Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Mimipig skrev 2019-03-30 23:28:55 följande:

    hur länge planerar du att jobba? Jag har halvpackat väskan. Inse att jag sparat solkiga urtvättade amings-linnen och bh-ar - varför skulle jag vilja ha dem? Nä, det blir till att köpa nya och fräscha. Nån måtta får det vara...


    Jobbar en vecka till, till 38+0. Hur var det för dig? Nästa vecka också?
  • stjärnasomärdin

    I fredags gick jag hem från jobbet med en så stark känsla av att jag inte skulle komma tillbaka igen. Den känslan är nu utbytt mot känslan av att jag kommer hinna jobba klart och passera BF för första barnet. Känns så konstigt att jag skulle kunna ha fem veckor kvar? Varit så inställd på att få tidigare. Inte så att det måste ta slut då jag har en riktigt lyxig graviditet men tanken på att gå hemma och bara vänta känns så jäkla tråkig!!! Vad har ni för känsla, när kommer era små tror ni? :)

  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-03-31 20:56:59 följande:

    Jag tycker det låter lyxigt att få gå hemma och softa :) Har själv en ettåring utan förskola så det är galet intensivt....

    Livrädd att det ska sätta igång nu (v36) då jag gått och blivit sjuk! Måste krya fort som tusan...


    Haha ja allt beror så klart på vad m har att jämföra med, ta hänsyn till och hur man mår! Ettåringar kräver ju.lite mer än vad min fyraåring kommer göra :)

    Hoppas du snart mår bättre!!
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-04-01 11:39:25 följande:

    Jag jobbade min sista dag i fredags. 37+0 idag. Sitter här nu måndag förmiddag och det känns så konstigt - och lyxigt. Planerar att stryka allt i linneskåpet, ånga gardinerna, sortera i skåpen och rensa ur garderoben. Men vad ska jag göra sen?


    Åh!! Så, hur har de första lediga dagarna varit? :)
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-04-02 19:05:13 följande:

    När jobbar du sista arbetspasset? Här är det en vecka kvar till BF och jag börjar bli sååååå otålig ;) haha! Jag tror dock, och räknar med att jag kommer gå över tiden så jag måste komma på något att sysselsätta mig med. Hade du några känningar innan första barnet kom och isf vad? Jag går här och letar tecken på att något skulle vara på gång ;)


    Jobbar sista dagen på fredag, två veckor innan BF.

    Inte en känning innan förlossningen startade med vattenavgång 15 dgr innan BF. Fem timmar senare var hon född. Det var en snopen upplevelse haha.
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-04-02 20:31:44 följande:

    Ojj! Det var en snabb förlossning! Förstår att du blev paff :) Då är det ju nästan bara att skynda dig ner på förlossningen så fort du känner något denna gången, för dom säger väl att andra brukar gå snabbare också? Fick du kraftiga värkar på en gång då?


    Skall åka in vid första värk är instruktionen! Värkarna började 2 timmar efter att vattnet gick och var direkt kraftiga och regelbundna. Men det betyder ju inte att den här förlossningen kommer vara likadan. Man har ju ingen aning liksom! Ska bli så spännande att se!
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-04-03 03:40:38 följande:

    Mkt händelserika, har inte alls hunnit vila eller bli uttråkad. Fint väder också. Längtar efter en dag med dåligt väder så jag kan se på film i soffan en hel dag. Men hantverkarna är inte klara än heller, så det är ju inte så avslappnande hemma mär det springer gubbar kors och tvärs. Kan inte fatta att Bf är om mindre än tre v. Det går så fort...


    Hoppas de snart är klara och du får vila lite och ta det lugnt! :)
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-04-03 03:44:06 följande:

    Hur sover ni om nätterna? Jag sover så dåligt nu - vaknar hela tiden, ibland av halsbränna, kissnödig eller annan anledning, men ofta helt utan anledning. Och kan ligga vaken i timmar. Har någon testat Lergigan? Jag har fått det utskrivet men är rädd gör att bli dåsig och bakis dagen efter. Erfarenheter och tips? Jag minns inte att jag sov så här dåligt förra graviditeten.


    Får ma effekt av dem durekt eller behöver man ta dem regelbundet för att få det? Du kanske kan prova och se hur de påverkar dig? För tänk om du kan få sova gott sista biten och annars går miste om det? :)
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-04-05 16:20:13 följande:

    Samlar ni vatten i kroppen? I min förra graviditet kunde jag inte ha mina ringar mot slutet och fick en del vatten i kroppen, men denna gång ingenting hittills. Vad beror det ena eller andra på tro?


    Dels är det väl väldigt individuellt men sen styrs det väl också av årstid, aktivitet och så? Typ kontorsjobb är ju benen rakt ner hela tiden? Benen i kors? Saltbalans i kroppen? Hur tung man blir borde kunna spela in eftersom det blir tybgrengre för kroppen att pumpa runt? De som får havandeskapsförgiftning brukar väl oftast dra på sig mkt också, vet dock inte vad som ger vad? Haha bara spånar! Finns säkert något vetenskapligt på Google?! Lyckats undgå att dra på mig "permanent" vatten båda graviditeterna. Dock har jag alltid en högre vid lörd, sön, mån, tis än ons, tors, fre och det kan skilja ganska mycket. Fre, lör äter jag en massa skit (läs godis och chips). Det binder ju en del i kroppen gissar jag, är sen borta tis/ons viktmässigt och syns inte utanpå.
  • stjärnasomärdin
    jaktenpaflow skrev 2019-04-05 23:56:42 följande:

    Hej tjejer! En tid hos läkaren på specialistmödravården imorse kl 9 slutade med ett akutsnitt och ut kom lillebror vid 18! Moderkakan låg fortfarande väldigt lågt precis vid utgången, de kunde se att han låg och pressade med huvudet ner och mellan huvudet ovh utgången fanns även blodkärl( vet inte om de menade att navelsträngen låg mellan) från bebisen. Vilket skulle innebära stor risk och förlossningen skulle starta av sig självt. Så jag blev inlagd på en gång och han var ute 9 timmar senare i v 37+4:) Vi alla mår bra och det blev tillslut en jättefin upplevelse! 3100 gram och 52 lång så bastant kille trots 2,5 veckor kvar till BF... Nu njuter vi som bara den!


    Stort grattis till bebis och vad gott att höra att allt gick bra :)
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se