Anghammarad skrev 2018-10-19 10:24:47 följande:
Eller också inser man att det där bara är fjanterier och köper en bra panna i rostfritt och slutar bekymra sig över ifall den är insmord ordentligt, att den väger ett ton och inte ens får vistas i samma rum som diskmedel. Man kan koncentrera sig på viktigare saker än sin stekpanna liksom.
Satsa på något från Scanpan eller tom Demeyere och du har en tålig stekpanna som håller livet ut och du kan slänga in den i diskmaskinen utan att bekymra dig för att ytan skall bli förstörd och sedan med spänstiga steg istället gå vidare mot nya djärva mål medan gjutjärnsmaffian står kvar och omsorgsfullt torkar ur sina stekpannor med papper och oroar sig för vad som går fel.
Det finns en anledning till att restauranger använder rostfritt istället för gjutjärn.
Det får bli en i rostfritt från Demeyere då jag har kastruller av det märket och trivs med dom och jag inte känner för att vårda en i gjutjärn som man bör. Tvivlar dock inte på att dom är bra dom med.
När jag ska steka ägg och göra något med grädde bör jag använda keramikpannan då för att inte bränna fast maten eller bränns den inte fast i rostfritt heller?
Deceree1 skrev 2018-10-19 02:09:23 följande:
Jag skulle göra en köttgryta i en gjutjärnsgryta. När jag skulle kolla om den började bli färdig så lyfte jag på locket och brände mig som faan och tappade locket ner på grytan. Då sprack hela induktionshällen. Jag klarar inte ens att diska den längre för att den är så tung. Jag har stekpanna i gjutjärn också men den är också för tung för mig. Jag har smärta i händerna.
Det är jättesynd för det finns väl ingen mat som blir så god som den blir i en gjutjärnsgryta eller gjutjärnsstekpanna.
Jobbigt och precis det min far sa i veckan att kan hända om man tappar en i gjutjärn. Hoppas det gick på försäkringen för dig.
Rostfritt behöver man "aldrig" byta ut väl?