnadsstandard som är tillräcklig för familjens hälsa och välbefinnande så är det alltså staten Sverige som åttagit sig detta. Och ser man då till försörjninggstödet som konkret exempel får det då inte göra skillnad på person och person tex beroende på religion eller etnicitet. Det är det som avses om man ska förenkla det.

    Vad som är orättvis och rättvist i förhållande till vad du väljer att göra med dina pengar ör ju lite av en annan fråga. I Sverige har vi ju tex ett skattesystem som är till för att utjämna de orättvisorna. Det är ju därför många är för ett starkt välfördssamhälle, för att individen inte ska vara beroende av andra individers godtycke utan att det ska finnas ett system som är likvärdigt för alla.


    Bra förklarat tycker jag! Allas lika värde handlar ju om t.ex. likhet inför lagen... din ekonomiska status, kön , sexuell läggni g, etnicitet etc. Ska inte påverka vilka möjligheter du har till en rättvis bedömning i olika sammanhang. Fördomar och godtycke skall ha så litet utrymme som möjligt att påverka dina möjligheter till ett bra liv.
Svar på tråden Det här med mitt och ditt och allas lika värde