Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    Sååå roligt med alla bebisar! MEN vart är min (som så säkert skulle komma tidigare än stortasyste)??? Fem dagar kvar till BF nu och inte ett tecken!!! ;) Haha så kul när man räknat med att få tidigt! Någon mer seg bebis??

  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-04-15 11:59:58 följande:

    Håller tummarna att din vill kika ut snart också ;)


    Haha tack du det verkar inte så dock ;) Två dagar kvar till BF. Vore sjukt konstig känsla att gå över med andra när man fött första tidigt.
  • stjärnasomärdin
    Fia 28 skrev 2019-04-15 14:22:26 följande:

    Jag vet inte om min förlossningsberättelse är så rolig att läsa för nån som ännu inte fött. Men nåja, det började med värkar natten till torsdag och vi åkte in. Hade värkar var tredje minut men helt oöppen så vi blev hemskickade. Det lugnade ner sej över dan och blev värre igen på natten och nu så hemska värkar att jag behövde få nåt mot smärtan. Vi åkte in o va öppen ynka 1,5cm. Fick ta ett bad och värkarna blev så intensiva att jag knappt kunde ta mej därifrån. Var öppen 3cm o fick pcb. Sprutan tog så bra så jag somna och tyvärr avtog sammandragningarna så de satte värkstimulerande dropp. Sen hände typ inget mer på hela fredan förutom hemska värkar, så till natten fick jag sovdos.

    På lördan fortfarande 3cm så de skicka hem oss och hoppadest att det skulle komma igång bättre hemmavid. Efter 12h hemma hade jag så sjukt så jag trodde jag skulle gå sönder och vi åkte in åter igen. Denna gång börjde det äntligen hända något, men fick ingen annan smärtlindring än lustgas då de var rädda det skulle stanna av igen. Nån gång mitt i natten tog de hål på hinnorna och jag fick pcb igen och somnade. Nu hade jag öppnat mej 6cm tror jag och fick ännu en spruta pcb. När den slutat verka fick jag epidural som tog lite snett och jag fick vända mej hit och dit för att det skulle ta på båda sidorna. Fick värk så fort jag rörde mej så de va inge roligt. Epiduralen höll inte länge, så fick ganska snart en dos till och sen ännu en dos. Passligt tills epiduralen tog slut så kom krystvärkarna. Krystade i en timme och knappt nåt hände. Had hemsk smärta över blygdbenet som strålade ut i höfterna o kunde knappt röra på mej. Tydligen trycker det på nån nerv där när de ligger i vidöppen bjudning (de va samma med första pojken). Läkaren kom och såg att bebisen inte bara ligger med vidöppen bjudning utan även hade huvu snett så sugklocka va inget alternativ. De beslöts om snitt och 40 min senare var han ute, alltså inget brådskande snitt då bebisen mådde bra hela tiden. Efter 3 dar på bb fick jag grönt ljus att åka hem men då måste tyvärr bebisen sola så det blev en dag till på bb iaf. Måst nog säga att jag inte är skapt för att föda barn, men jag återhämtar mej fort efter snitt.


    Vilket förlopp! Så imponerande att man (DU) tar sig igenom det!!! Bra jobbat!!
  • stjärnasomärdin

    Då har man officiellt gått ÖVER tiden. Helt sjukt. Så blev man ordinerad att dra ner på tempot och gå hem tidigare för att inte riskera att föda för tidigt haha. Skall bli spännande att se hur många dagar över tiden det landar på. Någon mer som gått över ännu? Hur mår ni?

  • stjärnasomärdin
    gammelpysen skrev 2019-04-21 17:56:48 följande:

    Jag har en vecka kvar till BF och hoppas att minipysen behagar titta ut snart. Fler sammandragningar senaste dagarna men ingenting som påminner om värkar.


    Håller tummarna för att det snart är på G för er! :)
  • stjärnasomärdin

    I onsdags var det vår tur. Ut kom en pojke på 4 kg och 55 cm på BF+4. Hade en fin förlossning men behövde hjälp med vattenavgång denna gång. Fick sammandragningar natten mellan tisdag och onsdag och ingen sömn trots att det inte var smärtsamt, åkte in för att få med något hem att sova på men var då tydligen öppen fyra-fem cm så baserat på föregående förlossning beslutade de att ha kvar oss. Jag ville ju bara hem och sova, jaja. Sovdosen funkade inge vidarevidare, de svaga sammandragningarna fortsatte och jag öppnade mig en-två cm till. Ingen aktiv förlossning men de ville ha kvar oss för en kontroll till. Fortsatte likadant och öppnade mig inte alls de kommande timmarna, bedömdes värksvag och skulle få åka hem och invänta att förlossningen skulle dra igång. Efter skiftbyte bestämde de sig den nya ersonalen för att ta hinnorna istället, då de inte vågade skicka hem oss ändå. Sagt och gjort. Värkarna började femton min efter vattnet och 23 min senare var han ute. Tyvärr drog jag på mig en ruptur trots fint sammarbete för att undvika det. Känns ledsamt men håller ändå fast vid att jag älskar att föda barn och hoppas på att få möjligheten att göra det vaginalt igen.

  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-05-10 13:02:22 följande:

    Det går bra :) Lillan sover bra på nätterna tack och lov (vaknar ca var 3:e/4:e h). Däremot går min egen återhämtning extremt långsamt :( Hon blir en månad idag och jag är fortfarande öm/ har skav. Men var nere igår och fick stygnen bortplockade för jag orkade inte gå med dom längre och det blev en himla skillnad! :)


    Vad härligt att det går bra med bebis. Hur har det gått med din återhämtning sedan du tog stygnen? Hoppas åt rätt.håll och att du nu slipper ömt och skav :)
  • stjärnasomärdin
    gammelpysen skrev 2019-05-09 18:03:35 följande:

    Nej, här är en som gått 11 dagar över tiden nu... igångsättning måndag som senast.. trodde jag aldrig!


    NU ska det väl ha blivit ha blivit bebis va? Kom du till igångsättning eller kom det igång av sig självt? :)
  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-05-12 18:55:27 följande:

    Här hemma går allt bara bra och det är underbart att njuta av både bebis och försommar :)

    Lycka till ni som väntar än!


    Underbart!!!
  • stjärnasomärdin
    Mimipig skrev 2019-05-14 00:13:15 följande:

    Jag tycker att det är mkt ljuvligare att njuta av bebistiden nu än med ettan. Då skulle jag ha så många projekt samtidigt, nu är ju helt tillfreds med att sitta i soffan och amma. Enda problemet är olyckliga timmen på kvällen - magknip och sugfrustration är min tolkning. Har köpt magdroppar och minifom. Vet inte om det hjälper direkt...


    Haha vad lustigt, här är det snarare tvärttvär om. När storasystser var liten ägnade jag typ all vaken tid åt stt mysa, gosa, titta på henne. Lillebror får gärna äta snabbt och sen sova på tu man hand så jag får massa tid med storasyster haha. Hur har det gått med magknipen?
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-05-19 19:56:55 följande:

    Det är mycket bättre! :D Var så skönt att få bort dom, så nu känner jag mig hyfsat som vanligt igen, förutom att ärren är lite strama men det gör inte ont iaf :) Var nog mest skav från själva tråden som gjorde ont tror jag, är ju typ som en fiskelina dom syr med känns det som, haha! :p Hur går det för dig och bebis? :)


    Vad skönt!! Bra beslut att plocka bort dem med andra ord! Men visst ska de försvinna av sig sjölvt ett tag efter förlossningen va?

    Det går bara bra för oss. Jag åtethämtade oförskämt snabbt denna gång och med bebis har drt flutit på bra. Vi är fortfarande hemma båda två så gissar utmaningen kommer om två veckor när bebis och fyraåringen skall rattas på egen hand hela dagarna haha.
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-05-23 08:42:49 följande:

    Betalar era arbetsplatser ut föräldrapenningtillägg? Satt och funderade på om dom 180 dagarna man får räknas 7dagar i veckan och alltså blir 25veckor ca oavsett hur många dagar man tar ut, eller om det är 180 föräldrapenningdagar men kan sträcka sig över en längre period beroende på hur många dagar i veckan man tar ut? Någon som vet? :)[/quote

    [quote=79642906][quote-nick]Jahajaa skrev 2019-05-23 08:42:49 följande:[/quote-nick]Betalar era arbetsplatser ut föräldrapenningtillägg? Satt och funderade på om dom 180 dagarna man får räknas 7dagar i veckan och alltså blir 25veckor ca oavsett hur många dagar man tar ut, eller om det är 180 föräldrapenningdagar men kan sträcka sig över en längre period beroende på hur många dagar i veckan man tar ut? Någon som vet? :)


    Tror det är kopplat till vanliga dagar, oavsett hur många föräldradagar man tar. Jag vet att jag får i sex månader och 180 dgr är ju sex mån.
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se