Inlägg från: Anonym (Psss) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Psss)

    VAB-fusk

    Har jag aldrig hört talas om att nån gör. Just för att det är enkelt att åka fast vid en kontroll om de jämför dagar. Däremot vet jag att folk är hemma och vabbar fast barnet egentligen inte är sjukt (och alltså är hemma från jobbet och har barnet hemma från dagis). Det är svårare att kontrollera om de inte gör hembesök samma dag och ser att barnet är friskt som en nötkärna.

  • Anonym (Psss)

    Tycker det låter helt otroligt korkat att fuska med en sån sak. Är det vanligt att folk gör det? Kan förstå att folk fuskar ibland när det gäller vissa saker men inte angående nåt som går att kontrollera med ett enkelt telefonsamtal.

  • Anonym (Psss)
    Anonym (F) skrev 2018-10-13 20:07:34 följande:

    Men varför göra så? Vad är poängen?!


    Du får ju dubbla pengar. Lön plus vabpengar från försäkringskassan.
  • Anonym (Psss)
    cosinus skrev 2018-10-13 18:44:38 följande:

    Måste ju vara helt omöjligt bevisa, jag menar om du säger att ditt barn kräktes en gång igår...vad ska de säga om saken? Tror inte ens de försöker kolla enstaka dagar på det sättet, däremot jämföra med arbetsgivaren är ju enkelt.


    Vet att de kunde göra hembesök förr i tiden (hände när jag var liten). Men som sagt, svårt att bevisa nåt som du säger. Barn kan ju vara jättefriska helt plötsligt fast de var dåliga på morgonen.

    Just därför folk kan fuska med sånt. Hört många säga rakt ut att de gjort det. Men att det är vanligt att jobba fast man anmält vab har jag aldrig hört nån säga. Går ju att kontrollera både mot arbetsgivaren och till förskola med enkelt telefonsamtal.
  • Anonym (Psss)

    Helt fel är det. Jag vet. Men jag har förstått att jag inte är ensam...[/quote]

    Hur har du förstått att du inte är ensam om detta? Har du hört många som gör så? Har som sagt aldrig hört nån göra så.

    Hade du med i beräkningen att det kunde komma fram om de ringde ett enkelt samtal och dubbelkolla?

    Däremot kan man ju jobba hemifrån om man har sjukt barn och få lön men låta bli att anmäla VAB. Men då har man ju inte fuskat.

Svar på tråden VAB-fusk