Inlägg från: Anonym (Jess) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jess)

    Gå ner i vikt tillsammans. Stöttning.

    Jag är på! Vill gå ner ca 30 kg. Gick upp 20 kg på 2 år efter problem med sköldkörteln och kassa matvanor. Sen blev jag gravid och gick upp 22 kg till, vägde till slut 94.4kg. Nu ligger jag på 79.8 kg 7 v efter förlossningen. Kommer dock få gå ner lite långsammare pga amning.

    Fösta delmålet är 76.5 kg, hoppas jag når det innan december.

  • Anonym (Jess)
    Anonym (Ts) skrev 2018-10-17 09:33:19 följande:

    [quote=79144458][quote-nick]Anonym (Jess) skrev 2018-10-17 09:28:24 följande:[/quote-nick]Jag är på! Vill gå ner ca 30 kg. Gick upp 20 kg på 2 år efter problem med sköldkörteln och kassa matvanor. Sen blev jag gravid och gick upp 22 kg till, vägde till slut 94.4kg. Nu ligger jag på 79.8 kg 7 v efter förlossningen. Kommer dock få gå ner lite långsammare pga amning.

    Fösta delmålet är 76.5 kg, hoppas jag når det innan december.[/

    Har du någon speciell metod? Vad gjorde du förra gången? Är mest orolig för sockersuget. Men än så länge går det bra...


    Förra gången?

    Jag har aldrig vägt såhär mycket. Tidigare har jag väl pendlat lite och gått ner genom att banta och träna. Nu när jag ammar får jag ju inte banta och kommer inte träna särskilt hårt. Tanken nu är väl att ta långpromenader varje dag och äta nyttigare. Har slutat med chips och godis. Ibland äter jag lite glass eller nåt annat dumt, men tänker att om vågen börjar stå still så får jag skära ner mer där. Om jag utesluter allt sånt gott helt brukar det skita sig förr eller senare. Tänker att det funkar bättre långsiktigt att äta sånt med måtta.

    Annars så är det väl typ tallriksmodellen. Mycket grönsaker och fullkorn och frukt till mellanmål. Hittills har jag gått ner i snitt ca 0.7kg/vecka under de senaste 6 veckorna. Hur går det för dig?
  • Anonym (Jess)
    Anonym (Ts) skrev 2018-10-18 07:29:21 följande:

    Är inte alls hungrig när jag räknat kalorier. Har ett rörligt jobb ovh går runt 15000 steg per dag. Appen räknar in det och jag kommer aldrig ens upp i de kalorier jag får äta. Godissuget är det som förvånar mig mest. Inga problem att gå i en affär utan att bli sugen.

    Känner mig än så länge väldigt peppad.

    Ska försöka börja jogga igen, måste bara köpa nya skor.

    Kämpa på alla duktiga.


    Hur länge har du hållit på?
  • Anonym (Jess)

    Jag väger mig på måndagar och hade gått ne 0.8kg (till 79.1 kg) den här veckan, trots det att jag ätit en del dumt. Ska försöka gå ner ca 0.7-1kg/veckan framöver.

  • Anonym (Jess)

    Jag vägde 78.4 imorse, så ner 0.7kg sen sist. Vet inte hur det är möjligt, har inte direkt varit nyttig senaste tiden men har uppenbarligen dragit ner på kalorierna lite ändå. Måste hitta motivationen igen på nåt sätt.

  • Anonym (Jess)
    Anonym (5:2) skrev 2018-11-02 09:33:58 följande:

    Vägde mig mot bättre vetande. Beroende på var jag ställer vågen skiljer det två, tre kilo... om jag väljer att tro på det lägsta resultatet så är det nåt positivt, annars var det inget nytt under solen, väger exakt som innan.


    Så är det ju med hushållsvågar. Tanken är ju att de ska stå på samma ställe varje gång.
  • Anonym (Jess)

    Vägde 78 kg imorse. Viktminskningen har ju tyvärr stannat av senaste månaden eller så. Senaste 3 veckorna är det ner 0.6kg/vecka i snitt, innan dess var det ca 1kg/vecka. Dags för skärpning alltså! Tänkte börja med att minska matportionerna lite. Ni andra som har gjort så, hur har ni hanterat hungern?

  • Anonym (Jess)
    Anonym (Heja) skrev 2018-11-09 23:54:49 följande:

    Har inte vägt mig nu på senaste och tänker att jag ska låta det gå en månad innan nästa (pga typ besatthet som yngre, vågar jag inte trigga mig själv med vågen). Men själva maten har gått bra förutom två dagar denna vecka då jag firat födelsedag. Tränar mer och känner mig i allmänhet fräschare i kroppen. Imorgon fortsätter jag med lite striktare kosthållning. Men man måste ju få tumma lite på reglerna kring födelsedag och så vidare.

    Hur går det själv?


    Ah, vad tråkigt att det går varit så. Hade själv anorexia i tonåren, så vet hur det kan vara med besatthet kring vikt.

    Mig passar det inte heller att vara allt för strikt. Och det går rätt bra, har definitivt brutit en del negativa ätbeteenden de senaste månaderna. Förr var det som att jag alltid skulle ha nåt gott på kvällen, nu är jag rätt nöjd efter middagen de flesta dagarna. De dagarna der har blivit nåt så har det inte varit så farligt heller, som typ gurkstavar med dip.
  • Anonym (Jess)
    Anonym (Ts) skrev 2018-11-19 07:04:13 följande:

    108,7 idag, ner endast 0,1 denna vecka. Frustrerande med tanke på att jag skött kosten denna vecka och rört mig som vanligt. Måste nog börja träna mer. Är i och för sig grymt förstoppad så det påverkar nog vikten också.


    Bättre än inget ändå! Ibland står det ju still också i perioder.

    Jag är också fruktansvärt förstoppad. Vägde 76.9kg i tisdags och nu 77.3 kg. Tror det är pga förstoppningen, det känns så iaf.
  • Anonym (Jess)
    Anonym (Ts) skrev 2018-11-25 08:57:49 följande:

    106,3 idag. Så jädrans stolt. -7 kg. Endast 6,3 kvar till första målet. I går fuskade jag och år lite godis. Men kunde hålla mig till endast 10 bitar och det har inte triggat sötsuget alls.


    Superbra ju! Du lär ju ha nått flesta delmålet till jul om du fortsätter som nu.
  • Anonym (Jess)
    Anonym (Ts) skrev 2018-11-25 10:42:12 följande:

    Jag hoppas på att klara till nyår, men jag sätter ingen press på det. Vill inte bli besviken. Men jag är på god väg.


    Det är nog sunt.
Svar på tråden Gå ner i vikt tillsammans. Stöttning.