Inlägg från: Anonym (Inget CV) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inget CV)

    Skaffa/söka jobb utan CV

    Anonym (Vv) skrev 2018-10-10 22:02:56 följande:

    Hakar på

    Hur gammal e du


    Läst hela tråden så ser du att jag har skrivit det.
  • Anonym (Inget CV)

    Om jag skulle börja studera på deltid strax efter att jag har fyllt 30 kan jag då få sjukersättningen (den om jag troligtvis kommer ha då om jag ej har fått ett jobb  tills dess) samtidigt fast minskad? Om inte och sjukersättningen blir vilande under studietiden kan jag då söka sjukersättning igen om jag inte skulle få jobb direkt efter mina studier?

  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (bubba) skrev 2018-10-10 22:17:51 följande:

    En sommar när jag pluggade hade jag varit sen med att söka sommarjobb. Det var början på juni och jag var arbetslös och luspank. Råkade gå förbi kontoret för ett bemanningsföretag. Fick en ide och gick in och frågade efter jobb. Den enda frågan jag fick var när jag kunde börja jobba. Dagen efter jobbade jag med att packa choklad och dylikt på ett lager. Vad vill jag säga med detta? Att vara på alerten hela tiden. Förr eller senare har man tur.


    Ja men vilket jobb fick du sen, ett monotont, tråkigt, deprimerande, icke stimulerande arbete. Jag behöver ett jobb där man måste använda hjärnan och tänka, inte ett arbete där allt går på rutin dag ut och dag in samma sak.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (bubba) skrev 2018-10-10 22:20:09 följande:
    Får du tillbaka din aktivitetsersättning om det skulle visa sig att du inte klarar av att jobba?
    Aktivitetsersättning betala endast ut så länge man har beslut på det och högst tills månaden innan man fyller 30, vilket är om 8 månader för in egen del. I dagsläget går min aktivitetsersättning ut i dec. Jag har en tid hos läkaren den 26 okt för att förnya läkarintyget, sen ska det skickas in till FK för beslut.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Hm) skrev 2018-10-10 23:07:00 följande:
    Var någonstans tror du att du kan få ett jobb du skulle klara av? Vad tänker du dig för arbetsplatser?
    Gym eller något liknande, typ butik eller så. Där man träffar folk. Eller något med motsvarande arbetsuppgifter.
  • Anonym (Inget CV)
    Glinda från Oz skrev 2018-10-10 23:10:17 följande:
    Du kan inte både vara kräsen och sakna utbildning och erfarenheter, jag kan säga direkt att du inte kommer få ett jobb då. Du vet väl att om du fortsätter med aktivitets-/sjukersättning på heltid kan du inte lägga upp timmarna hur du vill. Har du t.ex 50% ersättning måste du jobba 4 timmar om dagen fem dagar i veckan, du får inte lägga upp det på annat vis. Jag tycker du sjasads på att studera, du får läsa enstaka kurser på komvux med bibehållet bidrag och skolan är skyldig att anpassa efter funktionsnedsättningar.
    Tror fan jag ska skita i allt och fejka att jag har ryggskott eller någon typ av osynlig smärta så jag kan få sjukersättning livet ut. Känns ju enklare så typ an att föröka påbörja något som samhället tror ska vara rätt för mig och som istället gör mig sämre samt hindrar mig från att komma framåt. Med slutresultatet att jag mår ännu sämre än idag och är utan pengar helt.
  • Anonym (Inget CV)
    Glinda från Oz skrev 2018-10-10 23:12:01 följande:
    När du haft sjukersättningen minst ett år kan du pausa ersättningen för att testa att jobba eller plugga.
    Ja men jag kan  ju inte jobba heltid utan kommer bara klara deltid. Dessutom måste jag ju kunna få pengar under tiden samt för resterande tid jag inte kan jobba. Någon SGI finns ju inte i mitt fall.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Vv) skrev 2018-10-10 23:10:41 följande:

    Är det ok att testa på städ o tel sälj när man vet man ej orkar just det ser de inte illa ut på cv att då sluta efrer en månad?!


    Nää det skulle ju inte se så bra ut på sitt CV att ha bytt arbetsplats en gång varje kvartal under flera år. Man kan ju  inte heller utelämna de platser man har jobbat på på sitt CV.
  • Anonym (Inget CV)
    Glinda från Oz skrev 2018-10-10 23:12:01 följande:
    När du haft sjukersättningen minst ett år kan du pausa ersättningen för att testa att jobba eller plugga.
    Förresten var skulle min inkomst komma från då om jag pausar sjukersättningen och ingen vill anställa mig. Kan man ha sjukersättningen kvar när man arbetstränar/praktiserar eller vad det kan tänkas heta?
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (F.d telefonsäljare - nu chef) skrev 2018-10-10 23:30:58 följande:
    Du verkar ha helt orealistiska förväntningar. Du behöver inte ett jobb där du får "använda hjärnan" och allt vad du skriver, utan du önskar ett. Det är stor skillnad. 

    Börja med att fundera över vad du kan erbjuda en arbetsgivare - inte tvärt om.
    Ärligt talat. ingen kommer anställa dig till en kvalificerad tjänst när du inte har erfarenhet eller utbildning. Det är den hårda sanningen. 

    Tror du att någon alls vill ha ett tråkigt och deprimerande jobb? Givetvis inte, men någon måste ha det. Och vet du vem? Jo, Den som är i början på sin karriär och ännu inte gjort rätt för sig. 

    Jag tvivlar dock på att du kommer få ett jobb. Inte på grund av att du saknar erfarenhet, utan för att du saknar drivkraft och vilja. På varje "tråkigt och deprimerande jobb" finns minst 10 arbetssökande som längtar efter sin chans att få visa vad dem går för och börja sin karriär. Varför skulle arbetsgivaren då någonsin välja dig framför dem?

    Att påstå att jag saknar drivkraft och vilja är helt fel då det är precis det jag har. Jag är just nu på en slags daglig verksamhet eller vad det nu kallas sedan sex veckor. Det är ett snickeri och jag är där 12 timmar per vecka, 6 timmar måndag och tisdag vilket totalt blir 12 timmar. I början var jag där 12 timmar fördelat på måndag, onsdag och torsdag vilket kändes sämre.

    Handledaren som jag har nu säger att han ser att jag har både vilja och drivkraften samt att jag är mycket duktigt på det jag gör. Dock är det så tråkigt så man blir knäpp, monotont  är bara förnamnet. Sitta och slipa likadana brädor med handslipmaskin timme efter timme, fy säger jag bara. Ingen stimuli någonstans.

    Jag skulle mycket hellre lägga dessa timmar på en arbetsplats där jag verkligen behövs och gör nytta samt en arbetsplats som ger mig något tillbaka psykiskt. Jag vill kunna bidra med kunskap och drivkraft samt ha sysslor som verkligen är riktiga sysslor och som ger resultat som verkligen behövs. Det jag gör idag på snickeriet skulle ju någon med nedsatt psykisk förmåga och som verkligen inte kan klara av ett kvalificerat arbete kunna göra istället. Det är dessa typer av personer som är i behov av dessa dagliga verksamheter och inte någon som fungerar som jag.

Svar på tråden Skaffa/söka jobb utan CV