Inlägg från: stjärnasomärdin |Visa alla inlägg
  • stjärnasomärdin

    BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se

    gammelpysen skrev 2018-12-29 19:04:06 följande:

    Här är en mage till. Poppade ut på några dagar. Även sparkarna har blivit betydligt starkare och maken kan känna dem <3

    Någon mer som börjat få ont i svanken? Har givetvis också kommit med magen. Jag gillar också att träna men får nog satsa på simning framöver.


    Missade svar om svanken. Inga känningar i ryggen ännu. Muskulärt ont eller ont på annat sätt? Kan du stretcha partiet mot rumpan och se om det underlättar? Jobbar du något med bäckenbotten/bålstsbilitet, om inte prova det regelbundet och se om det kan ge någon effekt!
  • stjärnasomärdin

    Fler som hunnit vara på ?vecka-25-besöket?? Hur gick det för er? Var där idag 24+4 och fick lyssna på hjärtat för första gången. Precis likadant som första gången med dottern, 138. SF-mått hela 24,4 cm och +4,5kg på vågen. Mina aningar om magens storlek och viktuppgången stämde mycket riktigt ;)

  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-01-04 12:22:38 följande:

    Jag var där och fick lyssna på hjärtljudet :) Så mysigt! Var dock där innan jul, för det var bara då som passade, så var där i vecka 23+0 och dom mäter inte sf mått förrän i vecka 24+0 så det fick jag inte reda på.. hade gått upp 0,9kg, men nu har jag gått upp 1,9kg från att jag blev gravid, men vet inte om det är bebisen eller all julmat och julgodis ;) haha!

    Nästa besök är inte förrän 17:e januari och då är det glukosbelastning.. Detta var din andra graviditet va? Har du gjort/ ska du göra någon sån? :)


    Hmm...nä någon glukosbelastning har det inte varit tal om vare sig i förra eller hittills i denna graviditeten. Trodde man bara gjord det om man låg i riskzon/att det fanns indikationer? Kanske är olika i olika landsting?
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-01-04 18:14:47 följande:

    Vecka 27 nu och tiden går fort! Jag känner mig lite sent ute nu eventuellt, men har ni börjat titta på/bestämt er för eller kanske till och med köpt en barnvagn? Det är en djungel och jag har inte haft någon ork att sätta mig in i det. Tips på någon bra vagn någon? :)


    Vi har en Joolz som vi varit mycket nöjda med och kommer använda även till detta barn!
  • stjärnasomärdin

    Någon som funderar kring när ni skall gå hem/gå på föräldraledigt? I så fall, hur tänker ni? Känns som det börjar bli dags att bestämma sig men är så svårt att sätta ett datum med allt man behöver väga in i det!

  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-01-10 14:08:43 följande:

    Får man vara med här? :)

    Bf 30/4 med fjärde barnet! Kul att läsa om er andra.


    Såklart, välkommen :)
  • stjärnasomärdin
    Jahajaa skrev 2019-01-10 21:14:36 följande:

    Jag har ansökt om graviditetspenning 60 dagar innan BF men vet inte ännu om jag får gå då eller inte. Men dom flesta andra på jobbet har fått gå så långt innan p.g.a. många tunga lyft som inte går att undvika tyvärr, så jag tror att jag får det beviljat. Dock tror jag att jag kommer klättra på väggarna av att vara hemma så länge, men kroppen ska ju orka också :)


    Då får säkert du också gå tidigare! Har inget tungt jobb på något vis men ett jobb som klassas som riskfyllt vilket gör att vi får GP om vi söker men har valt att inre göra det någon av gångerna. Gick hem två veckor innan förra gången och bebi nummer ett kom samma dag. Överväger att köra samma upplägg denna gång men barnmorskan tyckte jag skulle ta mig en funderare, därav mina tankar här inne ;)
  • stjärnasomärdin
    Lilyje skrev 2019-01-10 19:30:43 följande:

    Vecka 26 idag (25+0) och bm besök avklarat!

    Sf mått på 26cm och fortfarande inte gått upp något i vikt. Om två veckor blir det nytt besök med glukosbelastning och diverse provtagningar.

    Hur är det med alla?


    Tänk så olika det kan vara! Hade du något att ?ta av? innan graviditetsstart eller har du bara inte gått upp?

    Här är allt bara bra än så länge och hoppas det fortsätter så! Känns galet att det snart är dags för tredje trimetern och att man kan börja prata om graviditeten som att man är ?på slutet?. Ensiffrigt och snart ensiffrigt för oss nu ju! En sorts milstolpe!
  • stjärnasomärdin
    Lilyje skrev 2019-01-10 19:30:43 följande:

    Vecka 26 idag (25+0) och bm besök avklarat!

    Sf mått på 26cm och fortfarande inte gått upp något i vikt. Om två veckor blir det nytt besök med glukosbelastning och diverse provtagningar.

    Hur är det med alla?


    Var för snabb med att skicka - HUR ÄR DET MED DIG? skulle det ju stå också :)
  • stjärnasomärdin
    fixaochdona skrev 2019-01-17 10:56:26 följande:

    Jag tycker absolut att du ska kolla ett tsh då sköldkörtelsjukdom är ärftligt och ofta bryter ut i samband med graviditet! Så blev det för mig.

    Här är det nu v 26. Vågen visar plus 9 kg vilket inge känns jättekul men pga riskfylld graviditet får jag varken gå mer än nödvändigt, inte bära eller gå i trappor etc. sitter och äter typ haha! Vet dock att det försvinner sen då jag blivit nästan underviktig de tre tidigare barnen när jag ammat.

    Någon mer som kommer få eller haft en igångsättning? Det blir min första och känns lite nervöst! Blir v37+0 dvs runt 9 april.


    Gällande TSH så så BM att det nu för tiden är rutin att ta alla sköldkörtelprover vid inskrivning/vid det första tillfället man tar prover! Det var det inte förra gången jag var gravid! Så du bör redan ha tagit dem tänker jag :)
Svar på tråden BF April 2019 och stannar på Familjeliv.se