Inlägg från: Anonym (Inget CV) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inget CV)

    Skaffa/söka jobb utan CV

    Anonym (f.d. butiksbiträde) skrev 2018-10-12 14:36:37 följande:
    Bra, det finns 2142 annonser på platsbanken som inte kräver tidigare erfarenheter, i Stockholm. Säkert kan du hitta en handfull där, som du skulle kunna söka! Utan tvekan finns det krav på utbildning (det är inte ett urvalskriterium i sökmotorn) på en hel del av dem, men utan tvekan finns också de som är helt och hållet okvalificerade, där du kan lära dig jobbet på jobbet, och som inte är monotona jobb.

    Ja fast ska jag söka ett jobb vill ja helst både skicka in mina uppgifter, personligt brev etc. och visa upp mig på arbetsplatsen för att prata med den som är ansvarig för anställningar/chefen.

    Sen bör det kanske vara lättare att söka jobb som inte annonseras i och med att det är färre som söker. T. ex. gå in på ett företag och presentera sig samt fråga om det söker någon att anställa just nu.

  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (f.d. butiksbiträde) skrev 2018-10-12 14:42:38 följande:
    Känner du att "det här tar kroppen stryk av", då slutar du förstås. Jag upplever det som att du har fastnat i någon slags offerposition? Du tycker dig för bra för enkla jobb och använder din sjukdomsbild som en ursäkt för att inte ta dig loss från där du är. Det kvalificerade arbete som du hoppas på i framtiden kommer du aldrig att få, om du inte vågar ta risken att först pröva ett eller flera jobb som är potentiellt fel för dig.

    Går du inte in i depression av den här till synes självpåtagna passiviteten??
    Men att sluta för att kroppen inte orkar leder ju inte till att jag får mer kvalificerade yrken som jag vet att jag på sikt skulle klara av. Det leder ju bara till att jag blir utan pengar eller får väldigt lite pengar samt halkar tillbaka till steg -1.
  • Anonym (Inget CV)

    Om vi nu säger att jag skulle börja söka ett jobb idag hur lång tid kan det så ta tills jag har ett arbete eller en praktik på en arbetsplats?

  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (f.d. butiksbiträde) skrev 2018-10-12 16:11:29 följande:
    Omöjligt att säga, hittar du rätt arbetsplats kan du ha jobb nästa vecka. Det beror på hur bråttom det är för dem att fylla en position och hur byråkratisk processen måste vara för att anställa dig. Min gissning är att ju enklare jobb, desto snabbare kan det gå. Är det ett kvalificerat jobb tar det mycket längre tid att hitta rätt sökande och hela processen blir mer formell.
    Men säg typ butik, eller liknande. Hur lång tid för ett sådant jobb/praktik?
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (f.d. butiksbiträde) skrev 2018-10-12 16:15:44 följande:
    Det är väl ett typexempel på ett jobb som kan gå ganska fort att få. Mer specifikt än så är såklart omöjligt för oss att vara. Det beror på hur stort behovet av arbetskraft är, hur snabbt chefen agerar och vad det står i en eventuell jobbannons.
    Men det känns ju dumt att i min situation söka via annonser i och med att säker massvis med andra söker via samma annons. Bättre att söka där de inte har annons ute. Lättare att få jobbet då, förutsatt att de söker anställda förstås.
  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Museum) skrev 2018-10-12 17:27:39 följande:

    Ser att museum är en av dina funderingar och då jag jobbat mycket i museivärlden kan jag säga något om dina chanser där.

    Många museer har ett par lönebidragsanställda, så den vägen kan finnasmöjlighet att få prova på en sådan arbetsplats.

    När vi anställer sommarjobbare är det ofta folk som studerar till något som är relevant. Kan vara lärare, turism, arkeologi. De har alltså inte en färdig utbildning. Men en person som inte har gymnasiet klart och inte haft något jobb innan skulle inte få sommarjobb på något museum jag har jobbat på.

    Tänker du på fasta anställningar i den världen så behöver du en utbildning för den tjänst du tänker dig. Arkeolog, arkivarie, historiker, pedagog och så vidare.

    Tänker du museibutik eller fik så är det samma sak som vilka butiks- eller caféjobb dom helst. Det vill säga helt utan erfarenhet är det inte lätt att komma in.

    Praktik av något slag är helt enkelt din möjlighet som jag ser det.


    Jag tänkte mest i och med att jag är intresserad av historia, har släktforskat mycket samt har sammanställt hela min släktfoskning i ett enormt släktträd på 70000 individer (både anor och anättlingar) ändå ner till 1400-talet eller längre på en del grenar. Är relativt duktig på att söka och sammanställa information osv. Så då bör det väl vara enklare att få dessa typer av arbeten tänkte jag i och med att jag har ganska mycket förkunskap redan och för att intresset finns.

    Tänker jag fel?
  • Anonym (Inget CV)

    Om vi säger att jag skulle ha en paktik/arbetsträning som låt säga städare, eller där man säg släktforskar, eller något annat som har med historia att göra. Eller om jag skulle städa eller släktforska mycket hemma på min fridit i samma utsträckning som på en praktik/arbetsträning. Vilket skulle göra mig mest anställningsbar? Troligtvis det första gissar jag själv på men varför? Jag har ju lixom fått alla kunskap i själva yrket ändå.

  • Anonym (Inget CV)

    När jag säger att det känns dumt att söka hon via anonser så fattar jag ju att det kanske låter korkat. Men jag menar ju inte att det är dumt i sig utan att det är dumt i min situation eftersom jag är 30 år snart och inte har tid att slösa bort på att skriva tusentals meningslösa ansökningar som ändå inte leder någonstans. Då är det istället bättre att söka jobb som man har större chans att få. Det var lite så jag menade.

    Jag har varken tid eller lust att slösa bort mer av mitt liv på saker som verkligen inte ger mig något. Jag fyller 30 och livet är inte oändligt. Jag har redan slösat bort 10 år till att inte jobba/studera. Nu gäller det att planera så effektivt som möjligt för att kunna hinna med allt jag vill göra i livet och kunna komma dit jag vill. Därav är varje misslyckande och snesteg (om det uppstår) för mig i framtiden bara någonting som gör tiden mer knapp för mig. Hade jag varit 20-25 år hade jag haft tid och möjlighet att misslyckas mera och börja om vilket jag anser att jag inte har idag på samma sätt.

    Det är också därför jag känner att det är slöseri med tid att gå igenom alla dessa steg arbeten som inte ger mig något. Hade,jag fått börja som städare eller på det här snickeriet när jag var 20 år då hade det ju såklart givit mig massor som jag då inte visste. Nu har jag fått den kunskapen genom åren ändå via nätet, tv, radio, tidningar, Youtube, prata med folk osv. osv. Dock är det kanske inte exakt samma sak som att få kunskapen genom priktik men i och med att kunskapen finns där är den lätt att plocka fram när det väl är dags.

    Jag har ju redan nu kommit in ibhur det fungerar på snickeriet jag är på nu. Själva arbetet kom jag in i redan dag ett. Det övriga med det sociala, ju gemenskapen på arbetsplatsen fungerar, vem som gör vad osv. tig mig kanske max två veckor att komma in i. Och då var jag ändå inte där varje dag.

    Vad vill jag säga i och med detta, jo att jag har lätt för att lära mig saker. Och att jag redan besittet det grundläggande kunskaperna för att klara av de allra enklaste och de lite mer avancerade jobben. Sen har jag såklart inte kunskapen och utbildningen för att hoppa på yrken där det krävs hög och ananceraf utbildning så som brandman, sjuksköterska, vetrinär, polis, vvs-montör. Men yrken där enklare utbildning krävs har jag redan kunskapen eller kan snabbt löra mig det på typ 1-2 veckor skulle jag gissa på. Sen lär man sig ju altid saker efterhand på en arbetsplats oavsett hur mycket utbildning man än har bakom sig. Varje dag lär man sig något nytt oavsett vem man än är.

    Så att påstå att jag inte skulle klara mer än bara det allra allra mest grundläggande arbetsuppgifterna och de allra enklaste och monotona yrkena är fel.

  • Anonym (Inget CV)
    Anonym (Framfötter) skrev 2018-10-12 18:18:43 följande:

    Att man pysslar med något på sin fritid innebär inte automatiskt att man lär sig hur man gör det på en professionell nivå. Dessutom har du ju inga bevis på vad du kan.


    Nej det fattar jag ju, men i mitt fall har jag ju en hel släktforskning att visa upp om det nu skulle vara värt att nämna när jag söker jobb.
  • Anonym (Inget CV)
    Selmans skrev 2018-10-12 18:20:29 följande:

    En erfarenhet med en bra referens väger tyngst. En framtida arbetsgivare vill veta hur väl du kan hantera motgångar, stress och problem. Den vill veta hur du tar dig an uppgifter och om du löste uppgiften under eller över förväntan. 

    En hobby kan vara ett bra komplement. Ditt släktforskande kanske visar att du kan hålla fast vid en uppgift en lång tid, vilket är bra. Men det finns ingen som kan intyga att du löst uppgiften på ett effektivt och strukturerat sätt. 

    Är du med på hur jag menar?


    Jo jag är fullt medveten om hur du tänker. Det kan ju omöjligt veta om det tog mig två timmar eller en månad att hitta en viss ana i släktträdet eller liknande.

    Om du menar att jag aldrig har upplevt motgånar, stress och problem så har du fel. Om du menar att det är svårt att visa för en arbetsgivare hur jag har hanterat motgångar, problem och stress i mitt privatliv så är det en annan sak.
Svar på tråden Skaffa/söka jobb utan CV