• Anonym (sova)

    Utmattningsdepression

    Blomman3 skrev 2018-10-16 11:24:06 följande:

    Tack för ditt svar. Jag går hos en arbetsterapeut men jag tycker inte att det ger så mycket. Vill veta lite hur andra tacklar sin utbrändhet. Hur gör ni för att stå ut? Vad ska man fylla dagarna med? Jag vill ju ingenting! Känner ni också att känslorna för familjen känns annorlunda än normalt? Jag längtar så efter närhet och kärlek men klara inte av det. Känns som om jag stöter bort dem istället. Däremot funkar det bättre med en kompis. Blir så förvirrad och ledsen när jag känner så. Är det för att familjen är så nära? Tacksam för svar. ????


    Jag gick sjukskriven i nio månader. Det är ca. tre år sedan.
    Jag sov, sov, sov.... Promenerade, men helst inte ensam, för då körde tankarna runt i ring. Tittade på dumma tv-serier, hjärnan behövde vila. Umgicks bara med några få människor.
    Sen kom rastlösheten ibland. Men bara kortvarigt, för plötsligt blev det overload och jag fick dra mig tillbaka igen. 
    Mitt minne är fortfarande inte tillbaka på samma nivå som förr, min koncentrationsförmåga börjar komma tillbaka, men långsamt. Jag får nog aldrig samma kapacitet igen. 

    Jag tror bara det är tiden som kan läka. 
  • Anonym (sova)
    Blomman3 skrev 2018-10-18 17:34:06 följande:

    Jag försöker ju verkligen vila men det är oerhört svårt när man är van vid 1000 bollar i luften. Dagarna blir ju så långa om man inte får någon underhållning. En bok eller en film gör ju att man tänker på något annat en stund. Tänk om man kunde sövas ner ett tag för att vila hjärnan så var allt bra igen när man vaknade. ;)


    Du är kanske inte så hårt drabbad trots allt, eller så är du på bättringsvägen. Glad
    Jag behövde definitivt ingen underhållning och att läsa en bok var helt enkelt inte möjligt, eftersom jag skulle läsa varje rad många gånger.
    Du skulle kanske prata med läkaren som skrivit ut antidepressiva till dig.
  • Anonym (sova)
    Anonym (Samma) skrev 2018-10-24 20:48:15 följande:

    Hej!

     Läkaren tyckte att jag skulle ta ssri och fort ut på arbetsmarknaden! Motvilligt gick jag med på att börja äta antidepressiva. 


    Jag blev också erbjuden ssri. Som jag tackade nej till, eftersom jag ansåg att mitt utmattningssyndrom var just utmattning pga överbelastning utifrån och inte depression. 

    Läkaren höll med om att det nog inte hade hjälpt mig ändå....!

    Men för dig kan medicin kanske hjälpa dig med att jobba med din ångest och lära att hantera stressen. 
Svar på tråden Utmattningsdepression